Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:36:17 πμ
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 11:18

Μαθήματα ανθρωπιάς από τα παιδιά του Μεταλλικού

Το ανθρώπινο μεγαλείο των παιδιών του Μεταλλικού, λεβεντιά που επέδειξαν στις δύσκολες μέρες που η Ελλάδα και το πολυτιμότερο κομμάτι της , ο Έβρος, καίγεται, είναι ίσως από τις ελάχιστες αχτίδες φωτός στις μαύρες μέρες που ζούμε.

Στα δύσκολα δεν περιορίστηκαν να βλέπουν την Ελλάδα να καίγεται. Ούτε αναλώθηκαν σε ανώφελα σχόλια. Ανασκουμπώθηκαν και ανέλαβαν δράση για να ανακουφίσουν τους ήρωες πυροσβέστες που έδιναν μάχη ζωής στον ακριτικό μας Έβρο.

Συνέλεξαν λοιπόν από το χωριό, το Μεταλλικό της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ό,τι μπορούσε να είναι χρήσιμο για όσους μάχονταν την φωτιά. Και σε ελάχιστες μέρες έκαναν δυο επισκέψεις παραδίδοντας όσα από το περίσσευμα της καρδιάς τους μάζεψαν.

Αλλά γιατί να μιλήσουμε εμείς;

Οι Φίλοι της Πυροσβεστικής Έβρου, οι Εβρίτες που στέκονται δίπλα στους Πυροσβέστες τους, τα περιγράφουν όλα με λόγια που δεν χρειάζονται τίποτε να προσθέσουμε εμείς.

 Στις 24 Αυγούστου λοιπόν σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους.

Τα παλληκάρια από το χωριό Μεταλλικό του Νομού Κιλκίς, έκαναν το δρομολόγιο Κιλκίς-Αλεξανδρούπολης, για να παραδώσουν ό,τι είχαν μαζέψει από το χωριό τους.

Ήρθαν, ξεφόρτωσαν, τους ευχαριστήσαμε και ξεκίνησαν την επιστροφή τους για το Κιλκίς.

Τα λόγια είναι φτωχά για το ευχαριστώ που τους οφείλουμε για την προσφορά τους & για την κίνησή τους σε εμάς.

Είστε λεβέντες!

Λίγες ημέρες αργότερα κι αφού τα παιδιά του Μεταλλικού,έκαναν και δεύτερη αποστολή βοήθειας, σημειώνουν οι Εβρίτες φίλοι της Πυροσβεστικής:

Τα παλικάρια από το χωριό Μεταλλικό του Κιλκίς ξανά έκαναν το δρομολόγιο Κιλκίς-Αλεξανδρούπολη για  δυο λόγους αυτήν την φορά.

Για να παραδώσουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης τρόφιμα και προμήθειες που χρειαζόμαστε.

 Για να φυτέψουν συμβολικά μια ελιά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Μάκρη. Τα παιδιά έσκαψαν, την φύτεψαν, την πότισαν και μας ανέφεραν ότι: "Την φυτέψαμε συμβολικά, είμαστε κοντά σας, μόνο ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας"!

Η κίνηση των παιδιών από το Μεταλλικό Κιλκίς είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχουμε ζήσει φέτος! Το να κάνουν όλον αυτόν τον δρόμο απλά για να μας φέρουν προμήθειες που είχαμε ανάγκη & να έχουν και το να μεταβούν στον Προφήτη Ηλία Μάκρης για να φυτέψουν την ελιά, δέντρο της περιοχής μας που έχει καταστραφεί, μας δίνει μόνο δύναμη και αισιοδοξία ότι όλα θα τα ξανά κάνουμε από την αρχή!

Μπράβο σας για το μεγαλείο ψυχής σας.

Μπράβο σας που δίνετε το παράδειγμα της δεντροφύτευσης στα καμένα.

Μας έχετε κερδίσει με την ανθρωπιά σας!

Υποκλινόμαστε....

Να υποκλιθούμε άπαντες στην ανθρωπιά αυτών των παιδιών του Μεταλλικού.