Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:50:40 μμ
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:32

Μείωση ειδικού φόρου 2% και 5%

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει ότι με τον νόμο 3756/2009 τίθεται τέρμα στην φορολογία σε ποσοστό 2% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Ήδη, οι δήμοι της χώρας έχουν αναπροσαρμόσει το προς είσπραξη ποσοστό στο 0.5%, όπως ρητά αναφέρει ο νέος νόμος και όπως επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους είχε ζητήσει το Επιμελητήριο Κιλκίς.Αποδείξεις
κέντρων
εστίασης
Σε ισχύ τίθεται επίσης από την 1η Ιουλίου 2009 η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντωνίου Μπέζα, κατά την οποία οι εκμεταλλευτές όλων των καταστημάτων γενικά που διαθέτουν στο κοινό οποιαδήποτε είδος τροφής ή ποτού για επιτόπια κατανάλωση (κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, καφετερίες, πιτσαρίες και λοιπά συναφή) εκδίδουν και παραδίδουν τις Αποδείξεις Λιανικής Πώλησης, που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1809/1988 και του άρθρου 13 του     Κ.Β.Σ., αμέσως μετά την εκτέλεση (σερβίρισμα) κάθε μιας παραγγελίας, αρχικής ή συμπληρωματικής.
Από την ανωτέρω ημερομηνία παύουν να ισχύουν τα θεωρημένα Δελτία Παραγγελίας.
Ακόμη, το Επιμελητήριο Κιλκίς απέστειλε στα μέλη του ενημερωτικό σημείωμα για το τι ακριβώς προβλέπει ο νέος νόμος με την απαγόρευση του καπνίσματος.