Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 12:36:52 πμ
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:06

Ναι σε άμεση λύση

Συντάσσονται στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων με αίτημα την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου οι δικηγόροι του νομού  και συμμετέχουν στην αποχή που κήρυξαν για την Τετάρτη 28 Μαίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων ζητεί την άμεση έναρξη της κατασκευής του Μεγάρου στον χώρο των δίδυμων καπναποθηκών, υπενθυμίζοντας την περαίωση της παραχώρηση της έκτασης. Θέτει επίσης χρονικό περιθώριο δυο ετών για την αποπεράτωση της κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς έχει ως εξής
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς συνήλθε την 21/05/2008 και αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 28-5-2008 και από τις παραστάσεις σε υποθέσεις που εκδικάζονται την ημέρα αυτή, με μοναδικό αίτημα την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, ενός χρόνιου προβλήματος που αφορά τους χώρους λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης στο Κιλκίς.
Με την απόφασή μας αυτή συντασσόμαστε και συμμετέχουμε στην αποχή των δικαστικών υπαλλήλων που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα.
Δηλώνουμε δε ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την ευδοκίμηση του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την ΑΜΕΣΗ λύση του προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς.
Ευελπιστούμε δε στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών προς την παραπάνω κατεύθυνση.
Ενόψει των προεκτιθεμένων, έχει προγραμματιστεί εντός των επόμενων ημερών συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με την ηγεσία του ΤΑΧΔΙΚ»

Σύμπτωση απόψεων
Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση συμπαράστασης και συμμετοχής των δικηγόρων στην αποχή της Τετάρτης 28 Μαίου, υπάρχουν δυο αναφορές που αξίζουν επισήμανσης:
Ο σύλλογος θέτει εαυτόν αρωγό σε κάθε προσπάθεια για την ευδοκίμηση του στόχου, και επομένως δεν αποκλείει καμιά λύση. Προσθέτει όμως στη συνέχεια «για την ΑΜΕΣΗ λύση του προβλήματος, όπερ σημαίνει ότι συντάσσεται διακριτικά με το σύλλογο δικαστικών υπαλλήλων που υποστηρίζουν ότι η λύση των δίδυμων είναι άμεση λύση, ενώ τα περί μεραρχίας θεωρούνται περίπου ως εικασίες. Εξάλλου στην ανακοίνωση των δικαστικών υπαλλήλων αναφέρονταν πως υπήρξε σύμπτωση απόψεων περί το θέμα της χωροθέτησης στην τελευταία συνάντηση των διοικήσεων των δυο συλλόγων.
Είναι ευδιάκριτη επίσης η πρόσκλησή του δικηγορικού συλλόγου προς  τους αρμόδιους φορείς  να συνεργαστούν και να καταβληθούν «συντονισμένες προσπάθειες προς την παραπάνω κατεύθυνση».