Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:40:10 μμ
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008 09:10

Ο “Μέγας Αλέξανδρος” πρεσβευτής ειρήνης και φιλίας στα Βαλκανία

Το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Δήμου Δοϊράνης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Δοϊράνης, τους αθλητικούς συλλόγους «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΔΡΟΣΑΤΟΥ»,»ΑΚΡΙΤΑ-ΑΚΡΙΤΑΣ», «ΠΑΣ ΔΟΙΡΑΝΗΣ», «ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ»υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς διοργάνωσε το 1ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ».

 Για τρεις ημέρες στο ακριτικό Δήμο Δοϊράνης Έλληνες, Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έστειλαν με την παρουσία τους μηνύματα ανθρωπιάς και συναδέλφωσης.
 Μηνύματα ελπίδας και συνεργασίας των απλών πολιτών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν παρά μόνο να συνθέσουν την διαφορετικότητα τους και να σεβαστούν την αυτοδιάθεση του κάθε λαού.
 Για μια ακόμη φορά τον ρόλο αυτό έπαιξε ο « Βασιλιάς των σπορ » δια μέσου του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ που έγινε πρεσβευτής της ειρήνης και της φιλίας των Βαλκανίων.
 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την πρώτη ημέρα με μια λαμπρή τελετή έναρξης όπου με την παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου Πολυκάστρου οι ομάδες παρέλασαν στο γήπεδο του Δροσάτου δίνοντας ένα χρώμα γιορτινό.
 Παράλληλα περιστέρια και κλαδιά ελιάς – σύμβολα ειρήνης και φιλίας – αφέθηκαν στον ουρανό και μοιράστηκαν σε όλους τους Βετεράνους ποδοσφαιριστές.
 Στην συνέχεια πρώτα οι νεαροί ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του Μακεδονικού Δροσάτου και του Αλέξανδρου Κιλκίς και μετέπειτα οι Βαλκάνιοι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο all star game ταξίδεψαν τους φιλάθλους στα μυστικά της «θεάς μπάλας».
 Το ξεφάντωμα των αποστολών ολοκληρώθηκε με μια μοναδική συναυλία όπου το μουσικό σχήμα « ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ »άγγιξαν τις ψυχές όλων των παρευρισκόμενων σε σημείο να χορεύουν και να τραγουδάνε όλοι μαζί σαν παρέα από τα παλιά.
 Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι ποδοσφαιρικές συναντήσεις στο γήπεδο του Ακρίτα όπου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΣ 2-0, ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 3-4, ΕΛΛΑΣ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 3-4, ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 0-1.
 Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα προς τιμήν των Βαλκανικών ομάδων όπου οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με φολκλορικά σχήματα και ατελείωτη διάθεση γλεντιού έδειξαν τις ικανότητες τους και στην πίστα του κοσμικού κέντρου « ΔΕΙΛΙΝΑ».
 Την τελευταία ημέρα στο γήπεδο του Δροσάτου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1-4 και ΕΛΛΑΣ – ΣΕΡΒΙΑ 3-4. Η δε λήξη του τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις Μουριές όπου μεταξύ άλλων υπογράφηκε και η διακήρυξη αθλητικής συνεργασίας και φιλίας των τεσσάρων Βαλκανικών ομάδων.
 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων προς τις ομάδες και ιδιαίτερα την νικήτρια ομάδα από τη Βουλγαρία ΜΙΝΙΟΡ ΠΕΡΝΙΚ. Όπου αυτή μαζί με τις υπόλοιπες, ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΛΛΑΣ, ΝΙΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΙΖΒΟΑΡΕΛΕ ΘΟΥΛΤΣΕΑΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ αποφάσισαν από κοινού όπως πραγματοποιούν κάθε χρόνο το συγκεκριμένο τουρνουά, κυκλικά, σε διαφορετική χώρα, με τις ίδιες αρχές και φιλοσοφία, της ειρήνης και της αδελφοσύνης των λαών των Βαλκανίων ( επόμενος σταθμός του τουρνουά θα είναι η Σερβία ).
 Ο Σύλλογος Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Δήμου Δοϊράνης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» μετά το πέρας αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης αισθάνεται από βάθος καρδίας όλων των μελών της να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους φίλους του που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια του: τον Δήμαρχο Γιώργο Καλπακίδη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοιράνης, τον Νομάρχη Βαγγέλη Μπαλάσκα, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς Γιώργο Γιωργαντά, τον Βουλευτή Γιώργο Φλωρίδη, τον Δήμαρχο Πολυκάστρου Δημήτρη Σμυδάκη, τον Δήμαρχο Κιλκίς Τάκη Τερζίδη, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Λάζαρο Μωυσίδη, την Φιλαρμονική του Δήμου Πολυκάστρου, τους υπεύθυνους των γηπέδων Μακεδονικού Δροσάτου και Ακρίτα – Ακρίτα καθώς και τους φίλους που είναι οι ανώνυμοι στυλοβάτες του συνολικού του έργου.