Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:46:39 μμ
Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 04:13

Οι Κυριακές ξεχωρίζουν στην ΕΤ3

Προτάσεις για αποδράσεις στην «εκτός των τειχών» Ελλάδα περιλαμβάνει τις Κυριακής το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΕΤ3,  γεγονός που, σύμφωνα και με τις πανελλαδικές μετρήσεις της AGB για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, έχει θετική ανταπόκριση από το τηλεοπτικό κοινό.
Συγκεκριμένα, η «Κυριακή στο Χωριό» έφτασε το 8,7%, με μέσο όρο τηλεθεατών 222.642, η εκπομπή «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» συγκέντρωσε ποσοστό 5,5%, με μέσο όρο τηλεθεατών 95.911 και το ντοκιμαντέρ «Οι δρόμοι των κοπαδιών» άγγιξε το 6,2%, με 162.244 τηλεθεατές.


Για αυτή την Κυριακή 10 Μαΐου το οδοιπορικό της ΕΤ3 στην περιφέρεια και η ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της, συνεχίζεται με την εκπομπή «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» στις 12.00, η οποία επισκέπτεται την Αρναία Χαλκιδικής. Ο Γιώργης Μελίκης ανακαλύπτει παραδοσιακές φωνές, εξαιρετικούς χορούς, βιολιά και λαούτα και απολαμβάνει την εκπληκτική ερμηνεία της «τροβαδούρικης» φωνής του κυρίου Βασίλη. 
Τη σκυτάλη παίρνει στις 15.30 η «Κυριακή στο Χωριό» με τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, η οποία γνωρίζει τη σύγχρονη ζωή της Αρχαίας Επιδαύρου, του πυρήνα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, με μία «τηλεοπτική εκδρομή» στο πανέμορφο αγροτικό και ψαράδικο χωριό, το οποίο είναι κτισμένο στην αρχαία πόλη. Η εκπομπή περιλαμβάνει περιήγηση στα μνημεία και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, με εικόνες που συνδυάζουν το πράσινο της πλούσιας βλάστησης με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.
Το πηδάλιο στον τηλεοπτικό απόπλου της Κυριακής παίρνει στις 18.00 το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη «Η Πολιτεία των Πουλιών», μέσα από το οποίο παρουσιάζονται η λίμνη Κερκίνη, ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης, με σπάνια και απειλούμενα πουλιά, που τη χρησιμοποιούν ως μόνιμη ή προσωρινή κατοικία, και οι κίνδυνοι που την απειλούν με καταστροφή.
Το ντοκιμαντέρ διακρίθηκε στο «1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας», αποσπώντας το πρώτο βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους και  καλύτερης φωτογραφίας, συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του «9ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2008», στο «ΕΚΟFILM» και στο «5ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών».