Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:40:16 πμ
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 03:58

Οι συνήθεις απεργοί συν τους εφοριακούς

Σε κάθε πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ γνωρίζουμε εκ των προτέρων στο ν. Κιλκίς σε ποιους χώρους εντοπίζεται η μεγαλύτερη συμμετοχή. Στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στο νοσοκομείο, όπου όμως συλλειτουργεί υπέρ του ποσοστού συμμετοχής και ο μεγάλος αριθμός του προσωπικού ασφαλείας.
Φέτος στους παραδοσιακούς αυτούς χώρους υψηλής απεργιακής συμμετοχής προστέθηκε και η εφορία. Στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου στο ν. Κιλκίς πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η εφορία Κιλκίς με συμμετοχή περί το 90% και βεβαίως δεν είναι άσχετο το γεγονός της προσβολής των συμφερόντων του κλάδου από τις πρόσφατες ρυθμίσεις περί περικοπής των επιδομάτων και της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης.
Αναλυτικά και σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από το ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ η συμμετοχή στην απεργία ήταν ανά εργασιακό χώρο ως εξής:
Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς: 22%
Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας: 22%
ΕΛΜΕ: 18%
ΟΤΑ: 70%
Δικαστήρια: 30%
Νοσοκομείο Κιλκίς: 62% (σε 277 εργαζόμενους απήργησαν οι 172)
Νοσοκομείο Γουμένισσας: 10%
Νομαρχία: 10%
Εφορία: 90%.

Εκδηλώσεις
Κι αν γνωρίζουμε σε ποιους χώρους εντοπίζονται οι περισσότεροι απεργοί, πολύ περισσότερο γνωρίζουμε κατά παράδοση, αδιάσπαστη πλέον, πού συγκεντρώνονται οι περισσότεροι απεργοί. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, της οργάνωσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Και φέτος λοιπόν στο μεν εργατικό κέντρο δεν είχαν μαζευτεί το πρωί της Τετάρτης ούτε τα μέλη των διοικήσεων που δήλωσαν επισήμως συμμετοχή στην απεργία (ΝΤ Κιλκίς ΑΔΕΔΥ, Διοίκηση Εργατικού Κέντρου).
Αντίθετα στην πλατεία Ειρήνης συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 απεργοί που διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και ενέκριναν το ψήφισμα της οργάνωσης.
Να σημειωθεί ότι οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην 21η Ιουνίου και κατέληξαν στο μνημείο μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς, από όπου και διαλύθηκαν.