Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:09:41 πμ
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:50

Ομιλία Κ. Κιλτίδη στους Ευζώνους - Η συμβολή του δάσους στην προστασία περιβάλλοντος

Για τη συμβολή του δάσους στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Δεκαπενταύγουστο το Τοπικό Συμβούλιο Ευζώνων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό - Περιβαλλοντικό Σύλλογο του οικισμού.
Ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι το δάσος συνιστά το θεμέλιο της ίδιας της ζωής αφού προσφέρει στον άνθρωπο το ζωογόνο οξυγόνο για να ζήσει αλλά και το κατάλληλο φυσικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί η φυτική και ζωική παραγωγή παράλληλα με τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες  σ’ αυτό.
«Το δάσος δίνει προοπτική στην ύπαιθρο τώρα που η ιστορία έχει αλλάξει σελίδα και έχει γίνει πλέον κατανοητή από όλους η συνεισφορά του στην ανάπτυξη του εδάφους και στην εξασφάλιση πόσιμου νερού. Χωρίς δάσος δεν υπάρχει ούτε πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια της γης ούτε όμως και η υποδομή για τη συγκράτηση υδατικών πόρων που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ύδρευση και δευτερευόντως για την άρδευση των καλλιεργειών. Οι επιπτώσεις από την έλλειψη του δάσους είναι εμφανείς σε όσους ζουν στον κάμπο και βλέπουν ότι τα υδατικά αποθέματα μειώνονται συνεχώς και οι γεωτρήσεις ‘’στεγνώνουν’’. Γι’ αυτό και θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μεγεθύνουμε το δάσος και να αξιοποιήσουμε τα οφέλη του για τον Πρωτογενή Τομέα αλλά και για το αγαθό της ύδρευσης» σημείωσε ο Υφυπουργός.
Οι εκδηλώσεις των Ευζώνων που ήταν αφιερωμένες στο περιβάλλον και στη φύση τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.