Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:37:53 μμ
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 07:06

Όμορφες στιγμές για μαθητές της Ευρωπού

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου Ευρωπού στην Κρήτη. Μαθητές και συνοδοί επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι. Μετάβαση με τραίνο στην Αθήνα, καράβι για Χανιά, και επιστροφή με αεροπλάνο, γνώρισαν οι μαθητές τα βασικά μέσα  μετακίνησης, σταθμοί τραίνων, λιμάνια και αεροδρόμια. Το εκπαιδευτικό μέρος της εκδρομής περιλάμβανε ,επίσκεψη στην Ακρόπολη των Αθηνών, Πλάκα, Μοναστηράκι, πλατεία Συντάγματος, Βουλή.

Στα Χανιά  Αρχαιολογικό  Μουσείο, Λόντζα,  περιήγηση στην πόλη, τάφοι των Βενιζέλων.
Στο Ρέθυμνο ξενάγηση στην πόλη, επίσκεψη στο Μουσείο (με αντίγραφα από όλα τα μουσεία της χώρας), επίσκεψη στην ιστορική μονή Αρκαδίου.
Ηράκλειο, η μεγαλούπολη της Κρήτης, πιστό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, άναρχη δόμηση έλλειψη ρυμοτομίας, ακαταστασία.
Το λιμάνι, το κάστρο, η πλατεία με τα λιοντάρια, ο τάφος του Καζαντζάκη, τα πολλά στενάκια με καφέ, το αρχαιολογικό μουσείο ήταν τα μέρη που επισκεφθήκαμε.
Κνωσός, ο Μίνωας, ο Μινώταυρος ,η Αριάδνη, ο Ίκαρος, ο Δαίδαλος και ο Θησέας μας υποδέχθηκαν με αγάπη στα ανάκτορα.
Τέλος ο Άγιος Νικόλαος με την ατελείωτη ομορφιά με τη λίμνη του  ήταν νότα ξεκούρασης ανάπαυσης και ηρεμίας.
Η Κρητική κουζίνα, χοχλιοί, σταμναγκάθι, ντάκος, φάβα, κουτσομούρες, χταπόδια  και η ρακή, ήταν προτάσεις ενδιαφέρουσες που δεν τις αρνηθήκαμε.
Τέλος τα βράδια  με το ιδιαίτερο χρώμα, το μυστήριο, και μια διάθεση να κινηθείς εκτός ορίων, χορέψαμε, διασκεδάσαμε, αγαπήσαμε.
Παιδιά καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας.
Σ.Κ.