Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 4:07:48 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Γράφτηκε στον τοπικό Τύπο ότι επίκειται κοπή 41 δένδρων στο χώρο του ‘’Κήπου’’ και του ‘’Πάρκου’’, στο πλαίσιο της ανάπλασης και ενοποίησης των δύο χώρων.
Με αυτήν την αφορμή το Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει δημόσια την αντίθεσή του στην καταστροφή που πρόκειται να συντελεστεί, να ζητήσει από τους υπευθύνους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή και να ζητηθεί από εμπειρογνώμονες νέα πρόταση που να σέβεται και να προστατεύει τη συγκεκριμένη βλάστηση, γιατί:

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 20:18

Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς αποφάσισε τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανεπιστημονικού Μετώπου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην ένταξη του ταμείου μας (ΕΤΑΑ) στον ήδη χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ με στόχο την αρπαγή των αποθεματικών του κλάδου Υγείας, όσων απέμειναν μετά τη μείωσή τους από την εφαρμογή του PSI.
 Εκφράζει τη διαμαρτυρία του επίσης ενάντια στα άγρια φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 00:00

Η Παιονία τιμά την επέτειο της απελευθέρωσής της

Συντάκτης:

dimos paionias2Ο Δήμος Παιονίας εορτάζει την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας στις 23 Οκτωβρίου 2012 στη Γουμένισσα με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την ομιλία του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Χρήστου Ίντου, στις 7 το απόγευμα.

georgantas2Επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές Διαβατών ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σωφρονιστικού Συστήματος πραγματοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.  Σε σχετική ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου αναφέρονται τα εξής:
Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σωφρονιστικού Συστήματος επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου μαζί με τη Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη τις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

katasthmata-kleistaΣε έκτακτο Δ.Σ, που έγινε στις 10/10/12, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς η συμμετοχή του στο ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,  με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την πόλη,  την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
«Επιβάλλεται η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ. Είναι χρέος όλων μας η κινητοποίησή μας να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και το συλλαλητήριο να έχει πλήθος και παλμό, ώστε να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:53

Διαμαρτυρία Τριτέκνων

Συντάκτης:

syllogos-triteknon-polukastrouΠαρών έδωσε στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλους Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς. Όλοι μαζί από την πλατεία Αριστοτέλους που συγκεντρωθήκανε κατευθυνθήκανε με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας, όπου και καταθέσανε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα τους σαν τρίτεκνοι, το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος, και τον θεσμό της οικογένειας που τείνει σιγά σιγά να καταργηθεί.

epimelitirioΤη δική του απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΒΕ για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο δίνει με επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στην οποία αναφέρει:
«Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η νέα πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του, περί μεταφοράς του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:52

Υποτροφίες Ιδρύματος «Χρ. Βογιατζή»

Συντάκτης:

ypotrofiewΤο κοινωφελές Ίδρυμα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» θα χορηγήσει συνολικά πέντε υποτροφίες εκ των οποίων τέσσερις για φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε Α.Ε.Ι. της χώρας καθώς και (1) μία για μεταπτυχιακό φοιτητή που σπουδάζει σε μεταπτυχιακό τμήμα Α.Ε.Ι. του εξωτερικού.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:46

Απεργούν στις 18 Οκτώβρη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Συντάκτης:

ergatiko kentroΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς αποφάσισε και συμμετέχει στην 24ωρη Γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου  και  προσκαλεί στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
Στην πρόσκληση συμμετοχής αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:45

Αποχή δικηγόρων την Τετάρτη

Συντάκτης:

dikastiriaΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 12η/10/2012, συντασσόμενο με την από 9/10/2012 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη 17/10/2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις: