Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 4:10:52 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 21:30

Από την πόλη έρχομαι ...

Συντάκτης:

metalleia-xarths-kilkisΑπορία ψάλτου βηξ… Κάπως έτσι μπορεί να συνοψιστεί η απάντηση που έδωσε το υπουργείο ΠΕΚΑ στους βουλευτές του νομού Γ. Γεωργαντά, Ειρ. Αγαθοπούλου και Θ. Παραστατίδη όταν στις 24 Αυγούστου κατέθεσαν ερώτηση δια της Βουλής ζητώντας απαντήσεις σε μερικά κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την επικείμενη αξιοποίηση των μεταλλείων στα Κρούσια.

enosh-astynomikon-logoΜια θετική είδηση και την υπενθύμιση της ανοιχτής χθεσινής συνεδρίασης του δ.σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων περιλάμβανε η ανακοίνωση της Ένωσης που εκδόθηκε την Τετάρτη. Αναφέρεται σχετικά:

espaΚατά 51,2 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΕΣΠΑ για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα 3.207 επιπλέον προτάσεις, πέρα από τις 2.228 που έχουν ήδη ενταχθεί.

mhtropoliths-goumenissasΣτα 2012-13 της αρξάμενης σχολικής χρονιάς, έχουμε πλουραλισμό μέσων και λόγων, αλλά πάσχουμε από μινιμαλισμό πράξης και ψυχής. Διαθέτουμε πλήθος εντύπων κάθε μορφής (book και facebook), κι όμως παραφτωχύναμε από ανθρώπινα πρότυπα με αρτιότητα. Ηλεκτρονική εποχή, με ανθρωπιστική αποχή.

elme-kilkisΠρόπερσι το Σεπτέμβρη γινόταν λόγος για τη χειρότερη σχολική χρονιά μετά τη μεταπολίτευση. Πέρυσι για τη χειρότερη σχολική χρονιά μετά τον πόλεμο. Εφέτος, με την τρικομματική συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αρκεί ο χαρακτηρισμός «χειρότερα από πέρυσι».

karaoglou-kilkisΕθιμοτυπική αλλά και άκρως ενημερωτική ήταν η πρώτη επίσκεψη του υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, στο νομό Κιλκίς.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 13:15

Εκδρομή σε Τήνο- Μύκονο ο Αγ. Τρύφων Γουμένισσας

Συντάκτης:

Ένα υπέροχο  4ήμερο είχαν την ευκαιρία να περάσουν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας , στην Τήνο και Μύκονο.
ag-tryfonΣτις 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν με προορισμό το νησί της Μεγαλόχαρης . Επισκέφτηκαν τον ναό της Ευαγγελίστριας, την έκθεση εικόνων και κειμηλίων που βρίσκεται στο ισόγειο του συγκροτήματος και θαύμασαν παλαιές εικόνες, τις οποίες συγκέντρωσε το Ιερό Ίδρυμα από τους ενοριακούς ναούς της Τήνου,

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 13:10

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σε φεστιβάλ στα Χανιά

Συντάκτης:

epimelhthrio-logo 1Το τριήμερο 19-20-21 Οκτωβρίου 2012 διοργανώνεται ένα φεστιβάλ στα Χανιά με κεντρικό τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα».
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

ergatiko kentroΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς αποφάσισε και συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και σας καλούμε στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

ikaΔιευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε η διεύθυνση ασφαλίσεων του ΙΚΑ, για το άρθρο που αφορά το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων. Η εγκύκλιος αναφέρει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012, είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και παραμένουν άνεργοι