Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 2:21:53 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 18:25

Συναινετικά η πλειοψηφία Ρήγμα στη μειοψηφία

Συντάκτης:
kilkisΜπορεί η πρόταση του νέου δημάρχου Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, για συναίνεση και ομοφωνία στην εκλογή του πρώτου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς να έγινε εν μέρη αποδεκτή, ωστόσο, στην εκλογή των μελών των Επιτροπών του δήμου αναδείχτηκε η αντιπαράθεση Τερζίδη-Αφεντουλίδη, ενώ ο Γ. Φαχουρίδης επέμενε πως ο τόπος δεν έχει ανάγκη από συναίνεση αλλά από ανυπακοή και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 18:24

Ανοιχτή σύγκρουση Λιάρτση-Δραγανίδη

Συντάκτης:
paioniaΤο ήπιο και συναινετικό κλίμα στο δήμο Παιονίας δεν άντεξε παρά μόνο λίγη ώρα, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας. Η πρώτη… έκρηξη έγινε μεταξύ του πρώην δημάρχου Πολυκάστρου Δημ. Κουλίνα και της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αθαν. Λιάρτση, αλλά η ρήξη συνέβη λίγο αργότερα, στην εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ Λιάρτση και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Χρ. Δραγανίδη, επεισόδιο που μάλλον προσδιορίζει και τις όχι καλές σχέσεις ανάμεσα στους δυο μεγάλους συνδυασμούς της μειοψηφίας.
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 18:23

Ευχές επί τω νέω έτει…

Συντάκτης:
euxesΕίναι η παράδοση και το τελετουργικό δεκαετιών που επιβάλλει στους τοπικούς άρχοντες να δέχονται και να ανταλλάσσουν ευχές με τους εκπροσώπους των αρχών και με πολίτες. Το σωτήριον (Ο Θεός να δώσει)έτος 2011 βρήκε τους δυο Καλλικρατικούς δημάρχους, τον κ. Βαγγέλη Μπαλάσκα στο Κιλκίς και τον Θανάση Λαπόρδα στο Πολύκαστρο, στις έδρες των δήμων Κιλκίς και Παιονίας, έμπλεους χαράς να δέχονται και να δίνουν ευχές.
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 18:22

Ανενόχλητοι έστησαν πάρκο κεραιών μέσα στην πόλη

Συντάκτης:
keraiaΠριν από 9 μήνες είχαμε κάνει καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την τοποθέτηση στην κεραμοσκεπή  τριώροφης κατοικίας επί της οδού 21ης Ιουνίου 250 του Κιλκίς καμουφλαρισμένης μετά από δική της διαπίστωση κεραίας της VODAFONE. Αναμέναμε τις ενέργειές της, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν υπάρχει   άδεια, αλλά η τοποθέτηση έγινε σε κατοικημένη περιοχή, 120 μέτρα από το 5ο  Νηπιαγωγείο Κιλκίς και 180 μέτρα από το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Τελικά όχι μόνο δεν αφαιρέθηκε όπως θα έπρεπε η κεραία, αλλά μετατράπηκε η κεραμοσκεπή της ως άνω κατοικίας σε «πάρκο» με την  τοποθέτηση τριών  ακόμα καμουφλαρισμένων» ( γιατί άραγε; ) κεραιών .
giagiaΤο εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του Αγίου Μάρκου άσκησε η κ. Σοφία Αλεξανδρίδου η μακροβιότερη ενεργή πολίτης του Αγίου Μάρκου ετών 94, η οποία γεννήθηκε στον Πόντο το 1916. Είναι η τελευταία εναπομείνασα σε ζωή της κοινότητας του Αγίου Μάρκου που ήρθε από τον Πόντο. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η άποψή της γι' αυτούς που εκλέγονται: <<'Οποιος εβγαίν υστερνά κι γνωρίζ’ σε>> δηλαδή όποιος εκλέγεται μετά δεν σε γνωρίζει. Αυτό που είπε δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Ας το λάβουν υπόψη τους αυτοί που εκλέχτηκαν, γιατί η κα Αλεξανδρίδου Σοφία θα ψηφίσει και στις επόμενες εκλογές και τότε το πιθανότερο είναι να τους ρίξει μαύρο.
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010 17:41

Καθαρό νερό στα χωριά του Πάικου

Συντάκτης:
simeonidou_soniaΤο μεγαλύτερο έργο ύδρευσης των τελευταίων χρόνων στο νομό Κιλκίς ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία με το κλείσιμο της θητείας της η δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου. Τις ημέρες αυτές τέθηκε σε λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Αξιούπολης, που αφορά τους ορεινούς οικισμούς του Πάικου, κι αφού γέμισαν οι δεξαμενές των οικισμών με καθαρό νερό από τις πηγές του Πάικου, διοχετεύτηκε προχθές και στα δίκτυα ύδρευσης των χωριών.
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010 17:39

Έτοιμη η νέα δημοτική διοίκηση Κιλκίς

Συντάκτης:
mpalaskasΠαρότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις αρχές του νέου έτους και ενδεχομένως την Κυριακή μετά τη διαδικασία των δημαιρεσιών, η νέα δημοτική διοίκηση Κιλκίς έχει «κλειδώσει» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας.
Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας έχει καταλήξει ήδη στα πρόσωπα που θα ορίσει ως αντιδημάρχους, ως εξής:
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 17:26

Οι «σκελετοί» βγαίνουν από τα ντουλάπια…

Συντάκτης:
xomateriΑπό τις 40 χωματερές της Κεντρικής Μακεδονίας  που μπαίνουν στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης οι τέσσερις λειτουργούν στο ν. Κιλκίς. Πρόκειται για τις χωματερές των δήμων Πολυκάστρου, Αξιούπολης, Ευρωπού και Γουμένισσας και από 1ης Ιανουαρίου του Δήμου Παιονίας.
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 17:22

Τα «φρουτάκια» βγήκαν στο μεϊντάνι…

Συντάκτης:
froutakiaΠριν αλέκτορα φωνήσαι τρις…και πριν ακόμα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης αδειών για τα «φρουτάκια» οι …βιαστικοί ξεκίνησαν. Αν σταμάτησαν ποτέ τη προσοδοφόρα δράση καθώς τα ..κορόϊδα ουδέποτε εξαλείφθηκαν.
Ιδού τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο της ΑΔ Κιλκίς:
neofitosΤώρα που η αυλαία του Καποδίστρια πέφτει και τα Κρούσια αποτελούν τμήμα πλέον του Καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς είναι καιρός να προβούμε σε ένα σύντομο απολογισμό, όχι με αριθμούς, αλλά με κατάθεση ψυχής. Στα τέσσερα χρόνια που με την εντολή του λαού των Κρουσίων διοικήσαμε το δήμο καταθέσαμε σε καθημερινή βάση την ψυχή μας, τον χρόνο μας, όλη των ενεργητικότητα που διαθέταμε εγώ και οι συνεργάτες μου.