Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 6:41:24 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Στις 14 Μαρτίου 2010 στα γραφεία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμος απαρτία, εκλέχθηκε το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) με πρόεδρο τον κο Γεώργιο Βαφειάδη, γραμματέα την
κα. Αναστασία Νάκα και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Στην επιβεβαίωση ότι επίκειται η δημοπράτηση του σημαντικού για το νομό έργου της κατασκευής του υπολειπόμενου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κιλκίς - Θεσσαλονίκης προέβη ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Η δέσμευση αναλήφθηκε εκ νέου  ύστερα από ευρεία σύσκεψη για έργα και προγράμματα που αναπτύσσει ή προγραμματίζει να αναπτύξει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Δευτέρας, υπό την προεδρία του Υφυπουργού, Γιάννη Μαγκριώτη και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιάννη Οικονομίδη, της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρίας Λιονή και υπηρεσιακών στελεχών όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Στις 22 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή του ΕΚΑΣ σε 20.000 νέους δικαιούχους, χαμηλοσυνταξιούχους που δεν το έλαβαν το 2009. Από το υπουργείο Εργασίας έγινε γνωστό ότι για τους 20.000 χαμηλοσυνταξιούχους του 2009, που «κόπηκαν» από την καταβολή του ΕΚΑΣ, τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής του θα αναπροσαρμοστούν κατά 4%.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 05:46

Λίγα ατυχήματα πολλές παραβάσεις

Συντάκτης:

Λίγα ατυχήματα, αλλά πολλές παραβάσεις. Στην κατηγορία αυτή είναι καταχωρημένος ο ν. Κιλκίς στους πίνακες τροχαίας συμπεριφοράς και επικινδυνότητας σύμφωνα με αξιολόγηση του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για το 2009. Στην έρευνα και για την εξαγωγή των συμπερασμάτων και της κατάταξης των νομών χρησιμοποιήθηκαν 18 κριτήρια  τα οποία προκύπτουν από το συνδυασμό κάθε είδους ατυχήματος ενός νομού με το αντίστοιχο σύνολο της χώρας.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 05:45

Τιμή στην 69η επέτειο της Μάχης των Ευζώνων

Συντάκτης:

Τον εορτασμό της 69ης επετείου της Μάχης των Ευζώνων, της 25ης Απριλίου 1941, θα πραγματοποιήσουν ο δήμος Πολυκάστρου και το Τοπικό Συμβούλιο Ευζώνων, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2010.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
7π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 10.15 Δοξολογία-Αρχιερατικό μνημόσυνο, 10.30 μετάβαση στο χώρο του Μνημείου, 10.35 Επιμνημόσυνη Δέηση, 10.45 Πανηγυρικός της ημέρας, 11 Προσκλητήριο νεκρών, 11.05 Κατάθεση στεφάνων, 11.15 Ενός λεπτού σιγή-Εθνικός Υμνος, 11.30 δεξίωση-παρουσίαση χορών.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:36

Οικονομική κρίση, δήμος Κιλκίς και ΦΠΑ

Συντάκτης:

«Επανειλημμένα ως δημοτική παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ» έχουμε διατυπώσει στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς τον προβληματισμό μας για την απάθεια της δημοτικής αρχής να προσαρμόσει την οικονομική πολιτική στο πνεύμα της Ελληνικής και διεθνούς κρίσης. Με την έννοια φυσικά του νοικοκυρέματος με τον επαναπροσδιορισμό των ελαστικών δαπανών προς όφελος των συμπολιτών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οραμα και Δράση», Παύλος Πασσαλίδης.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:31

Μεγάλες επιτυχίες για την επιχείρηση SANIDAS

Συντάκτης:

Αρχές του περασμένου μήνα, 3-7 Φεβρουαρίου 2010, η Θεσσαλονίκη και η Έκθεση "AGROTIKA", συγκεκριμένα, άνοιξε τις πύλες της σ’ όλο τον αγροτικό κόσμο εκθέτοντας του μία πρωτοποριακή σειρά γεωργικών εμπορευμάτων. Ανάμεσα, λοιπόν, σ’ αυτά τα πρωτοποριακά εμπορεύματα δεν θα μπορούσαν παρά να συγκαταλέγονται και τα προϊόντα της Επιχείρησης SANIDAS. Και αυτή την χρονιά, φαίνεται πως έβαλε στόχο της να μας καταπλήξει. Μιλώντας με τον κ. Ευάγγελο Σανίδα, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, μας δήλωσε συγκεκριμένα:

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:22

Μένει οριστικά στο «Καμπάνη» η 12 ΜΕ

Συντάκτης:

Οριστικά και αμετάκλητα η 12η Μονάδα Επιστράτευσης παραμένει στο Κιλκίς παρά τις αρχικές εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για συγχώνευση και μεταφορά της στο Σιδηρόκαστρο στην εκεί εδρεύουσα 16 ΜΕ. Η ευχάριστη είδηση προέρχεται από τον βουλευτή, πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη τον οποίο ενημέρωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε τον κ. Φλωρίδης, ύστερα από τα διαβήματα του βουλευτή Κιλκίς προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, ότι οριστικά και αμετάκλητα παραμένει στο στρατόπεδο «Καμπάνη» η 12η Μονάδα Επιστράτευσης.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:21

Ρομποτικοί κάδοι

Συντάκτης:

Ένα σημαντικό έργο, που αφορά την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς. Πρόκειται για την εγκατάσταση την λεγόμενων ρομποτικών κάδων, σε τρία σημεία της πόλης, με στόχο την οικολογική και υγιεινή διαχείριση των απορριμμάτων. Με την επαναστατική αυτή μέθοδο εκτιμάται ότι θα υπάρξει πρωτοποριακή διαχείριση του 80%, τουλάχιστον, του αρχικού όγκου των απορριμμάτων, μ’ έναν τρόπο φιλικό προς τον δημότη και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Όσοι πωλητές λαϊκών αγορών εκθέτουν και πωλούν προϊόντα μια  φορά την εβδομάδα σε αστικό κέντρο και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας πωλούν σε λαϊκές οικισμών με πληθυσμό μέχρι και 2000 κατοίκους παραμένουν στον ΟΓΑ. Αντίθετα όσοι πωλητές συνεχίζουν να πωλούν σε λαϊκές αστικών κέντρων ( π.χ. Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα) και για δεύτερη μέρα (και περισσότερο) την εβδομάδα είναι υποχρεωμένοι να ασφαλιστούν πλέον στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).