Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:54:48 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Οι έρευνες ήταν σε καλό δρόμο, γράφαμε στο ρεπορτάζ για την ιεροσυλία στο μοναστήρι του Οσίου Νικόδημου Πενταλόφου, όπου δυο άτομα έκλεψαν δυο τμήματα από το λείψανο του Οσίου Νικόδημου που εκτίθεται στο μοναστήρι.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:38

Διαδήλωσαν κατά της ένταξης στον ΟΑΕΕ

Συντάκτης:

Περισσότεροι από 50 πωλητές λαϊκών αγορών διαδήλωσαν χθες Δευτέρα την αντίθεσή τους στην ένταξή τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, που προωθείται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με τα αυτοκίνητά τους οι πωλητές κατευθύνθηκαν στην Εφορία την οποία απέκλεισαν για λίγη ώρα και μέχρι να επιδώσουν το ψήφισμά τους στο Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα στη Νομαρχία.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:59

Πάμε μπροστά όταν υπάρχει συνέχεια

Συντάκτης:

Είδηση σε εγκαίνια κτηρίων συνήθως δεν υπάρχει. Τα εγκαίνια του κτηρίου της Νομαρχίας Κιλκίς δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση, αν δεν παρίστατο ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Την είδηση λοιπόν την προανήγγειλε ο ίδιος όταν στην κατάληξη του χαιρετισμού του απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαλάσκα δήλωσε με νόημα: «Μαζί θα προχωρήσουμε». Μαζί στις εκλογές της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκήσης εννοείται στην Κεντρική Μακεδονία.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:58

Ανέβηκε η στάθμη της Δοϊράνης

Συντάκτης:

Ευτυχώς φροντίζει ο Θεός και η φύση και η στάθμη της λίμνης Δοϊράνης ανέβηκε σημαντικά τη χρονιά που μας πέρασε. Οι βροχοπτώσεις ήταν σημαντικές και τα νερά της λίμνης σκέπασαν το διάστημα αυτό τις μικρές προβλήτες που είχαν διαμορφωθεί με χώμα και χαλίκι στην παραλία της, στις περιοχές του οικισμού Δοϊράνης και των Χιλίων Δένδρων, αχρηστεύοντας ουσιαστικά την οδική πρόσβαση προς τη λίμνη.

«Είμαστε το πλέον παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, από εμάς περιμένουν πολλοί…Και είμαστε διαθέσιμοι να μας αξιοποιήσουν…»
Ο Στράτος Ξηρουδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς επικεφαλής σχεδόν σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου που μας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης δεν παραδοξολογούσε. Κι ας φάνταζε λίγο υπερβολική η εκτίμησή του. «Από εμάς περιμένουν από τη σύνταξή μας, ενίσχυση πολλοί. Κι εμείς έχουμε και χρόνο και πείρα και γνώσεις ώστε να βοηθήσουμε όπου και όποτε μας ζητηθεί» εξήγησε.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:55

Τα Νέα των Αμαραντιωτών

Συντάκτης:

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης, «Τα Νέα των Αμαραντιωτών», με πλούσια ύλη και μικρά σχόλια από την καθημερινή ζωή των κατοίκων.
Στην πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη της εφημερίδας έχουν την… υπογραφή τους, ο υπεύθυνος ύλης Πέτρος Συμεωνίδης, ο Δημήτρης Παπουλίδης, η Μαίρη Γεκουσίδου-Κάτζιου, η Ευδοκία Σταυρακούκα και η Δέσποινα Μποδίτση.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:25

Στο Κιλκίς καίνε λιγότερο τα καύσιμα

Συντάκτης:

Δυο αυξήσεις στον ειδικό φόρο αλλά και η αύξηση στον ΦΠΑ δεν στρέβλωσαν την θετική εικόνα του «έχτισαν» στην αγορά τα πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί ικανοποιητικά για τα δεδομένα της χώρας και οι τιμές υγρών καυσίμων με την δημοφιλέστερη βενζίνη, την αμόλυβδη, να παραμένει από τις φθηνότερες σε ολόκληρη την χώρα.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:21

Ακόμα τούτη η Άνοιξη….

Συντάκτης:

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημήτρης Ασημακίδης, ένας από τους αξιότερους δημόσιους λειτουργούς που εργάστηκαν στο ν. Κιλκίς, είναι αισιόδοξος και μάλιστα σε ένα θέμα υψηλού ρίσκου, όπως εξελίχθηκε. «Πιστεύω ότι  η μέρα όπου η μονάδα νεφρού θα λειτουργήσει στο νέα πτέρυγα είναι κοντά. Ίσως στα μέσα Μαίου.. Περιμένουμε τις τελευταίες εργασίες, κυρίως τις τελευταίες δοκιμές των μηχανολογικών συστημάτων για να προβούμε στο διοικητική παραλαβή της μονάδας νεφρού.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:20

«Δήμος Ευρωπαίων»

Συντάκτης:

 Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού την Δευτέρα 15 Μαρτίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν πολλά και σημαντικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε η συζήτηση της πρότασης της Εταιρίας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού για την ονομασία του νέου Δήμου, που θα προκύψει στο δυτικό τμήμα του Ν. Κιλκίς, με την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:19

Νέα απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί

Συντάκτης:

Χειρόφρενό τραβούν για άλλη μια φορά σήμερα και έως τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες ταξί της χώρας και του Κιλκίς, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.Ο κλάδος ζητά να εξακολουθεί να φορολογείται βάσει τεκμαρτού εισοδήματος και όχι βάσει βιβλίων εσόδων - εξόδων.