Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 3:54:50 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:09

Χειροτονία νέου επιστήμονα

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία εορτασμού των Προστατών της Παιδείας Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, την Παρασκευή 29.1.2010, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο και εκκλησιάστηκαν μαθητές και διδάσκοντες της πόλης.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:09

Οι δάσκαλοι της Παιονίας τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Συντάκτης:

O Σύλλογος των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία εκδήλωση τιμής στους Πατέρες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας Μέγα Βασίλειο, Γρηγόριο το θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:03

Με 650 εκ κλειδώνει τον “Καλλικράτη”

Συντάκτης:

Με πάνω από 650 εκ. ευρώ, δηλαδή, 100 εκ. περισσότερα απ’ όσα η ΚΕΔΚΕ ζήταγε με την απόφασή του πρόσφατου συνεδρίου της επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών να «κλειδώσει» τον «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Γιάννη Ραγκούση έχει ήδη στείλει την πρώτη δόση του Ιανουαρίου από τα δωδεκατημόρια του 2010, ύφους 204 εκ. ευρώ.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:00

Ενώνονται οι τέσσερις εις δήμον έναν

Συντάκτης:

Πρωτοβουλία για να βρεθεί οι κοινός τόπος και να συνεννοηθούν οι τέσσερις δήμοι της Παιονίας - Πολυκάστρου ώστε να αποτελέσουν ένα δήμο στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» ανέλαβε ο δήμος Ευρωπού και ο δήμαρχος Ευθ. Κουρτζανίδης. Με επιστολή του προσκαλεί τα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων δήμων σε κοινή σύσκεψη την προσεχή Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στον Ευρωπό, ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.  Δεν πρόκειται να ληφθεί καμιά απόφαση, ούτε εξάλλου υπάρχει θεσμική δυνατότητα.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:49

Αδαμόπουλος Γιάννης : Άνιση ανάπτυξη και Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Είναι γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται με την περιφερειακή ανάπτυξη και με τα αίτια της άνισης ευημερίας ότι υπάρχουν στην σημερινή ενωμένη Ευρώπη των 27 τριών μορφών άνισης ανάπτυξης. Αν πάρουμε ως κριτήριο ευημερίας το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν (ΑΕΠ) ο Ν.Κιλκίς  με 11.012_ κατείχε την 16η θέση στην Ελλάδα και αυτό αντιστοιχούσε στο 49% του κοινοτικού ΑΕΠ των 15, όταν αυτό της Βοιωτίας με 23.720_ ήταν πρώτο στην Ελλάδα και ισοδυναμούσε με 105% του κοινοτικού ΑΕΠ στην Ευρώπη των 15 (στατιστικά δεδομένα 2000 της Eurostat).

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:48

Κοινωνική προσφορά των Γυναικών του Καμπάνη

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς συλλόγους του Δήμου Γαλλικού με δράση κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.  Σκοπός του Συλλόγου είναι η κοινωνική, πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της  γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και η διάσωση και διάδοση των παραδόσεων. Μετά από 18 χρόνια λειτουργίας του, ο σύλλογος μπορεί να επιδείξει μια διαδρομή με πλούσιο κοινωνικό, πολιτιστικό αλλά και πνευματικό έργο.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:08

Έξαρση στη Θεσσαλονίκη επιφυλακή στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Η έξαρση των κρουσμάτων γρίπης στη Θεσσαλονίκη έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων (γυμνασίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων) με αποφάσεις του εκεί Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, αλλά δημιουργεί και κλίμα επιφυλακής στο ν. Κιλκίς και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:07

Η βασιλόπιτα του ΚΚΣ

Συντάκτης:

Σε ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδη, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο χώρο του ΚΚΣ, έκοψε τη βασιλόπιτα για το έτος 2010 για τα παιδιά του Κ.Κ.Σ, αφού ευχήθηκε σε προσωπικό, μαθητές και γονείς καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, με υγεία και αγάπη.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:04

Βαριές κατηγορίες εργαζομένων στους δήμους

Συντάκτης:

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι την Τετάρτη 14/01/2010 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Κιλκίς όπου ο πρόεδρος των εργαζομένων ν. Κιλκίς μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…ακόμη πληροφορούμαστε ότι σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα, απασχολούνται εργαζόμενοι με σχέσεις μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας» και ακόμη «… θα είμαστε αμείλικτα κατηγορηματικοί και δεν θα λογαριάσουμε κανένα και για τίποτα απέναντι σε αυτό το βάρβαρο και μεσαιωνικό φαινόμενο εργασίας»

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:03

«Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Χέρσου

Συντάκτης:

Στη  Δημοτική Kοινωφελή Eπιχείρηση Χέρσου θα λειτουργήσει το πρόγραμμα: «Βοήθεια στο Σπίτι». Δικαίωμα να κάνουν αίτηση έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα εκείνοι που διαβιούν μόνοι και χωρίς να δέχονται φροντίδα. Κριτήρια για την επιλογή των ωφελούμενων στο πρόγραμμα είναι: Η κατάσταση υγείας. Το εισόδημα. Η οικογενειακή κατάσταση.