Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:59:59 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

«Επίθεση Φιλίας» στη Γουμένισσα έκαναν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου και πρώην Δήμαρχος Τατσίδης Τάκης αλλά και ο Δραγανίδης Χρήστος με φίλους του. Ακόμη και το πυκνό χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα δεν στάθηκε ικανό να τους σταματήσει για να επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκπληκτοι χαιρέτησαν την επίσκεψη των Πολυκαστρινών και μετά το τέλος της συνεδρίασης πήγαν για έναν φιλόξενο καφέ.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:42

Φεβρουάριο τελειώνουμε…

Συντάκτης:

Η Υπουργός με βάση την ενημέρωση που είχε από το Κιλκίς εξέφρασε την αισιοδοξία της, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Θ. Παραστατίδη, ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο της κατασκευής και του εξοπλισμού της γ’ πτέρυγας. Και απομένει εντός των προσεχών ημερών να αποδειχθεί αν η αισιοδοξία της είναι βάσιμη ή η συνήθης υπουργική αισιοδοξία.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:41

Όλοι μαζί με έδρα το Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Πολυκάστρου ως έδρας ενός μεγάλου δήμου από τη συνένωση Παιονίας- Πολυκάστρου ανέλαβε ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης.. Με επιστολή του προς τους βουλευτές Γ. Φλωρίδη, Θ. Παραστατίδη και Κ. Κιλτίδη αναπτύσσει την πρότασή του για τη συγκρότηση ενός ενιαίου δήμου από τη συνένωση των δήμων Πολυκάστρου, Αξιούπολης, Ευρωπού, Γουμένισσας με έδρα το Πολύκαστρο.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:37

Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Μια σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ανέλαβε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τους συλλόγους Φαρμακευτικό και Ιατρικό του Κιλκίς. Στόχος της δράσης που θ’ αναπτυχθεί είναι η πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη κι η φαρμακευτική κάλυψη αναξιοπαθούντων ατόμων, αστέγων, μεταναστών και απόρων, προκειμένου να γίνεται ευχερέστερα η προνοιακή-κοινωνική τους αποκατάσταση.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:11

PRΟΤΕCΤΑ όπως λέμε: Ζητείται εργοδότης

Συντάκτης:

Τα παιχνίδια εξουσίας μετόχων της βιομηχανίας PRΟΤΕCΤΑ, πρώην Eldoor πληρώνουν οι 85 εργαζόμενοι Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες καθώς οι κατά καιρούς συμφωνίες για αποπληρωμή των δεδουλευμένων με την παρέμβαση και του εργατικού κέντρου  Γ. Ιωαννίδη, δεν τελεσφόρησαν λόγω αφερεγγυότητας της εργοδοσίας.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:10

Απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 10 Φεβρουαρίου

Συντάκτης:

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο,  αφού εκτίμησε τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται, και ιδιαίτερα: την κλιμάκωση της επίθεσης για μείωση των αποδοχών, αφαίρεση εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2010, ενάντια στην παραπάνω πολιτική, να πλαισιώσουν μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς το Δημαρχείο Κιλκίς.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:10

Στα άκρα η αντιπαράθεση

Συντάκτης:

Μεθοδευμένη προσπάθεια να πληγεί η τιμή και υπόληψή του καθώς και η ίδια η οικογένειά του κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:09

Χειροτονία νέου επιστήμονα

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία εορτασμού των Προστατών της Παιδείας Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, την Παρασκευή 29.1.2010, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο και εκκλησιάστηκαν μαθητές και διδάσκοντες της πόλης.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:09

Οι δάσκαλοι της Παιονίας τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Συντάκτης:

O Σύλλογος των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία εκδήλωση τιμής στους Πατέρες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας Μέγα Βασίλειο, Γρηγόριο το θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:03

Με 650 εκ κλειδώνει τον “Καλλικράτη”

Συντάκτης:

Με πάνω από 650 εκ. ευρώ, δηλαδή, 100 εκ. περισσότερα απ’ όσα η ΚΕΔΚΕ ζήταγε με την απόφασή του πρόσφατου συνεδρίου της επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών να «κλειδώσει» τον «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Γιάννη Ραγκούση έχει ήδη στείλει την πρώτη δόση του Ιανουαρίου από τα δωδεκατημόρια του 2010, ύφους 204 εκ. ευρώ.