Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:16:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:12

Ορκίσθηκαν 37 απόφοιτοι του ΤΕΙ

Συντάκτης:

Με μια πανηγυρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς ορκίσθηκαν 37 απόφοιτοι του ΤΕΙ Κιλκίς, ολοκληρώνοντας έτσι την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση στο Κιλκίς, με την ελπίδα να έχουν μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία. Η όγδοη ορκωμοσία του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης μας συνοδεύτηκε με ταυτόχρονη εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, στην γεμάτη από τους φοιτητές και τους γονείς τους αίθουσα του Συνεδριακού.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, προχώρησε στον διορισμό των γενικών γραμματέων Περιφερειών.
Όπως ανακοινώθηκε οι νέοι γενικοί γραμματείς είναι οι εξής:

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:06

Μνημεία της φύσης και του ανθρώπου

Συντάκτης:

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  του και με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε  τριήμερο θεματικό σεμινάριο με τίτλο: «ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ/ΤΟΠΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ,  στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2009.  Το σεμινάριο παρακολούθησαν τριάντα πέντε  εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από τους νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας  και Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε δε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Π. Γυναικόκαστρο. Το βιωματικό μέρος του σεμιναρίου υλοποιήθηκε στο Λόφο του Αϊ-Γιώργη Κιλκίς.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:04

Φως Χριστουγέννων στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Με μια πανέμορφη εκδήλωση, γεμάτη μουσικές, τραγούδια, κεράσματα, γιορτινό άπλετο φως και πολλές ευχές, άνοιξαν στο Πολύκαστρο οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Δημοτικό Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης και οι φορείς της πόλης για τα φετινά Χριστούγεννα. Το πρόγραμμα της γιορτινής βραδιάς άνοιξε στην αίθουσα Θεάτρου του ΔΚΠΠ η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου με μια εξαιρετική συναυλία, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Ευάγγελου Μπαλτά και χαιρετισμό του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη και του προέδρου του ΔΚΠΠ, Αγγελου Αναστασιάδη.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:33

Τι πετύχαμε τι αλλάξαμε

Συντάκτης:

Είμαστε ίσως ο μόνος δήμος που δεν αύξησε για τέσσερα χρόνια τα δημοτικά τέλη και την τιμή του νερού. Κρατήσαμε την προεκλογική δέσμευση μας. Μοναδική εξαίρεση η επιβολή ειδικού τέλους μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων του δήμου στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, Αντίθετα μειώσαμε την τιμή του νερού σε ένα συμβολικό ποσό 15 ευρώ το εξάμηνο όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, στους ορεινούς οικισμούς.

Από το συνδυασμό "Δήμος Πολιτών Αξιούπολης" εκδόθηκε η ακόλυθη ανακοίνωση που υπογράφεται από την επικεαφαλής της μειοψηφίας (και του συνδυασμού) κ. Ντίνα Παλλάδη. Στις 30.11.2009 στο Δήμο Αξιούπολης έγινε η πιο δραματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που κράτησε οχτώ ώρες. Από τα εννιά θέματα της ημερήσιας διάταξης το ενδιαφέρον μονοπώλησαν ο ισολογισμός του 2008, ο απολογισμός της δημάρχου για το 2008 και οι επιχώσεις ευρύτερης περιοχής νέας πλατείας Σκρα, η πασίγνωστη πλέον πλατεία Τζήκα.

Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλων Ελευθεροχωρίου, προσκαλεί στη μεγάλη γιορτή για παιδιά και μεγάλους που οργανώνει κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς στην αυλή του σχολείου του χωριού.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:29

Το 3ο Γυμνάσιο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου τμήμα της Α΄ τάξης από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς πραγματοποίησε επίσκεψη στο σχολείο μας. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς. Δημιούργησαν ομάδες και εντάχθηκαν στα τμήματα των δικών μας μαθητών όπου παρακολούθησαν, σε συνδιδασκαλία, ένα ημερήσιο δίωρο πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων του σχολείου μας.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:18

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών στη Φωκίδα

Συντάκτης:

Στα πλαίσια των ενημερωτικών και συναδελφικών επισκέψεων ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Κιλκίς επισκέφθηκε το τριήμερο 27,  28 και 29 Νοεμβρίου 2009 την Φωκίδα. Κατά την εκεί διαμονή της η αποστολή επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού. Στο Μοναστήρι ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από την μοναχή εκπρόσωπο του Μοναστηριού. Εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκομένους το ξυλόγλυπτο τέμπλο της Μονής με παραστάσεις από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, έργο σπουδαίου καλλιτέχνη από την Ήπειρο.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:15

Ετήσιο πρόγραμμα δράσης στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Για πρώτη φορά εκπονήθηκε στον Δήμο Κιλκίς ένα Ετήσιο πρόγραμμα Δράσης (ΕΠΔ), στο πλαίσιο της διαδικασίας εκσυγχρονισμού της οργάνωσης και λειτουργίας του. Το πρόγραμμα αφορά το έτος 2010 και ανώτερος στόχος του θα είναι η δημιουργία μόνιμων δομών προγραμματισμού, υλοποίησης και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων δράσης του δήμου.