Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:03:17 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στη Βέροια, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς, καθώς και αριστούχο του νομού Δωδεκανήσου που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34

Έφυγε ο γυμναστής Κωνσταντίνος Πιπερόπουλος

Συντάκτης:

Ο άνθρωπος που αναμόρφωσε εκ βάθρων, στο γυμνάσιό μας, και προώθησε τη γυμναστική, τον κλασικό αθλητισμό και τις αθλοπαιδιές. Υπηρέτησε στο Κιλκίς, τη δεκαετία 54-63. Όταν ήρθε βρήκε καλό έμψυχο υλικό αλλά καμία υποδομή! Είχε όνειρα, σαν γυμναστής, για τα παιδιά και δεν μπορούσε να μείνει έτσι., Έπρεπε να τα υλοποιήσει.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 με την ευκαιρία της μετονομασίας της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας σε «ΠΟΝΤΟΣ» και του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς με αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη, την Ταμία κα Βικτωρία Σαββίδου και το μέλος του Δ.Σ. Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Παπαδόπουλο.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:54

Διστακτικοί οι Έλληνες

Συντάκτης:

Με καχυποψία αντιμετωπίζουν το πανδημικό εμβόλιο οι περισσότεροι Έλληνες. Με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους αιμοδότες, όσους φροντίζουν βρέφη κάτω των έξι μηνών και τις εγκυμονούσες δεύτερου και τρίτου τριμήνου, συνεχίζεται από σήμερα, Δευτέρα, ο εμβολιασμός για τον ιό της νέας γρίπης.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:53

Το Μαγικό χαλί ξαναχτυπά!!!

Συντάκτης:

Το  μαγικό χαλί επιστρέφει στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κιλκίς! Ένας πρωτότυπος τρόπος προώθησης του οικολογικού τρόπου σκέψης. Ότι σε μας δεν είναι χρήσιμο πια, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο!... Έτσι μειώνετε τον όγκο των σκουπιδιών σας, και προστατεύετε το περιβάλλον, ενώ προσφέρετε χωρίς κανένα έξοδο και σε άλλους ανθρώπους.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:44

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Μάχη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη του Κιλκίς και του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών οργάνωσε το ΚΚΕ στο Κιλκίς, την περασμένη Τετάρτη. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 5.30μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, κοντά στις Δίδυμες Καπναποθήκες, από εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:43

Ένας στους τρεις γιατρούς, απροθυμία νοσοκόμων

Συντάκτης:

Η επιφυλακτικότητα του ιατρικού κόσμου στο εμβόλιο κατά της νέας γρίπης αποτυπώνεται και στην πορεία του σχετικού προγράμματος που ξεκίνησε από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Από το μεσημέρι της Δευτέρας και από το σύνολο των 100 περίπου ιατρών του ιδρύματος εμβολιάστηκαν μέχρι την Παρασκευή χθες περί τους 35. Πάντως σε επικοινωνία μας με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) κ. Διαλεχτή Ζωτάκη, η πρόεδρος ήταν κατηγορηματική ως προς την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά το πρόγραμμα που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:35

Επιτυχόντες στις εξετάσεις EDEXCEL και PALSO

Συντάκτης:

Το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Ν. Κιλκίς (PALSO) συγχαίρουν τους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις EDEXCEL και PALSO και τους εύχονται πάντα επιτυχίες.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:32

Θεμελιώνεται το Φιλοξενείο

Συντάκτης:

Σε οικόπεδο κοντά στον Ι. Ναό της Παναγίας στο Κιλκίς , θεμελιώνεται την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου  από τον Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα ένα από τα σημαντικότερα έργα κοινωνικής υποδομής στο νομό. Το Φιλοξενείο για την προσωρινή  στέγαση σε περιστάσεις ανάγκης παιδιών με ειδικές ανάγκες. Το έργο έχει φορέα διαχείρισης το Σύλλογο γονέων των παιδιών με ειδικές ανάγκες και συνολικά η κατασκευή του θα απαιτήσει περισσότερα από 350.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται και από δημόσιες πιστώσεις και από ιδιωτικές δωρεές.

Ένας 47χρονος δικηγόρος του Κιλκίς συνελήφθη  ύστερα από έφοδο της Ασφάλειας Κιλκίς με τη συνοδεία της Εισαγγελέα στο γραφείο του. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δικηγόρου βρέθηκαν κατεβασμένα αρχεία από ιστοσελίδα που διακινούσε σκληρό πορνογραφικό υλικό. Η σύλληψη του δικηγόρου έγινε ύστερα από ενημέρωση της Ιντερπόλ στην ελληνική αστυνομία. Η Ιντερπόλ παρακολουθεί τις ιστοσελίδες με παρόμοιο υλικό και καταγράφει εκείνους που κατεβάζουν (και διακινούν τα) αρχεία με σκληρό πορνό όπου πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. Μετά τη διακρίβωση - ταυτοποίηση  των ηλεκτρονικών ιχνών του η αστυνομία έδρασε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.