Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 3:01:00 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Την πορεία ίδρυσης και λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου στα όρια του  Δήμου Πολυκάστρου καταγράφει μ’ έγγραφό του προς το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Πολυκάστρου, καθώς και όλες τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του για τη λειτουργία του Κέντρου, από ιδιωτικό φορέα, σε έκταση 818 στρεμμάτων στην περιοχή Ασπρου-Αξιοχωρίου.

Η EXEL GROUP συμμετείχε στην έκθεση «Ενέργεια 2009 - Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & Αυτοματισμοί 2009», γεγονός που ταυτίστηκε χρονικά με την επίσημη έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας, στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:36

Σειρά είχαν τα πρωτάκια…

Συντάκτης:

Την Πέμπτη τα γραφεία των εφημερίδων μας καταλήφθηκαν από τα πρωτάκια. Μαθητές της α’ και β’ τάξεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς είχαν σειρά να πραγματοποιήσουν ειρηνική κατάληψη, μεταγγίζοντας σε εμάς λίγη από την χαρά και την αθωότητά τους. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους κ. Ευθυμία Κοβλακά και Δήμητρα Τζατζάκη.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:35

71η Ταξιαρχία «Πόντος»

Συντάκτης:

Με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ μετονομάζεται σε 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:33

Δυο δήμοι κι ένα …έγκλημα

Συντάκτης:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα επιστημονικό όργανο, όπως το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άγεται σε προτάσεις και συμπεράσματα πόρω απέχοντα από την πραγματικότητα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μια πρόταση που με την ανακοίνωσή της προκάλεσε ιλαρότητα, ενδέχεται να ανάψει φωτιές από την άκριτη υιοθέτησή.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:32

«Στοχεύοντας σε Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων»

Συντάκτης:

Με τη συμμετοχή 450 και πλέον συνέδρων, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου ΕΕΔΣΑ με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Στοχεύοντας σε μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων». Το συνέδριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στις 30-31 Οκτωβρίου 2009 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα και έχει πιστοποιηθεί ως «Κλιματικά Ουδέτερο» από τον ελβετικό μη–κερδοσκοπικό οργανισμό myclimate.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:30

Ρυπασμένος ο Αξιός

Συντάκτης:

Σε επικίνδυνη κατάσταση, όσον αφορά τη ρύπανση των υδάτων, βρίσκονται οι ποταμοί Νέστος, Αλιάκμονας και Αξιός, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησαν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Τμήματος (Τμήματα Βιολογίας, Γεωλογία και Πολιτικών Μηχανικών), με θέμα: «Οικολογική ποιότητα και διαχείριση σε επίπεδο λεκάνης απορροής».

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:24

20χρονα γενέθλια για το K4 Station

Συντάκτης:

Μια υπέροχη βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι, και ήταν πολλοί, βρέθηκαν στη γιορτή που οργάνωσαν για τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του τεχνικού γραφείου K4 Station, οι Θανάσης Βαφειάδης, Παναγιώτης Κεμεντσετσίδης και Τάκης Τερζίδης. Οι φίλοι του K4 Station αποδείχθηκαν πολλοί, αλλά οι οικοδεσπότες φρόντισαν να τους ικανοποιήσουν όλους, πέρα από το χαμόγελο και τη ζεστή αγκαλιά και με μια εξαιρετική οργάνωση, σκεπάζοντας την οδό Μ. Ταμπάκη με τέντες, για ν’ αντιμετωπίσουν κρύο και βροχή και μ’ ένα πλούσιο μπουφέ.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:21

Τεχνικό πρόγραμμα για την καθημερινότητα

Συντάκτης:

Ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα, που θα δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών όλων των οικισμών, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Πολυκάστρου ο Δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα. Παράλληλα, η δημοτική αρχή Πολυκάστρου, παίρνοντας υπόψη της την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες, πρότεινε να μην υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2010, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο.

Αυστηρή κριτική προς τη Δημοτική Αρχή άσκησε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» Αθανάσιος Τζούρτζος, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε ο οικονομικός Απολογισμός και ο Ισολογισμός του Δήμου και ο Απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Γουμένισσας.