Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:14:53 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Από το δήμο Κιλκίς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Πριν από 10 περίπου χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή άρχισε να εφαρμόζει την Κοινωνική της Πολιτική. Με απόλυτη συνέπεια στο πρόγραμμά της, σχέδιο και στρατηγική άρχισε να λειτουργεί κοινωνικούς θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μοναξιά της σύγχρονης κοινωνίας μας και να επιλυθούν σε ικανοποιητικό βαθμό τα μέχρι τότε άλυτα προβλήματα ευαίσθητων ομάδων του δήμου μας.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:51

Εξόφληση εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε.

Συντάκτης:

Στις αρχές κάθε μονού μήνα (οι εισφορές καταβάλλονται ανά δίμηνο) αποστέλλονται αποδείξεις ταχυπληρωμής που αφορούν τις εισφορές του προηγούμενου διμήνου και οι οποίες μπορούν να εξοφληθούν σε οποιοδήποτε Ταχυδρομικό Γραφείο (ΕΛ-ΤΑ) της χώρας ή στην Τράπεζα (βλέπε Συμβεβλημένες Τράπεζες), εμπρόθεσμα, μέχρι το τέλος του μήνα αυτού.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:03

Δημοτικοί Υπάλληλοι και ΠΑΜΕ απέργησαν

Συντάκτης:

Παταγώδης ήταν η αποτυχία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο νομό Κιλκίς για την ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς και το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με τους δημοτικούς υπαλλήλους και το ΠΑΜΕ να σώζουν την κατάσταση. Στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές, μετρημένοι στα δάχτυλα των δυο χεριών και ούτε καν τα μέλη των διοικήσεων των συλλόγων που συμμετείχαν στην απεργία δεν ήταν παρόντες!

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:02

Η Σουηδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων

Συντάκτης:

Το Σουηδικό Κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη Πέμπτη υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Αρμενίων και όλων των Χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Τουρκίας.
Στη σημαντική αυτή απόφαση, που ήδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη μεριά της Τουρκίας, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο σύλλογος Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης και ο κιλκισιώτης πρόεδρός του Κώστας Φραγγίδης.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:02

Βράβευση φοιτητών από ΠΟΠΣ

Συντάκτης:

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση βράβευσης 100 φοιτητών & σπουδαστών που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, παιδιά μελών συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας απ΄ όλη την Ελλάδα- που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης «ΑΝΕΤΟΝ», το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 και ώρα 18.30΄.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:00

Αλλαγή φρουράς στην 71η Ταξιαρχία

Συντάκτης:

Στο Στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ», στη Ν. Σάντα Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΠΟΝΤΟΣ». Στην τελετή παρέστησαν οι θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού, καθώς επίσης και ο Διοικητής της Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ», Υποστράτηγος Ιωάννης Κεχαγιάς. Από τον απελθόντα Διοικητή Ταξίαρχο Νικόλαο Χαλβατζή, παρέλαβε ο Ταξίαρχος Χρήστος Καββαδίας.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:59

«Eργοστάσιο» 40.000 ετών

Συντάκτης:

Αυτοσχέδια εργαστήρια κατεργασίας λίθινων εργαλείων της παλαιολιθικής εποχής εντοπίστηκαν σε τρία σημεία στις όχθες του Αξιού ποταμού, στο Κιλκίς και στην Πέλλα. Στο Πολύπετρο και στη Γοργόπη Κιλκίς βρέθηκαν πάνω από 500 υποπροϊόντα κατεργασίας πέτρας, ενώ στη Ραχώνα Πέλλας περίπου 70 λίθινα τέχνεργα (εργαλεία) της μέσης παλαιολιθικής εποχής, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρχε εκεί εργαστήριο μέχρι και πριν από 40.000 χρόνια.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:57

Νικητές το 2ο Κιλκίς και της Αξιούπολης

Συντάκτης:

Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό από όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στις 5 Μαρτίου. Τον προγραμματισμό των αναμετρήσεων των σχολικών μονάδων διοργάνωσε το Γραφείο της Φυσικής Αγωγής του Νομού μας. Οι αγώνες ξεκίνησαν σε επίπεδο Νομού με την αρχική - προκριματική και στην συνέχεια πέρασαν στην τελική φάση.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:50

Ξεκίνημα για τη Σχολή Γονέων

Συντάκτης:

Με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Εμμανουήλ εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου η Σχολή Γονέων του Δήμου Κιλκίς που λειτουργεί στον βοηθητικό χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Κιλκίς (Πάρκο Γαλήνης).

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:48

Διακρατική συνάντηση από Επιμελητήριο Κιλκίς

Συντάκτης:

Η τρίτη κατά σειρά συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Όπως είναι γνωστό, είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις στους δήμους Μουριών και Δοϊράνης, στις οποίες συμμετείχαν οι δήμαρχοι κ. Σ. Αργυρόπουλος και Γ. Καλπακίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.