Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 7:54:13 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:37

Οι δημοτικοί υπάλληλοι διεκδικούν ενωμένοι

Συντάκτης:

Πολλά και άλυτα παραμένουν τα προβλήματα των δημοτικών υπαλλήλων του νομού και της χώρας, έτσι όπως εκφράστηκαν στην  ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς, όπου εγκρίθηκε ο  Διοικητικός και ο  Οικονομικός Απολογισμός του 2009 και  ο  προϋπολογισμός του 2010.

Πόλος έλξης για γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές που ασχολούνται με την τουριστική προβολή αποτέλεσε ο Νομός Κιλκίς τo τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «ΣΚΑΪ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» επισκέφτηκαν το νομό μας τόσο στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου όσο και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην περιοχή μας για τέταρτη φορά το συνεργείο της  γνωστής εκπομπής της ΝΕΤ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:34

Η πίτα των Γυναικών της Νέας Σάντας

Συντάκτης:

Σε γιορτινό κλίμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του, ο Σύλλογος  Γυναικών Νέας Σάντας στην αίθουσα του συλλόγου, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Το τυχερό φλουρί της πίτας έπεσε στον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Σιούτη, στον οποίο η Πρόεδρος του Συλλόγου προσέφερε ένα δώρο, μαζί με τις ευχές της.

Στο Ιντερκοντινένταλ των Αθηνών, ύστερα από την πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στο Μέγαρο με την παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του ηγέτης της αντιπολίτευσης; Αντώνη Σαμαρά, οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της χώρας σε ένα συμφωνούν: Ναι στις γενικές αρχές του Καλλικράτη, αφού είναι δικό μας παιδί.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:26

Η ανάγκη για μια νέα διοικητική μεταρρύθμιση

Συντάκτης:

Οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα στοχεύουν πρωταρχικά στην αποκέντρωση του κράτους και στην ενδυνάμωση της περιφέρειας και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κανείς δεν αμφισβητεί τις προσπάθειες που έγιναν για την υπέρβαση του συγκεντρωτισμού στην Ελλάδα, που παραμένει ωστόσο η πιο συγκεντρωτική χώρα της Ευρώπης.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:15

Στηρίζουμε τον «Καλλικράτη»

Συντάκτης:

Απουσίαζαν τα μισά μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ στην επίσημη έναρξη του διάλόγου για τον «Καλλικράτη» το βράδυ της Παρασκευής στον αίθουσα του Επιμελητηρίου. Παρά ταύτα όμως αποδείχτηκε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση, αφού ο προβληματισμός και οι θέσεις που εκφράστηκαν από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ περιέλαβαν το σύνολο του «Καλλικράτη» και των προτάσεων της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

Τη διαβεβαίωση ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι στόχος εθνικής σημασίας και ως τέτοιο η κυβέρνηση αφ' ενός θα τον στηρίξει με πόρους, αφ' ετέρου θα τον προωθήσει με συναίνεση, παρείχε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:59

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Κιλκισιακό

Συντάκτης:

Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, η αθλητική οικογένεια του Κιλκισιακού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στα γραφεία του Συλλόγου την περασμένη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010. Μέλη της διοίκησης, προπονητής, παίκτες, συνεργάτες και φίλοι της ομάδας αντάλλαξαν ευχές ενώ ο πρόεδρος του Κιλκισιακού Νίκος Τζεβελέκης ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και δύναμη και πίστη στους στόχους της ομάδας, κόβοντας την βασιλόπιτα.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:52

Η Θέμις έχει …βήχα

Συντάκτης:

Για τις στεγαστικές ανορθογραφίες του Ειρηνοδικείου Κιλκίς γράψαμε αναλυτικά τον Ιανουάριο του 2008. Από τότε δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Το Ειρηνοδικείο συνεχίζει να στεγάζεται στο ίδιο ακατάλληλο κτήριο, καθώς 25 χρόνια δεν αποδείχτηκαν ικανά για να χωροθετηθεί το υπό μελέτη νέο Δικαστικό Μέγαρο!

Ο προβληματισμός για τη σοβαρότητα και το εύρος της κρίσης που διέρχεται η Ελληνική και η τοπική οικονομία, ήταν ένα από τα κύρια στοιχεία που επικράτησαν κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Παράλληλα όμως απ’ όλους τους ομιλήσαντες εκφράστηκε πνεύμα αισιοδοξίας ότι ο τόπος μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του σήμερα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης για το αύριο.