Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:57:04 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:42

Κάλεσμα Θόδωρου Παραστατίδη

Συντάκτης:

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών από τον κ. Καραμανλή αποτελεί ομολογία αποτυχίας του κυβερνητικού έργου συνολικά.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσε υπό το βάρος πρωτοφανών σκανδάλων που εκτυλίχθηκαν σε συντομότατο χρονικό διάστημα και αποτέλεσαν μια μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας μας. Η «νωπή εντολή» που ζήτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός, συνοδεύτηκε από επανεξαγγελίες και επανυποσχέσεις που είχαν δοθεί και κατά τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους του 2004 και του 2007.

Εντυπωσιακή είναι η πολιτική διαδρομή του Γιώργου Φραγγίδη, υπηρετώντας την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από το 1990, συμμετέχοντας παράλληλα και στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι από αυτούς που έδωσαν στο νομό την πολιτική μάχη για το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας από το 2004 το πρόσωπο και τις πολιτικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Γιώργος Φραγγίδης, παράλληλα με την εξαιρετική του επιστημονική διαδρομή ως χειρούργος γυναικολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε μια πολύχρονη πολιτική πορεία, που τον καθιστά από τα πλέον πολύπειρα πολιτικά πρόσωπα του νομού, με πολύ καλή επαφή με τους πολίτες του νομού.

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:35

Μήνυμα Δάφνης Νιάκα προς γονείς για σχολική χρονιά

Συντάκτης:

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,
η έναρξη του νέου σχολικού έτους μου δίνει την πολύτιμη ευκαιρία επικοινωνίας με όλες και όλους σας πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση των δυνατών καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νομού μας και τη συνακόλουθη ενίσχυση της παιδείας και ειδικότερα του πλαισίου μάθησης των παιδιών μας.

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:31

Από τα χωράφια η δυσοσμία στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης προέβη στην εξής δήλωση:
"Προς ενημέρωση των δημοτών μας θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι οι ενοχλητικές οσμές που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε σημεία της πόλης του Κιλκίς δεν οφείλονται στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ή του ΧΥΤΑ μας, αλλά σε δραστηριότητες πολιτών για λίπανση αγροτεμαχίων τους.
Ο Δήμος Κιλκίς παρενέβη άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και ν' αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες".

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:31

Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Αγίου Πέτρου

Συντάκτης:

Ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Αγίου Πέτρου παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού, από το δήμαρχο Ευθύμη Κουρτζανίδη, ένα έργο που θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τον οικισμό.
Οι  πλημμύρες  του φετινού καλοκαιριού έδειξαν το μέγα κίνδυνο που διατρέχει ο οικισμός. Από τον Ιούλιο του 2008 ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης η οποία και παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους κατοίκους του Αγίου Πέτρου. Διατυπώθηκαν παρατηρήσεις, λύθηκαν ερωτηματικά δόθηκαν διευκρινήσεις, και το Σεπτέμβριο θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρωταγωνιστικές βλέψεις
Μια νέα ελπιδοφόρα αρχή πραγματοποιήθηκε στον Κιλκισιακό από την ανάληψη της διοίκησης από τον Νίκο Τζεβελέκη και τους άξιους συνεργάτες του, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση σε οικονομικό επίπεδο της ΕΝΙΜΕΧ Α.Ε.. Με σχέδιο και υποδειγματική οργάνωση σε όλους τους τομείς δημιουργήθηκε μια νέα δυνατή ομάδα, με έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές που στόχο έχουν να προσφέρουν καλό θέαμα και αλλά και να πρωταγωνιστήσουν στον δύσκολο δεύτερο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:20

Τελευταίες κινήσεις πριν «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια

Συντάκτης:

Διανύουμε την τελευταία και καθοριστική εβδομάδα για την τελική συγκρότηση των συνδυασμών όλων των κομμάτων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Ιδού πως διαμορφώνεται  σε κάθε κόμμα η κατάσταση:

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη φιλοξένησε η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», όπου εκφράζει την πεποίθησή του πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές.
Στη συνέντευξή του ο βουλευτής Κιλκίς αναφέρει:

- Κύριε Τσιτουρίδη, μέχρι την Τετάρτη το πρωί λέγατε ότι ο τόπος δε χρειάζεται εκλογές και ότι η ΝΔ πρέπει να κυβερνήσει. Τώρα τι λέτε;

Την ώρα του προβληματισμού κατέθεσα τη θέση μου. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός που σέβεται την αποστολή του. Ετσι έπραττα, πράττω και θα συνεχίσω να πράττω.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:12

Λαμπρή η Εμποροπανήγυρη

Συντάκτης:

Εκλεισε τις «πύλες» της η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς αφού υποδέχθηκε χιλιάδες κατοίκους από όλο το νομό Κιλκίς, βοηθούντος και του καλού καιρού, που ήταν άκρως καλοκαιρινός, πλην της τελευταίας ημέρας, της Κυριακής, αν και το βράδυ έκανε το χατίρι στους κιλκισιώτες και δεν έβρεξε.
Με την δέουσα λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων κόσμου ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η ετήσια Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς. Κι οι κιλκισιώτες, «με ζωντανές τις μνήμες του καλοκαιριού υποδέχθηκαν τα όμορφα χρώματα του φνιθοπώρου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, σ’ ένα εθιμικό ορόσημο της πόλης».

x

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:45

Ανάπλαση κέντρου του Κιλκίς με 500.000 ευρώ

Συντάκτης:

Μια σημαντική είδηση προκύπτει από το λιτή ανακοίνωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη. Είδηση που αφορά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης του Κιλκίς μέσω της ανάπλασης του ιστορικού του κέντρου. Ιδού πρώτα η ανακοίνωση: «Μετά από συνεννόηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη με το Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελο Μπαλτά, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 500.000ευρώ.»