Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 9:03:08 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:13

Η Γουμένισσα τιμά την Εβίνα Μάλτση

Συντάκτης:

Ο Δήμος Γουμένισσας διοργανώνει λαμπρή τελετή, για να τιμήσει την Εβίνα Μάλτση, σπουδαία προσωπικότητα στο χώρο του Μπάσκετ και MVP του Ευρωμπάσκετ, στις 2 Αυγούστου 2009 και ώρα 12:00μ., στο πολιτιστικό κέντρο της Γουμένισσας.

Την πλήρη πρόταση για το πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτούνται οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες με κοινοτικά κονδύλια για επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού τους, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή, οι επενδύσεις που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα θα αφορούν στην αγορά εξοπλισμού πληροφορικής, ειδικού λογισμικού, καθώς και εξειδικευμένου εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή συγκεκριμένης υπηρεσίας από τον ελεύθερο επαγγελματία (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:12

Πρώτη συνεδρίαση της «Δήμος Α.Ε.»

Συντάκτης:

Συνήλθε σήμερα, πρώτη φορά από τη σύστασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας  «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγη στη θέση του προέδρου της «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.» ο Κ. Τζανακούλης, δήμαρχος Λαρισαίων. Επίσης  προγραμματίστηκαν οι άμεσες δράσεις της εταιρείας που είναι η προετοιμασία των τευχών προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του Τεχνικού Συμβούλου της εταιρείας καθώς και της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:03

Στον Κήπο οι γέροντες του Οίκου Ευγηρίας

Συντάκτης:

Στα πλαίσια των εξόδων που προγραμματίζει ο Οίκος Ευγηρίας & ΘΧΠ Κιλκίς, ομάδα περιθαλπομένων του με τη συνοδεία μελών του προσωπικού πραγματοποίησαν μια βόλτα στον Κήπο, στο κέντρο της πόλης.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:03

CONN-X TV και στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε εφτά ακόμη πόλεις είναι πλέον διαθέσιμη η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ, το conn-x TV, η τηλεόραση που εσύ επιλέγεις, μεταξύ των οποίων και το Κιλκίς, όπως σας είχαμε ενημερώσει. Το conn-x TV του ΟΤΕ είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Το θέμα που αφορά στην πρόθεση της ΔΕΗ να αναστείλει την λειτουργία του τοπικού σταθμού Αξιούπολης, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Παρασκευής 17.7.09.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή, με την αποστολή εγγράφων ανοικτής επιστολής προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, προκειμένου, να παραμείνει, σε λειτουργία το τεχνικό τμήμα στην Αξιούπολη και ταυτοχρόνως να επαναλειτουργήσει το εμπορικό-λογιστικό τμήμα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:30

Πάμε… Δοϊράνη

Συντάκτης:

Ευεργετικές αποδείχτηκαν οι έντονες βροχοπτώσεις του Ιουνίου και των αρχών του Ιουλίου για τη λίμνη Δοϊράνη, που είδε τη στάθμη της να ανεβαίνει σημαντικά και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού. Οι σημαντικές ποσότητες νερού που οδηγήθηκαν στη λίμνη μέσω ποταμών και ρεμάτων του Μπέλλες και της λεκάνης Δοϊράνης ανέβασαν τη στάθμη της λίμνης, ενώ ταυτόχρονα και για 1,5 μήνα περίπου σταμάτησαν και οι αγρότες τα ποτίσματα στον κάμπο και την άντληση των υπόγειων νερών, λόγω των βροχοπτώσεων, αποδίδοντας σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος στη λεκάνη, αλλά και οικονομικό για τους ίδιους.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:27

Ωρομίσθιοι εκπαιδευτές για το Κ.Ε.Ε. Κιλκίς

Συντάκτης:

To Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι υπεύθυνος φορέας υλοποίησης των Πράξεων «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΑΠ7», «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΑΠ8», «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΑΠ9», σύμφωνα με τις υπ΄αριθμ 10291/1-7-2009, 10289/1-7-2009 και 10288/1-7-2009 αποφάσεις ένταξης Πράξεων στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση 2007-2013» της Ε.Υ.Δ. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ., το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:26

“Καθ’ οδόν προς τον Σύγχρονο Δήμο”

Συντάκτης:

Ένα καινοτομικό και σημαντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρόγραμμα, το έργο «Εξειδικευμένη κατάρτιση εργαζομένων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), καθ’ οδόν προς τον σύγχρονο Δήμο», παρουσιάστηκε στο Κιλκίς, σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι, Χέρσου Χρ. Ανθρακίδης, Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, Γουμένισσας Σ. Παπαπαναγιώτου, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δημήτρης Σισμανίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝ.ΚΙ. και δήμαρχος Μουριών Σ. Αργυρόπουλος, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, από την εταιρεία «Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη» (Π.Ε.Τ.Α.) A.Ε., σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ).

Όταν οι νέοι δημιουργούν, όταν «μπαίνουν μπροστά», τότε κάνουν εξαιρετικά πράγματα και η φαντασία είναι πραγματικά στην εξουσία. Οι νέοι της Κορομηλιάς αποφάσισαν να φανερώσουν τη ζωντάνια τους και με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης έστησαν αγώνες… μπητς βόλεϊ. Θα μου πείτε, δεν διαθέτει η Κορομηλιά παραλία, αλλά αυτό δεν ήταν για τους νέους πρόβλημα. Κακό του κεφαλιού της… παραλίας. Ας το σκέφτονταν η ίδια, που έχασε την ευκαιρία να γειτνιάζει με την Κορομηλιά.