Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 7:46:14 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009 07:53

Επίσκεψη Ιωακείμ Σιγάλα σε Παιονία-Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας του Νομού Κιλκίς και πιο συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και  το Περιφερειακό Ιατρείο Αξιούπολης, επισκέφθηκε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ιωακείμ Σιγάλας, ενώ συναντήθηκε και με τη Δήμαρχο Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, με την οποία συζήτησαν τη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων του δήμου.

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009 07:52

Καθαρισμός δρόμων από το δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς προχώρησε σ’ ένα διήμερο εκτεταμένο καθαρισμό του δρόμου, από Μεταλλικό μέχρι Κρηστώνα, μ’ έμφαση στις εισόδους της πόλης του Κιλκίς. Μ΄ ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Παύλου Μωυσίδη, συνεργεία του δήμου μάζεψαν όλα τ’ απορρίμματα, μ’ εμφανή σε κάθε δημότη αποτελέσματα στην εικόνα που παρουσιάζει πλέον ο δρόμος. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα ληφθούν και γι’  άλλα σημεία που χρήζουν παρόμοιες παρεμβάσεις.

«Δυστυχώς δεν είμαστε παρόντες στη συγκέντρωση όσοι πρέπει» παραδέχτηκε ο εκ των διοργανωτών διαμαρτυρίας για την κατάργηση του κέντρου νεοσυλλέκτων Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας. Ορθή η παραδοχή, αλλά τουλάχιστον νομαρχία και δήμος Κιλκίς  ήταν εκεί, αφού έκλεισαν τα γραφεία τους ενισχύοντας τη συγκέντρωση, στην οποία πλειοψήφισαν οι νομαρχιακοί και δημοτικοί υπάλληλοι.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:36

Ενημέρωση επιχειρηματιών στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Με μεγάλη συμμετοχή εν ενεργεία και υποψήφιων επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο Πολύκαστρο. Η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί με συνεργασία του Επιμελητηρίου και του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου. Η ενημερωτική συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου, Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την αθρόα προσέλευσή τους.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:35

Συνέλευση δασκάλων

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς πραγματοποίησε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση ήταν:

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:35

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Δοϊράνη

Συντάκτης:

Με απόφασή του ο νομάρχης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας απαγορεύει  απολύτως την αλιεία ιχθύων και λοιπών υδροβίων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο μέσα στην λίμνη Δοϊράνη (Ελληνικό τμήμα), με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων. Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από 8 Απριλίου 2009 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 π.μ και η λήγει στις 11 Μαΐου 2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:33

Προθεσμία δέκα ημερών για αλλαγές στο έντυπο Ε9

Συντάκτης:

Προθεσμία δέκα ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη τους μέσω του ειδικά διαμορφωμένου τηλεφωνικού κέντρου. Τις επόμενες ημέρες θα λάβουν ειδική επιστολή με την οποία θα ζητείται από τους φορολογουμένους να επικοινωνήσουν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στο Ε9 για να μπορέσει στη συνέχεια να γίνει εκκαθάριση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:33

Μέτρησε η αποφασιστικότητα

Συντάκτης:

Μπορεί να ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα ο ΓΑΣ Κιλκίς αλλά δεν τα κατάφερε στο νέο κλειστό του Κιλκίς γνωρίζοντας την ήττα από τον Ιωνικό με 26-30. Οι φιλοξενούμενοι στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν το προβάδισμα το οποίο διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης χωρίς να το χάσουν και παρά την προσπάθεια των παικτών του Νίκου Γεωργιάδη δεν μπόρεσαν να το ανατρέψουν, γνωρίζοντας μια νίκη χωρίς συνέπειες. Άλλωστε ο Ιωνικός χρειαζόταν πιο πολύ τους πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:19

Ενημέρωση κτηνοτρόφων από «Νέα Εποχή» Δοϊράνης

Συντάκτης:

Πρωτοβουλία για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων του δήμου Δοϊράνης, για τα επενδυτικά προγράμματα που μπορούν ν’ αξιοποιήσουν, ανέλαβε η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» του δήμου Δοϊράνης, μ’ επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη. Στη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κιλκίς, Παύλος Πασσαλίδης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γεωργοκτηνοτρόφων, μ’ επικεφαλής τον πρόεδρό τους, Γιώργο Λασκάκη.

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους παρέδωσαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς στον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο, ζητώντας λύσεις για τα προβλήματα υγείας στο νομό Κιλκίς, έτσι όπως τα βιώνουν οι ίδιοι χρόνια τώρα. Το υπόμνημα παρέδωσε στον κ. Αβραμόπουλο ο πρόεδρος του Σωματείου, Αχιλλέας Καλεμκερίδης και σ’ αυτό αναφέρεται: