Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:18:46 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:48

36 χρόνια μνήμης και αγώνα

Συντάκτης:

Ο εκπληκτικός ξεσηκωμός των φοιτητών, των εργατών αλλά και όλου του λαού στο Πολυτεχνείο, στερέωσε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της στυγνής δικτατορίας, που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό με τις ευλογίες των Αμερικάνων. Αυτή η εξέγερση ανανέωσε, αναζωογόνησε την ελπίδα και έβαλε δύναμη στο περιεχόμενο των στόχων για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:49

«Έπιασαν στα πράσα» αλλοδαπό με 10 κιλά χασίς

Συντάκτης:

Μεγάλη δουλειά είχε στήσει, προφανώς με τους …συνεταίρους του ένας αλλοδαπός. Σε κάποιο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής Ειδομένης - Πολυκάστρου οι συνεργάτες του είχαν αφήσει σάκο με 10.350 γραμμάρια χασίς. Ο ίδιος ο αλλοδαπός - λαθρομετανάστης προσήλθε στο σημείο για να κάνει την …καλή του και βρέθηκε κυκλωμένος από συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Αξιούπολης που είχαν τις πληροφορίες τους και έδρασαν κατάλληλα.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:47

Δυο κυρίες παρείχαν …υπηρεσίες σε ξενοδοχείο

Συντάκτης:

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο του Κιλκίς τερματίστηκε ξαφνικά η …επιχείρηση που έστησαν δυο κυρίες(ημεδαπές). Επρόκειτο για τις επιχειρήσεις εκείνες όπου δεν απαιτείται κεφάλαιο, ενώ το κέρδος είναι εξασφαλισμένο. Παρείχαν υπηρεσίες που υπάγονται στο νόμο περί μαστροπείας και έκδοση προσώπων επ’ αμοιβή.

Σε ένα τεραήμερο περί τους 700 δημότες Χέρσου ειχαν τη δυνατότητα να εξαταστούν από γιατρούς της Κινητής Ιατρικής Μονάδας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας που επισκέφθηκε το δημο και τους οικισμούς του. Σύμφωνα με στοιχεία από το Νοσοκομέιο Κιλκίς στην διάρκεια του τεραημέρου 2-5 Νοεμβρίου 2009 έγιναν οι ακόλιυθες εξατάσεις σε δημότες του δήμου (Χέρσο, Κορομηλιά, Μεγάλη Στέρνα, Ηλιόλουστο):

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:46

Χορός υπέρ ιερού σκοπού

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27/10/2009 στη Μεταμόρφωση ο χορός της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι.Ν. Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την Αποκατάσταση – Ενίσχυση & Ανάδειξη του ναού, που έχει υποστεί σοβαρές φθορές από τους σεισμούς και την καθίζηση του εδάφους.

Την πλήρη ευθύνη για το θέμα που προέκυψε με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας αναλαμβάνει η διοίκηση και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ν. Κιλκίς με ανακοίνωση που εξέδωσε. Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό έγραψαν οι εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΜΑΧΗΤΗΣ κατηγορώντας και τον Νομάρχη ως συνυπεύθυνο για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε 11 ΚΤΕΛ της χώρας μεταξύ των οποίων και του ν. Κιλκίς.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:45

Υποψήφιος και Στ. Χατζηγεωργιάδης

Συντάκτης:

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων Οργάνων Διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Οι ψηφοφορίες θα γίνουν στις αίθουσες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7) και από ώρας 9:30 – 16:00 και θα συμμετάσχουν πάνω από τετρακόσιοι (400) αντιπρόσωποι – εκλέκτορες από όλη την χώρα.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:38

Μεγαλοπρεπής ενθρόνιση του νέου Επισκόπου μας

Συντάκτης:

Κλήρος και λαός που συνέρευσε στην τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκίς  κ.Εμμανουήλ και αναφώνησαν το ΑΞΙΟΣ την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στην πόλη του Κιλκίς. Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και 19 Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:37

Υποδοχή από τον Δήμαρχο Γαλλικού

Συντάκτης:

Με τον δέοντα σεβασμό και η Δημοτική Αρχή Γαλλικού υποδέχτηκε τον Σεβασμιότατο κ. Εμμανουήλ στα σύνορα του Νομού, στον Δήμο Γαλλικού. Στην προσφώνηση του, προς τον νέο Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Γαλλικού, κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, χαρακτήρισε λαμπρή για τον νομό μας την μέρα υποδοχής. «Θα ήθελα πρωτίστως να εκφράσω την ικανοποίηση μου και να ευχαριστήσω την Ιερά Σύνοδο διότι επέλεξε μεταξύ αρίστων εσάς και σας απέστειλε στο Νομό μας…

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:36

Μετά το νοικοκύρεμα αρχίζουμε έργα ανάπτυξης

Συντάκτης:

Τους άξονες ανάπτυξης του δήμου, συναρμοσμένους με τη μέχρι σήμερα πολιτική που άσκησε εκθέτει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κρουσίων. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Η πολιτική οικονομικής εξυγίανσης και νοικοκυρέματος που υπηρέτησε με συνέπεια και επιμονή  η δημοτική αρχή Κρουσσών από την ανάληψη των καθηκόντων της την 1-1.2007 απέδωσε ήδη καρπούς.