Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:18:23 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:03

Περί εκλογών και Δημοκρατίας

Συντάκτης:

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να προσέλθουμε στις κάλπες για να ασκήσουμε το «ύψιστο»(;) δημοκρατικό δικαίωμά μας, να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας . Πόσο όμως αληθινή είναι αυτή η Δημοκρατία και πόσο ψευδεπίγραφη; Πόσο είμαστε πραγματικά πολίτες και πόσο υπήκοοι; Μήπως έχουμε διάλογο μια μόνο Κυριακή και τέσσερα χρόνια μονόλογο;

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:10

Ένα Ο.Κ. απόμεινε για τη δημοπράτηση

Συντάκτης:

Το τελικό Ο.Κ. του τεχνικού συμβούλου απομένει για να δημοπρατηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας - ανισόπεδου κόμβου Ασσήρου στο δρόμο Σερρών - Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο μήκους 11,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 58 εκατ. ευρώ που θα ενώσει το Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας με υπερσύγχρονη αούτομπαν με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:06

Δ. Οικονόμου:Διαβάζουμε γιατί αγαπάμε το φως

Συντάκτης:

Για τρίτη χρονιά φέτος βραβεύουμε τα τρία παιδιά του Δήμου που είχαν στο χρόνο που πέρασε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το χρηματικό βραβείο “Άννα Οικονόμου” των τριακοσίων ευρώ και ένα βιβλίο που θα πάρει απόψε το κάθε παιδί δίδεται σαν κίνητρο κάθε χρόνο. Ο Δήμος, δίνοντας την πρέπουσα σπουδαιότητα αλλά και το ενδιαφέρον για τον θεσμό, περιέλαβε στο εορταστικό πόγραμμα “ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ 2009” και την απονομή των βραβείων μας.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:04

Ημέρα Εθνικής Μνήμης και απουσίας

Συντάκτης:

Το  Ελληνικό  Κοινοβούλιο  με  το  Π.Δ. 304/2001 καθόρισε  την 14η Σεπτεμβρίου  εκάστου  έτους  ως  την  Ημέρα Εθνικής Μνήμης  της  γενοκτονίας  των  Ελλήνων  της   Μικράς  Ασίας  από  το  Τουρκικό  Κράτος. Οι  εκδηλώσεις  της  Ημέρας  Εθνικής  Μνήμης  έχουν  σκοπό  να  τονίσουν  ιδιαίτερα,  και  να  υπενθυμίσουν  τα  γεγονότα  της  δραματικής  περιόδου  των  διωγμών,  της  γενοκτονίας   και  του ξεριζωμού  των  Ελλήνων  της  Μικράς  Ασίας  από  το  Τουρκικό  Κράτος.

Μπορεί η δυνατή βροχή να εμπόδισε να πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων έξω από τα νέα γραφεία του Κιλκισιακού, αλλά δεν εμπόδισε τους εκατοντάδες φίλους της ιστορικής ομάδας να περάσουν, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, για να ευχηθούν καλή πορεία, ανάμεσά τους και πολλοί θεσμικοί παράγοντες.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 08:53

Ξεκίνημα Κιλκισιακού με λευκή ισοπαλία

Συντάκτης:

Χωρίς γκολ έληξε η αναμέτρηση του Εθνικού Σοχού και του Κιλκισιακού στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής. Παρουσία αρκετών φιλάθλων και των δύο ομάδων, το ματς μπορούσε να κερδίσουν και οι δύο, αφού είχαν και οι δύο ευκαιρίες αλλά ο Κιλκισιακός ήταν και άτυχος αφού είχε δύο δοκάρια. Το αποτέλεσμα της ισοπαλίας χαρακτηρίζεται ως δίκαιο ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης εκνεύρισε αρκετές φορές τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο με τις αποφάσεις του.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 08:50

Διάσωση κυνηγού

Συντάκτης:

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 73χρονου κυνηγού Α.Γ.  Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κιλκίς μετά από σήμα που πήρε στις 19:50 για αγνοούμενο κυνηγό στην περιοχή των Κρουσίων κινητοποίησε την επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό του.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 08:49

Το πάλεψε μέχρι το τέλος

Συντάκτης:

Με το αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα καθώς στον πρώτο αγώνα ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου δεν κατάφερε να βγει νικητής στην έδρα του κόντρα στην ομάδα των Μουδανιών. Πάντως τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ θυμίζοντας ποδόσφαιρο στην Αγγλία!

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:10

Συσπείρωση νεοδημοκρατών στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Μετά από πρόσκληση της Υπεύθυνης Γυναικών ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς  Ντίνας Συμεωνίδου, πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου,  συνάντηση 30 στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένων στα κομματικά όργανα και μη. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα του δήμου Πολυκάστρου, της οποίας συντονιστής ορίστηκε ο κ. Κώστας Σιωνίδης.

Ένας ακόμη κρίκος στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής προστέθηκε και σας τον παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής μας. Αφού γνωρίζουμε όλοι πως τη Γουμένισσα μπορεί να τη σώσει μόνο το παρελθόν της.