Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:59:02 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:13

Πρεμιέρα σήμερα για θερινές εκπτώσεις

Συντάκτης:
Συμβουλές Εμπορικού
Συλλόγου Κιλκίς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς συμβουλεύει τα μέλη τα ώστε να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή τα εξής:
1. Τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων (15/6/2008), απαγορεύεται στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων να ανακοινώνουν, προς το κοινό, εκπτώσεις ή προσφορές με οποιονδήποτε τρόπο, ιδιαίτερα με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, η διενέργεια προωθητικών ενεργειών πωλήσεων, η οποία δεν εκδηλώνεται καθόλο το έτος ως συνεχής πρακτική της επιχείρησης αλλά μόνο κατά την 30ήμερη περίοδο απαγόρευσης των προσφορών ισοδυναμεί με απαγορευμένες προσφορές και τιμωρείται. Έτσι, φαινόμενα προσφορών ή όψιμων πρακτικών προώθησης πωλήσεων κατά την περίοδο αυτή (15/6/2008 έως 14/7/2008) που προηγείται των τακτικών εκπτώσεων, πρέπει να καταγγέλονται στις τοπικές Διευθύνσεις Εμπορίου και να τιμωρούνται.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:10

Διασυνοριακή Ανάπτυξη ανθρώπινου Δυναμικού

Συντάκτης:
Ο Δήμος Αξιούπολης, ξεκίνησε τη υλοποίηση του Έργου με τίτλο «Διασυνοριακή Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» - Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IIIA / ΕΤΠΑ – CARDS «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑ – Π.Γ.Δ.Μ.».
Στόχος του Δήμου Αξιούπολης είναι να υποστηριχθεί το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό και να αναπτυχθεί η τοπική αγορά εργασίας ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:09

Υποβαθμίζει την πρόνοια σε βρέφη και παιδιά

Συντάκτης:
 Άργησε, αλλά επιτέλους στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να εκφέρουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο επί των καθημερινών προβλημάτων και των συνεπειών που έχουν στις τοπικές κοινωνίες οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Το κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την Ν.Ε. Κιλκίς είναι αποκαλυπτικό:
«H N.E. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς στην τελευταία της συνεδρίαση ασχολήθηκε και με το θέμα της αλλαγής του τρόπου χρηματοδότησης για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία.
Κινδύνεψαν τόσο το στρατόπεδο όσο και το Κέντρο Υγείας καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία το απόγευμα της Παρασκευής γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην ανατολική πλευρά του Πολυκάστρου. Μάλισυα κάποια στιγμή απειλήθηκαν και κατοικημένες περιοχές καθώς η φωτιά προσέγγισε τα κοιμητήρια.
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:52

Στέρεψε ο Αξιός “Καίγονται” οι αγρότες

Συντάκτης:
 Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργεί η δραματική μείωση των υδάτων του Αξιού ποταμού, ζητούν ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας με έγγραφό του προς το Υπουγείο Εξωτερικών και  ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης, με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το τελευταίο διάστημα η πτώση της στάθμης των υδάτων του Αξιού είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην άρδευση των εκτάσεων στα αρδευτικά δίκτυα της κοιλάδας του ποταμού.
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:49

«ΑΡΓΥΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» στην όμορφη Γουμένισσα

Συντάκτης:
Με ένα εντυπωσιακά πλούσιο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει φέτος ο δήμος Γουμένισσας τα 33α ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ, που ξεκινούν το Σάββατο 9 Αυγούστου με νεανική συναυλία στην περιοχή «Δυο ποτάμια» και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 18 Αυγούστου με τα «Χάλκινα της Γουμένισσας», ενώ την Παρασκευή 15 Αυγούστου θα γίνει και η μεγάλη συναυλία με Κότσιρα-Τσαλιγοπούλου.
Το πλήρες πρόγραμμα των ΘΕΟΤΟΚΕΙΩΝ έχει ως εξής:
Με αφορμή την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την τελευταία της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αφενός αμφισβητεί τα οριζόμενα από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και αφετέρου απαξιώνει το θεσμό που η ίδια επέλεξε να υπηρετήσει και την προσφορά του οποίου επανειλημμένως έχουμε δημόσια αναγνωρίσει.
 Εντελώς υπηρεσιακή υπήρξε η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης σχετικά με την ίδρυση μουσικού γυμνασίου και σχολικών κτηρίων στο ν. Κιλκίς.
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:42

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Συντάκτης:
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Ευβοίας, Χανίων, Ρεθύμνης Ηρακλείου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας προβλέπεται για σήμερα, Παρασκευή σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, το Νομό Κιλκίς, όπου από το πρωί έως αργά το απόγευμα είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των φορέων του Νομού. Ο κ. Πολατίδης συνοδευόταν από τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Τερεκίδη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Πετρίδη και τους Δημήτριο Σιαμαντά και Δρόσο Ζιούτα, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς τους ΛΑ.Ο.Σ.