Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:17:40 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:13

Σφράγισε τον τόπο μας με το πολύπλευρο έργο του

Συντάκτης:

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, έπειτα από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κυρού Αποστόλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, την κοίμηση του Μακαριστού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, κυρού Αποστόλου.
Ενός σημαντικού ποιμένα της εκκλησίας, που σφράγισε τον τόπο μας με το πολύπλευρο έργο και την έντονη παρουσία του καθ όλη τη διάρκεια της διακονίας του.

Στη Γη που αγάπησε, στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου, αναπαύεται από χθες το απόγευμα ο κυρός Απόστολος.Το ύστατο ΧΑΙΡΕ στον ποιμενάρχη μας είπαν οι Αρχιεπίσκοποι Ελλάδας και Αλβανίας, δεκάδες Μητροπολίτες, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης και εκατοντάδες πιστοί, που για 18 χρόνια έζησαν με την αγάπη, την πνευματική και κοινωνική προσφορά του Μητροπολίτη τους

Καθολική αποχή από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισε σε λαϊκή συνέλευση η κοινότητα του Γραμματικού, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να τιμωρήσει τα δύο μεγάλα κόμματα σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Όπως αναφέρει «Το Βήμα», οι κάτοικοι του Γραμματικού μιλούν για «εμπαιγμό» και από τα δύο κόμματα, της ΝΔ «γιατί προσπάθησε με ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή» και του ΠΑΣΟΚ «γιατί ψήφισε τον σχετικό νόμοτο 2003».

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:55

Αλλαγή εκλογικών τμημάτων στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο δήμος Κιλκίς ενημερώνει ότι τα εκλογικά τμήματα 74ο, 75ο, 76ο και 77ο της εκλογικής περιφέρειας Α' Κιλκίς με έδρα την πόλη του Κιλκίς, που στεγάζονταν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, μεταφέρθηκαν αντίστοιχα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς (στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου, απέναντι από τον Ιερό Ναό των 15 Μαρτύρων).

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων με την ετήσια συνάντηση μελών του 8ου Τοπικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΤΔΚΠΕ)  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, την Πέμπτη 17  & την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:48

Ενώθηκαν με δεσμά φιλίας

Συντάκτης:

Ποδοσφαιρικό αντάμωμα πραγματοποιήθηκε στον ακριτικό Δήμο Δοϊράνης το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου μεταξύ των Συλλόγων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ. Στο τριήμερο αυτό για μια ακόμα φορά οι δυο Σύλλογοι διαφήμισαν τα ιδεώδη του αθλητισμού, τις υπέρτατες αξίες της πατρίδας και πλέον η αρχική προ ετών γνωριμία έγινε δεσμός φιλίας.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:43

Έναρξης χρονιάς για τους Προσκόπους Κιλκίς

Συντάκτης:

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν οι πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς το περασμένο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς. Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης πατέρας Απόστολος παρουσία του Περιφερειακού Εφόρου Χρήστου Τομπουλίδη, του Αρχηγού Συστήματος Λεωνίδα Παπαδόπουλου, όλων των βαθμοφόρων και των παιδιών της Αγέλης Λυκοπούλων, Ομάδας Προσκόπων και Κοινότητας Ανιχνευτών του Συστήματος καθώς και των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:09

Δρόμος ανάπτυξης

Συντάκτης:

Με το Νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα συναντήθηκε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου Γιάννης Αδαμόπουλος. Στη συνάντηση των δυο ανδρών συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν την περιοχή του Δήμου Πολυκάστρου και που αφορούν την ανάπτυξή της. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, είναι η ανάγκη ασφαλτόστρωσης του δρόμου  Πολυκάστρου-Καραθοδωραίικα-Μ. Στέρνα-Χέρσο, ο οποίος θα συνδέσει καλύτερα τις δυο περιοχές, βοηθώντας έτσι στην ευκολότερη επικοινωνία των κατοίκων και συνεπώς στην ανάπτυξή τους. Η κατασκευή του έργου αυτού  είχε προταθεί από τον κ. Αδαμόπουλο και προ διετίας και τότε είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις από τον κ. Μπαλάσκα, πως θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:05

Η Γ’ πτέρυγα πάει …δημοτικό κι ακόμα δεν παραδόθηκε

Συντάκτης:

Σε σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας εξελίχθηκε η κατασκευή της Γ’ πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς ή της επέκτασης των Χειρουργείων, όπως επίσης λέγεται. Άνευ αποχρώντος, παρότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή, δεν παραδίδεται το έργο από τον ανάδοχο εργολάβο καθώς εδώ και ένα χρόνο εκκρεμεί η διαμόρφωση του αύλειου χρόνου. Και τούτο ενώ από την ημέρα θεμελίωσης παρήλθαν σχεδόν έξι χρόνια.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:05

Εγκρίθηκε Ισολογισμός 16,9 εκατ.

Συντάκτης:

Με συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε τον απολογισμό-ισολογισμό του Δήμου για το οικονομικό έτος 2008. Κατά του απολογισμού ψήφισαν οι παρόντες σύμβουλοι της μειοψηφίας και η κ. Μ. Αμανατίδου. Μιλώντας επί του απολογισμού, ο δήμαρχος Δημ. Τερζίδης αναφέρθηκε στον θεσμοθετημένο απ’ την Πολιτεία χαρακτήρα του, ο οποίος δεν επιτρέπει θεαματικές αλλαγές από χρόνο σε χρόνο, γι’ αυτό κι όλη η προσπάθεια γίνεται-όπως σημείωσε-για την ένταξη έργων στα διάφορα προγράμματα. Με την ευκαιρία, ο κ. Τερζίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός στερεί απ’ την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδότησης για μεγάλα και σημαντικά έργα.