Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:15:22 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σταθερές στις θέσεις τους παρέμειναν όλες οι πλευρές του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου  καθώς η μεν διοίκηση έφερε προς ψήφιση αρκετά έργα με τη διαδικασία του προφορικού διαγωνισμού (τα 45άρια) η δε μειοψηφία τα καταψήφισε.
Ειδικότερα ο κ. Γ. Συμπιλίδης και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταψήφισαν όλα τα 45άρια πλην εκείνου που αφορούσε στην ενίσχυση του ΝΗΡΕΑ η δε πλευρά του κ. Γ. Φραγγίδη καταψήφισε όλα πλην όσων αναφέρονταν σε έργα σχολικής και υποδομής σε άτομα  ειδικών αναγκών.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:35

Τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Αντώνη Καμπάνη

Συντάκτης:
 Στα πλαίσια της 95ης επετείου από την ιστορική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς και κατ΄ επέκταση του οικισμού Καμπάνη, ο Δήμος Γαλλικού πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008, την καθιερωμένη εκδήλωση του προς τιμήν του Συνταγματάρχη του Πεζικού Αντώνη Καμπάνη,.
Ο Αντώνιος Καμπάνης, τραυματίσθηκε θανάσιμα στη μάχη του Κιλκίς στις 21-6-1913 και άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή του σημερινού ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος, που φέρει τιμητικώς το όνομά του.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:33

Αειφόρος ενέργεια

Συντάκτης:
Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Ο Όλυμπος βρίσκεται στο επίκεντρο των εισηγήσεων της ημερίδας που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου το Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λιτοχώρου.
Θέμα της ημερίδας είναι «Όλυμπος: Αειφόρος Ενέργεια» και στο πάνελ των εισηγητών συμμετέχουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο πρόεδρος της Ευωνύμου Βιβλιοθήκης Σάκης Κουρουζίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας του Α.Π.Θ. Σπύρος Ντάφης, η Περιβαλλοντολόγος-Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Υγροβιοτόπων Μαρία Κατσακιώρη και ο Νομάρχης Πιερίας και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Γιώργος Παπαστεργίου. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης.
Ανήμερα της 21ης Ιουνίου, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων του Κιλκισιακού οργάνωσαν τουρνουά ποδοσφαίρου για να τιμήσουν τη μνήμα του Νίκου Αγγελίδη. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε παρά πολλά στην ιστορική ομάδα του Κιλκισιακού, την οποία αγάπησε και υπηρέτησε από πολλές θέσεις και ιδιαίτερα από τη θέση του προέδρου. Πριν την έναρξη των αγώνων του τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν οι βετεράνοι του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Παπαδόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Νίκου Αγγελίδη, στον υιό Θεόδωρο Αγγελίδη ενώ αναμνηστικά κύπελλα απονεμήθηκαν σε όλες τις ομάδες για την συμμετοχή τους. Για την προσφορά του Νίκου Αγγελίδη μίλησε ο γραμματέας του Συλλόγου Βετεράνων Αν. Χονδροματίδης.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:21

Ο Αγωνιστής και ο ηγέτης - πρότυπο

Συντάκτης:
 Το προγραμμα εκδηλώσεων για τη επέτειο της Απελευθέρωσης του Κιλκίς, της 21ης Ιουνίου, έκλεισε από το Δήμο Κιλκίς, με  μια σπουδαία εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη και την προσφορά του μεγάλου Κιλκισιωτή αγωνιστή της Αριστεράς, Κώστα Γαβριηλίδη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, με συνδιοργανωτές το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Κιλκισιωτών Αθήνας. Στο φουαγιέ λειτούργησε κι έκθεση φωτογραφίας απ’ τη ζωή του Κώστα Γαβριηλίδη.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:18

Μηνύματα ανακύκλωσης στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Στην ενημέρωση, αλλά κυρίως στην ευαισθητοποίηση των δημοτών, για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, στοχεύει η Δημοτική Αρχή Πολυκάστρου με πολλαπλές προσπάθειες.
Πρόσφατη πρωτοβουλία του Δήμου Πολυκάστρου είναι η τοποθέτηση μεγάλων και καλαίσθητων ταμπλό με συνθήματα υπέρ της ανακύκλωσης, σε κεντρικά σημεία της πλατείας Ελευθερίας, εν όψει και των εκδηλώσεων των «Πολυκαστρινών» και της τοπικής πανήγυρης του Πολυκάστρου.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:15

Στόχος Επιχειρηματικό Πάρκο στη Νέα Σάντα

Συντάκτης:
 Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλου Τονικίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύνδεσμο επιχειρήσεων στην περιοχή της Ν. Σάντας – ΣΕΓΑΚ,  με θέμα την υποβολή ενδιαφέροντος στην πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον για τη δημιουργία ή αναβάθμιση Επιχειρηματικών Πάρκων (Ε.Π.).
Μ. Παπαναγιώτου: Καλημέρα κύριε Φλωρίδη. Τι γίνεται; Πως τα βλέπετε τα πράγματα εσείς;

Γ. Φλωρίδης: Είναι μια περίοδος ιδιαίτερα δύσκολη, είναι μια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και μιλώντας από τη σκοπιά του πολιτικού μπορώ να πω μια κλασσική διατύπωση ότι η κρίση μπορεί να παράγει μεγάλες δυσκολίες αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μεγάλη ευκαιρία.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:10

“Αλλάζω συνήθειες για ένα καλύτερο αύριο”

Συντάκτης:
 "Αλλάζω συνήθειες για καλύτερο αύριο", είναι το σύνθημα της πρόσφατης παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάστηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου. Μιας ημέρας που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972 και σκοπό έχει να αφυπνίσει τους πολίτες όλου του κόσμου σε ζητήματα περιβάλλοντος και βεβαίως να εντείνει το ενδιαφέρον και τη δράση σε πολιτιστικό επίπεδο.
Ανταποκρινόμενος ο Δήμος Αξιούπολης στο διεθνές αυτό ζήτημα έχει ήδη προχωρήσει στην οργάνωση της προστασίας της υποβαθμισμένης από τον άνθρωπο φύσης μέσω της ανακύκλωσης.
Σε νέα, επικριτική των θέσεων και της πολιτικής συμπεριφοράς του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα, δήλωση προέβη ο κ. Γιάννης Τσογγίδης. Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο:
Διαβάζοντας  την  επιστολή  του  Νομάρχη  Μπαλάσκα  για  τις  διαφωνίες  που  υπήρξαν  για  τη  χρησιμοποίηση  ενός  συντα-ξιούχου  υπομηχανικού  για  έργα  της  Νομαρχίας  απορώ  πώς  εν  έτει  2008  αυτό  το  προκλητικό  στυλ  πολιτικής  συμπερι-φοράς  του  Νομάρχη  μπορεί  να  έχει  πέραση  και  πώς  δε  βρέθηκε  μία  αρχή  πολιτική ( βουλευτές,  κυβέρνηση,  κόμμα  Ν.Δ. ) ή  δικαστική  να  τον  βάλουν  στη  θέση  του και  να  τον  σταματήσουν  επιτέλους !