Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:55:40 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 07:46

Στα μαύρα το Χέρσο

Συντάκτης:

Τον άδικο και απρόσμενο χαμό ενός νέου παιδιού του θρηνεί από το απόγευμα της Δευτέρας η κοινωνία του Χέρσου. Ο 18χρονος Κυριάκος Ρίζος, γιος του αντιδημάρχου Χέρσου, Χρήστου Ρίζου, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, συγκρούσθηκε με το αυτοκίνητο ενός 35χρονου Αλβανού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ο τελευταίος.

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 07:45

Εκπαίδευση ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Συντάκτης:

To Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με το τμήμα Π.Ε. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς θα διοργανώσει ετήσιο επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης ειδικής αγωγής 400 ωρών με τίτλο: ¨Εκπαίδευση ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες¨

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:54

Εκοιμήθη ο ποιμενάρχης μας κυρός Απόστολος

Συντάκτης:

Το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου ορφάνεψε πνευματικά. Την περασμένη Κυριακή, ημέρα Αναστάσεως, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του ποιμενάρχη μας κυρού Αποστόλου. Του πνευματικού μας πατέρα που ποίμενε την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου για 18 χρόνια με πλούσιο πνευματικό και ποιμαντικό έργο.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:52

Πλαστό χρήμα κατάσχεσε η Αστυνομία Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Βουλγαρία είναι ο τόπος όπου ανθεί η βιομηχανία παραγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων. Και γύρω από την παραγωγή στήθηκε και το κύκλωμα διακίνησης και πώλησης του πλαστού χρήματος ,με τη γειτονική Ελλάδα να κατέχει μεγάλο κομμάτι των σχετικών εισαγωγών. Το Σάββατο η Αστυνομία του Κιλκίς προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στο κύκλωμα αυτό με τη σύλληψη δυο αλλοδαπών.

Απ’ όλα περιέχει το σαφάρι της αστυνομίας Κιλκίς στις επιχειρήσεις των ανδρών της των τελευταίων ημερών. Την περασμένη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί του ΑΤ Κιλκίς συνέλαβαν δυο ημεδαπούς που επιχείρησαν να εισάγουν ποσότητα ηρωίνης που είχε πάνω του κρατούμενος από προηγούμενη επιχείρηση της αστυνομίας και είχε συλληφθεί τότε για εμπορία ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ηρωίνη και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:51

Αξιόμαχος αλλά ηττήθηκε

Συντάκτης:

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση και με ένα χαμένο πέναλτι ο Αετός Σκύδρας κέρδισε την πολύ αξιόμαχη ομάδα του Ν. Αγιονερίου με 2-0. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς και κέρδισαν επίσης νωρίς πέναλτι το οποίο όμως δεν μετέφρασε σε γκολ ο Προβατίδης. Μετά την φάση αυτή η ψυχολογία των φιλοξενούμενων ανέβηκε σε αντίθεση με αυτή των γηπεδούχων που έκαναν πολλά λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στο Ν. Αγιονέρι να πιστέψει σε κάτι καλό.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:30

Στην αιωνιότητα πέρασε ο κυρός Απόστολος

Συντάκτης:

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα του Κιλκίς συνόδεψε στην τελευταία κατοικία του, τον Επίσκοπο κυρό Απόστολο, που για 18 έτη διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισιακού. Χιλιάδες πιστών από το νομό Κιλκίς, την Κοζάνη και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλμυρό Βόλου, έσπευσαν να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα του και να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής, στον πνευματικό πατέρα, στον άγιο ιεράρχη που αγωνίστηκε για τις αλήθειες του Ευαγγελίου.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:28

Μάθε που ψηφίζεις στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Οι εκλογείς Δημότες και Ετεροδημότες που ψηφίζουν στην πόλη του Κιλκίς θα ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα ως εξής:
Α’ Κιλκίς (πάνω από την 21η Ιουνίου)
7ο  Δημοτικό Σχολείο

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:27

Μήνυμα Βαρθολομαίου

Συντάκτης:

Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέγνωσε τις συλλυπητήριες ευχές του κ.κ. Βαρθολομαίου:                                                                                                                                                                               
«Τριών όντων, άπερ και φήσω, α την ημετέραν παρουσίαν αναγκαίαν ποιούσι» και ηθελημένην, εκ διττής Συνοδικής εντολής, αλλά και εξ εσωτερικής (ως γείτονος) επιταγής_ ίσταμαι περίφροντις ενώπιον πάντων, ενώπιον κλήρου και λαού, εν εκκλησία πληθούση, περιεχόντων "εν τω κέντρω" την τιμιωτάτην και σεπτήν σορόν του προεξάρχοντος άλλοτε των Συνάξεων, μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Αποστόλου.

Τις ευχαριστίες του εκ μέρους και της μητρόπολης Πολυανής και Κιλκίς εκφράζει ο τοποτηρητής της , μητροπολίτης Γουμένισσας, Αξιούπολης και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος  προς τους κ. Νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Τερλίδη και αστυνομικό διευθυντή κ. Κ. Κρητικόπουλο για τη συμβολή τους στα αναλογούντα μέτρα οργάνωσης και ευπρέπειας, τιμής και τάξεως όλο το τριήμερο και κυρίως κατά την εξόδιο.