Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 7:28:01 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:15

Ημερίδα ΕΚΒΥ για τη λίμνη Δοϊράνης

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης η ημερίδα του έργου «Ανάπτυξη μέτρων για την προστασία και την αειφορική διαχείριση της λίμνης Δοϊράνης», το οποίο υλοποιήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων–Υγροτόπων, σε συνεργασία με τον Δήμο Dojran της ΠΓΔΜ και χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:14

Τα λατομεία αργίλου αναστάτωσαν την Πέρινθο

Συντάκτης:

Την έκρηξη κατοίκων της Περίνθου προκάλεσε η απόφαση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου με την οποία το συμβούλιο συναίνεσε στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκμετάλλευση λατομείου αργίλου σε δυο ιδιωτικές εκτάσεις 73 και 13 στρεμμάτων αντίστοιχα από τη Κεραμουργεία Βορείου Ελλάδος.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:12

Έφυγαν κι από τη Δοϊράνη οι αγρότες του Κιλκίς

Συντάκτης:

Αποχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου από το τελωνείο Δοϊράνης οι αγρότες του Κιλκίς, ύστερα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας διάρκειας 20 ημερών.
Οι  αγρότες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακού είχαν τηλεφωνική διαβούλευση με τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη από τον οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την ικανοποίηση επιμέρους αιτημάτων των αγροτών του Κιλκίς.
Επίσης ο κ. Κιλτίδης δεσμεύτηκε ότι τα θέματα της κτηνοτροφίας θα εξεταστούν χωριστά σε εύθετο χρόνο.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:44

Μέτρα κατά της κρίσης προτείνουν οι βιομήχανοι

Συντάκτης:

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στο νομό Κιλκίς, πρότειναν οι βιομήχανοι του Κιλκίς, σε ειδική σύσκεψη που οργανώθηκε από τη ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε., με την ευκαιρία της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας του φορέα.
Τα μέτρα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ, Βασίλης Σεργιαννίδης, καλώντας και τους πολιτικούς παράγοντες του νομού να συνυπογράψουν το αίτημα των επενδυτών, με τις προτάσεις τους προς τα αρμόδια Υπουργεία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης, ο νομάρχης Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο πρόεδρος των βιομηχάνων Β. Ελλάδας Γ. Μυλωνάς, της ΒΙ.ΠΕ Ν. Σάντας Παν. Παζάρας, οι οποίοι στην τοποθέτησή τους συμφώνησαν απόλυτα στις προτάσεις και στο να συνυπογράψουν το υπόμνημα, ενώ το ίδιο πράττουν και ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης και ο πρόεδρος του ΣΒΙΚ Θαν. Τζεβελέκης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:39

Σύσκεψη ΤΕΔΚ

Συντάκτης:

Σύσκεψη για σοβαρά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσει η ΤΕΔΚ Κιλκίς, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17).
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:
- Ενημέρωση για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς.
- Συζήτηση και λήψη απόφασης για την οριοθέτηση (πρόταση επικαιροποίησης) της περιοχής εφαρμογής του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης (σχετικό μας έγγραφο 1163/17-12-2008).
- Συζήτηση και λήψη απόφασης για το τέλος παρεπιδημούντων (οδηγία ΚΕΔΚΕ).
- Ενημέρωση για την πορεία οργάνωσης και λειτουργίας του ΦοΔΣΑ Ν. Κιλκίς. (ΔΙ.Α.ΚΙ.Α.Ε.)

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:38

Ελεγχοι δεκαετίας για βιοτέχνες από το ΙΚΑ

Συντάκτης:

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για τους ελέγχους 10ετίας των βιοτεχνιών από το ΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη το Σάββατο 24 Ιανουαρίου.
Στη σύσκεψη, εκτός από την επιτροπή των επιχειρηματιών, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, οι βουλευτές και π. υπουργοί Σ. Τσιτουρίδης και Γ. Φλωρίδης, ο νομάρχης Ευ. Μπαλάσκας και ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Χαραλαμπίδης.
Οι βιοτέχνες εξέθεσαν το πρόβλημά τους, το οποίο αφορά κυρίως στην επιβολή προστίμων  για ανασφάλιστη εργασία παρελθόντων ετών.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:37

Επιμόρφωση νηπιαγωγών

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, πραγματοποιήθηκε Παιδαγωγική Επιμορφωτική Ημερίδα για τις/τους  νηπιαγωγούς του Ν. Κιλκίς, με την ευθύνη της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντίας Μούρτζιου Αβραμίδου, με θέμα: «Ανίχνευση – Αντιμετώπιση Δυσκολιών και Διαχείριση Σχολικής Τάξης Νηπιαγωγείου».

Από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης ανακοινώθηκαν οι προτάσεις του Κινήματος για την τεχνική εκπαίδευση.
Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιείται στη Βουλή συζήτηση για την Παιδεία. Μια συζήτηση που αφορά  το μέλλον της χώρας μας και μας  υποχρεώνει όλους Γονείς , μαθητές, καθηγητές αλλά και εκπαιδευτικούς φορείς να εμπλακούμε  ενεργά.  Όμως, η αποτελεσματική εμπλοκή απαιτεί τον  ενημερωμένο πολίτη στα θέματα της Παιδείας.

Την δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του δευτέρου συγκροτήματος 
εργατικών κατοικιών Αξιούπολης για τέλος Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως δήλωσε η κ. Συμεωνίδου, πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, τόσο ως προς την προοπτική επίλυσης οικιστικών αναγκών των εργαζομένων της 
ευρύτερης περιοχής, όσο και σε σχέση με την ανάπτυξη της έδρας του δήμου.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:15

Σάββας Τσιτουρίδης : Είμαι όρθιος και θα είμαι παρών

Συντάκτης:

Πολλαπλά μηνύματα με αποδέκτες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Κιλκίς απέστειλε από το Κιλκίς και την κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου στο Κιλκίς την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Νομού Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης.  Σε  εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση ο κ. Τσιτουρίδης πραγματοποίησε βαρυσήμαντη ομιλία, με αναφορές στις τρέχουσες γενικές εξελίξεις.
«Ακόμη κι όταν κάποιοι με προειδοποιούσαν ότι θα έπρεπε να είμαι «προσεκτικότερος αλλά και ως Υπουργός και ως Βουλευτής συγκρούστηκα ακόμη και μέσα στο ίδιο μου το κόμμα, όταν επέμενα στην άποψη ότι η αγορά δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς το άγρυπνο μάτι του κράτους. Τότε κι εγώ, αλλά και άλλοι που είχαμε τέτοιες απόψεις, κατηγορούμασταν ως λαϊκιστές και ως οπισθοδρομικοί δεξιοί. Σήμερα δικαιωνόμαστε.