Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:18:56 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:28

Νέος πρόεδρος ο Ν. Τζεβελέκης

Συντάκτης:

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει από το περασμένο Σάββατο στον ιστορικό Κιλκισιακό, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση στο Δημαρχείο Κιλκίς και τα ηνία του συλλόγου ανέλαβε ο γνωστός αθλητικός παράγοντας Νίκος Τζεβελέκης με δέκα άξιους και έμπειρους συνεργάτες.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:25

Ποντιακό πανοΰρ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων, «Οι Ακρίτες», διοργανώνει το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου 2009, την ετήσια θεσμική εκδήλωσή του, «Ποντιακό Πανοΰρ».
Η μεγάλη αυτή παραδοσιακή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου (έναρξη 9.00 μ.μ.) και περιλαμβάνει πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων.

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θεόφιλος Γουλτίδης, καθηγητής του σχολείου.
Το θέατρο πάντα με συνεπαίρνει, με καθηλώνει. Το ίδιο  ένιωσα εκείνη την Τρίτη, βλέποντας τους μαθητές μας να υποδύονται ρόλους πρωτόγνωρους για εκείνους και γνωρίζοντας ότι «κουβαλούσαν» αυτό το διάστημα το φόρτο των εξετάσεων.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στην Αθήνα ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και βουλευτής του Κιλκίς, Γ. Φλωρίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Ο κ. Φλωρίδης δήλωσε:
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, είμαστε βέβαιοι ότι απ’ την κυβέρνηση θ’ ακούσουμε τα συνηθισμένα ευχολόγια. Όμως η πραγματικότητα της τελευταίας 5ετίας, είναι εξαιρετικά αρνητική. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, επειδή η κυβέρνηση εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια στον σημαντικό αυτόν τομέα που αφορά όλη την κοινωνία.

Με αφορμή ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και  πληροφορίες που διαχέονται εσφαλμένα, σχετικά με τη διαχείριση της παραγωγής του συμπύρηνου (βιομηχανικού) ροδάκινου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι συζητήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος ξεκίνησαν για πρώτη φορά προ τριμήνου. Μέσα στον τελευταίο μήνα και κατόπιν εντολής του Υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ανέλαβα το χειρισμό του και προκάλεσα επανειλημμένες συναντήσεις με εξαντλητικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Απολογισμό των αναπτυξιακών έργων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ο νομάρχης Βαγγέλης Μπαλάσκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Γιώργο Γεωργαντά, και τους νομαρχιακούς συμβούλους, καταγράφοντας εβδομήντα συνολικά έργα.

Αφού η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ κωφεύουν στην φωνή της λογικής, της οικονομίας και του καθαρότερου περιβάλλοντος, η ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ προσφεύγει στον Έλληνα Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές. Σε επιστολή που υπογράφει ο κ. Βασίλης Σεργιαννίδης  εκθέτει το αίτημά της βιομηχανίας  για αύξηση της χρήσης τσιμεντοϊστών από τη ΔΕΗ ως; πράξη που και καθαρότερο περιβάλλον εγγυάται, είναι φτηνότερη λύση και συνάμα εξασφαλίζει την απασχόληση 120 εργαζομένων.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 13:35

Βιβλιοεκδηλώσεις για το Περιβάλλον

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης της Τ.Ε.Δ.Κ. που έγιναν σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Κιλκίς, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Προσκεκλημένοι της βιβλιοθήκης ήταν οι συγγραφείς  παιδικών βιβλίων Αρτζανίδου Έλενα και Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών η νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς αναφέρει τα εξής:
Κάθε χρόνο μετράμε χιλιάδες θανάτους από τα ναρκωτικά, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι βυθίζονται καθημερινά στον κόσμο της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες. Τα αίτια του προβλήματος μπορούν να αναζητηθούν κατά κύριο λόγο στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, και τον συνεχώς αυξανόμενο φόβο για το παρόν και το μέλλον .

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:11

Ημέρα του παλιού σταριού στην Αντιγόνεια

Συντάκτης:

Την «Ημέρα του παλιού σταριού» διοργανώνουν στην Αντιγόνεια, στις 3 και 4 Ιουλίου, το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία, ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κιλκίς και οι Φίλοι Γιορτής Παλιού Σταριού.
Η  οργάνωση της γιορτής  στηρίζεται αποκλειστικά στην τοπική κοινωνία  και τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, ενώ το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: