Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 2:51:57 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:44

Από το Κιλκίς ξεκινά η 1η Ευρωπαϊκή Δασική Εβδομάδα

Συντάκτης:
Με διοργανωτική ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου η 1η Ευρωπαϊκή Δασική Εβδομάδα με σειρά εκδηλώσεων σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Καλαμάτα.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:32

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Κλείνουν τα σύνορα στους Ευζώνους

Συντάκτης:
 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τρίτης 21 Οκτωβρίου 2008 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση, την ίδια ημέρα στις 10:30 π.μ., στο Τελωνείο των Ευζώνων.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:29

Κάντε προσλήψεις κι αφήστε το «διαίρει και βασίλευε»

Συντάκτης:
Με νέα ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γουμένισσας  αναφέρεται τόσο στα λειτουργικά προβλήματα του ιδρύματος όσο και στην ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφεται από τον πρόεδρο Ξεν. Παπαλέξη, τη γ,γραμματέα Χριστιάνα Γκιορτζή και τα μέλη του Δ.Σ. Αριστείδη Λάμπρου, Γεωργία Αναστασιάδου και Ελευθέριο Τομίδη, έχει ως εξής:
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:29

ΟΧΙ στην αύξηση επιτοκίων τραπεζών

Συντάκτης:
Με υπόμνημά του προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη το Επιμελητήριο Κιλκίς ζητά ρύθμιση–πρόβλεψη, με την οποία να απαγορεύεται στις Τράπεζες να αυξήσουν μονομερώς το περιθώριο αύξησης του επιτοκίου που συμφωνήθηκε κατά την σύναψη των δανειακών συμβάσεων, που είχαν γίνει με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για τους νομούς Κιλκίς, Φλώρινας και Καστοριάς.
Στο υπόμνημα αναφέρεται:
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:28

Φιλικά με «Κανονιέρηδες»

Συντάκτης:
Η Ακαδημία την Κυριακή 12-10-2008 επισκέφθηκε την Ακαδημία «Κανονιέρηδες» στη Θεσσαλονίκη, όπου και έδωσε σειρά φιλικών παιχνιδιών με αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα των Κανονιέρηδων.
Αναλυτικότερα το τμήμα των Παίδων (γεν. 94-95) επικράτησε με 2-0. Σκόρερ χρήστηκαν οι Βέργος Νίκος και Παντελίδης Άρης.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:27

Εν τη παλάμη και ούτω συζητήσωμεν

Συντάκτης:
Πρώτα το χρήμα, πρώτα ο σοβαρός σχεδιασμός κι ύστερα συζητάμε πόσους και ποιους δήμους προτείνουμε για το ν. Κιλκίς. Κάπως έτσι συνοψίζεται η θέση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς που συνήλθε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου για να απαντήσει στην ΚΕΔΚΕ που ζητούσε τις απόψεις της επί της μελέτης του ΙΤΑ. Χαρακτηρίζει μάλιστα την εν λόγω μελέτη πρόχειρη και ανεφάρμοστη.
Το πλήρες κείμενο των θέσεων της ΤΕΔΚ έχει ως εξής:
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:10

Κατάληψη του Τελωνείου Δοϊράνης

Συντάκτης:
 Για δεύτερη φορά οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι του νομού προβαίνουν σε δυναμική κινητοποίηση αντιδρώντας στον κυβερνητικό εμπαιγμό που υφίστανται λόγω της μη ένταξης του Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών. Η διοίκηση του Ν.Τ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίασή της χθες Τρίτη αποφάσισε να οργανωθεί κατάληψη του Τελωνείου Δοϊράνης την προσεχή Τρίτη 21 Οκτωβρίου ημέρα της πανελλαδικής απεργίας.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:08

Προγραμματισμός για κτήριο και νέο τμήμα ΤΕΙ

Συντάκτης:
 Ένα από τα μεγάλα θέματα - αιτήματα του νομού απασχόλησαν την ηγεσία της νομαρχίας. Στο γραφείο του Νομάρχη Κιλκίς, κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου  ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Πρόεδρου του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, κ. Παύλου Καρακολτσίδη, υπηρεσιακών στελεχών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους του παραρτήματος των Τ.Ε.Ι. στο Κιλκίς. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο η πορεία του κατασκευαστικού έργου σε συνδυασμό με τις επιπλέον εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την πλήρη αποπεράτωσή του (περίφραξη, οδός πρόσβασης και αποχέτευση όμβριων υδάτων και λυμάτων) όσο και το ζήτημα της παραχώρησης μεγαλύτερης έκτασης στο Τ.Ε.Ι.
 ‘Τα κοινά μας ενδιαφέροντα είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο ισχυρά από τις αιτίες που προκαλούν τις τριβές μεταξύ των δύο χωρών. Πρέπει όλοι μας, από κοινού, να εργασθούμε  για την ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της συνεργασίας μας’. Τα παραπάνω περιέχονται στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Π.Τονικίδης στην τελετή λήξης των σεμιναρίων για στελέχη επιχειρήσεων της περιοχής του Δήμου Γευγελή.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:05

Ενημέρωση για ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:
 Συνάντηση με γυναίκες και νέους αγρότες από την περιοχή των βορείων οικισμών του Δήμου (Φανός - Πλάγια) είχε την περασμένη Παρασκευή στα Πλάγια η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ.) Παύλος Πασσαλίδης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πασσαλίδης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, που θα υποστηριχθούν μέσω επιδοτήσεων, στην νέα προγραμματική περίοδο (2007-2013) στο επίπεδο της αγροτικής οικονομίας, για περιοχές όπως αυτή του δήμου Αξιούπολης.