Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:52:35 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:05

Αίτηση υποψηφίων για τις πανελλαδικές

Συντάκτης:

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – Ομάδα Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση – Δήλωση από 2 έως 20 Φεβρουαρίου. Υπόχρεοι για την υποβολή της συγκεκριμένης Αίτησης – Δήλωσης είναι:
1. οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, που θα την υποβάλλουν στα Λύκεια που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:01

Στάση εργασίας δημοσίων υπαλλήλων

Συντάκτης:

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ,  την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, από 12:00 π.μ. έως τέλος ωραρίου.
«Οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, την μείωση του εισοδήματος, την ακρίβεια, την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών που ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται, την  ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την λιτότητα, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις φορολογικές αδικίες, την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:00

Συνέλαβαν και ένατο για τη ληστεία του χρυσοχόου

Συντάκτης:

Οι οχτώ είχαν συλληφθεί και καταζητούνταν ο ένατος της ληστείας που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα αστυνομικά χρονικά και στην κοινή γνώμη του νομού.
Αναφερόμαστε στη ληστεία που έγινε σε βάρος χρυσοχόου στις 3 Απριλίου του 2007 στον επαρχιακό δρόμο Πολυκάστρου - Κιλκίς στο ύψος της Νέας Καβάλας.
Άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον χρυσοχόο που επέστρεφε από το Πολύκαστρο και του αφαίρεσαν- αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι- κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 11.000 ευρώ σε μετρητά.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:59

Η στάνη ήταν δική τους τα αρνιά ήταν …ξένα

Συντάκτης:

Η ζωοκλοπή δεν ήταν από τις συνηθισμένες μορφές παραβατικότητας στο ν. Κιλκίς.
Αίσθηση προκαλεί λοιπόν μια πρόσφατη επιτυχία της Αστυνομίας του Κιλκίς που διαλεύκανε μια υπόθεση ζωοκλοπής, που διαδραματίστηκε σε εννέα στάδια μέσα σε ένα δωδεκάμηνο..
Όλα ξεκίνησαν από τις 16 Φεβρουαρίου  του 2008. Δυο ημεδαποί κτηνοτρόφοι βρήκαν τρόπο να αυγατίζουν τα αρνιά τους χωρίς ούτε να τα αγοράζουν, ούτε να τα γεννούν οι προβατίνες τους. Διάλεγαν ξένες στάνες και ξάφριζαν αρνιά και ευκαιρίας δοθείσης  συναποκόμιζαν και την τροφή των ζώων, (τριφύλια, αχυρόμπαλες κ.ο.κ)

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 04:05

Στους δρόμους και οι οικοδόμοι

Συντάκτης:

Διακόσιοι οικοδόμοι του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων του Κιλκίς διαδήλωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής την διαμαρτυρία και την απόγνωσή τους λόγω της ανεργίας στην οποία περιήλθε ο κλάδος. Οι οικοδόμοι, κατ’ εφαρμογή της απόφασης της γενικής τους συνέλευσης, διαδήλωσαν στην 21η Ιουνίου και με κύρια συνθήματα «Θέλουμε δουλειά κι όχι ανεργία - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Οικοδόμοι χωρίς δουλειά, μαγαζιά χωρίς λεφτά» κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία όπου τους δέχτηκε ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:56

Διεκδικούμε το δημόσιο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης

Συντάκτης:

Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ως βασικό διεκδικητικό τους στόχο οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού Κιλκίς.
Στην ετήσια γενική συνέλευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Κιλκίς, ο πρόεδρός του Δημήτρης Ταταρίδης τόνισε πως οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση διεκδικούν την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της Τ.Α. σε ιδιώτες και δημοτικές επιχειρήσεις και τη μη εφαρμογή του νόμου για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που η εφαρμογή του θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Τ.Α.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:45

Σε λίγο θα έχουμε αυτοκτονίες

Συντάκτης:

Εν χορδαίς και οργάνοις εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση η άτοκη δανειοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.
Πίστεψαν οι μικροί πως θα ενισχυθούν για να «βγάλουν» την χρονιά και έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις στις Τράπεζες για το δάνειο του ΤΕΜΠΜΕ.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:44

Εξάμηνη παράταση στα υπό ρύθμιση δάνεια

Συντάκτης:

Επιχειρήσεις του νομού που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους εντάχθηκαν το 2006 σε ειδικό καθεστώς και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ρυθμίστηκαν με νέο δάνειο οι οφειλές τους. Περί τις 100 επιχειρήσεις από το ν. Κιλκίς εντάχθηκαν στη ευεργετική αυτή ρύθμιση που συνέβαλε στην απρόσκοπτη λειτουργία τους προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:43

Στους δρόμους και οι οικοδόμοι

Συντάκτης:

Πολλά χρόνια είχε να δει η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου τέτοια μαζική συγκέντρωση και πάθος για αγώνα. Η ενημερωτική συγκέντρωση που οργάνωσε το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Κιλκίς, εξελίχθηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου να πλημμυρίζει από οικοδόμους και αγανάκτηση.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:07

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους νέους

Συντάκτης:

Aρχισε χθες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ειδικό πρόγραμμα προώθησης ανέργων νέων στην απασχόληση του ΟΑΕΔ το οποίο δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας μέχρι 30 ετών, αποφοίτους τουλάχιστον γυμνασίου, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 50 άτομα προσωπικό.