Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:20:22 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Θα στείλω στον εισαγγελέα όσους εισπράτουν παράνομα χρήματα από κατά κύριο επάγελμα αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, προειδοποιεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης με μια σκληρή δήλωσή του η οποία προφανώς “φωτογραφίζει και τους χώρους από όπου επιχειρείται εκμετάλλευση των αγροτών.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 14:23

Σύσκεψη με Κιλτίδη στη Βέροια για ροδάκινα

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε  στη Βέροια Ν. Ημαθίας ο κύκλος των διευρυμένων συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ροδακινοπαραγωγούς, εκπροσώπους ΕΑΣ από Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη, εκπροσώπους της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, εποχιακούς εργαζομένους σε μεταποιητικές μονάδες ροδάκινου  για την απορρόφηση της φετινής παραγωγής ροδάκινου, παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του Ν. Ημαθίας  και λειτουργών της Α΄Βαθμιας και Β΄Βαθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέσα σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και περιτριγυρισμένα από την φροντίδα των συνοδών, επέστρεψαν από το καταφύγιο των Προσκόπων στο Καβαλάρι του Δήμου Μουριών τα παιδιά του Συλλόγου «ΒΗΜΑΤΙΖΩ». Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς διοργάνωσε διήμερο κατασκηνωτικής πρακτικής 30-31 Μαΐου 2009,  για να δώσει την ευκαιρία στους νέους συνοδούς να μάθουν από τους παλαιότερους και να γνωριστούν με τα παιδιά, πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 14:20

Την Εξάρτηση Γνωρίζω στη Ζωή μου δεν Καπνίζω

Συντάκτης:

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2009, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον πεζόδρομο του Κιλκίς από τα παιδιά των Ε’ και Στ’  τάξεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.
Οι μαθητές έκαναν αισθητή την παρουσία τους με το τραγούδι «Την Εξάρτηση Γνωρίζω στη Ζωή μου δεν Καπνίζω», που έγραψαν οι ίδιοι, με διάχυση έντυπου υλικού σχετικό με το κάπνισμα και έστειλαν μηνύματα κατά του καπνίσματος και γενικότερα της εξάρτησης με σελιδοδείκτες που ετοίμασαν μόνοι τους, ειδικά για αυτή την ημέρα

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της ολοένα και αυξανόμενης μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Ως διανικοί αυτόχειρες κάθε στιγμή της ζωής μας σφίγγουμε οι ίδιοι τη θηλιά στο λαιμό μας καταστρέφοντας μέρα με τη μέρα τη φύση.
Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της εποχής μας είναι η μόλυνση της φύσης και οι τρόποι με τους οποίους καλούμαστε να αποτρέψουμε την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει το περιβάλλον.

«Σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή του λαϊκού κινήματος της Ελλάδας, του αταλάντευτου κομμουνιστή Χριστόφορου Τζάτζου. Ο σύντροφος Χριστόφορος Τζάτζος γεννήθηκε το 1920 στην Αν. Θράκη από γονείς φτωχούς αγρότες, που εγκαταστάθηκαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή στον Εύρωπο Παιονίας Κιλκίς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Επιτροπής Περιοχής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας  του ΚΚΕ για το θάνατο του Χριστόφορου Τζάτζου, ο οποίος κατοικούσε στη Γουμένισσα και ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο νομό Κιλκίς.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 13:58

Προσεισμικός έλεγχος των σχολείων του ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις επιβάλλουν την επαγρύπνηση των αρμοδίων οργάνων τεχνικού προσεισμικού ελέγχου των κτηρίων της εκπαίδευσης, επισημαίνει ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας σε επικοινωνία του με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.
Βεβαίως από τις δονήσεις δεν διαπιστώθηκε κάποια οφθαλμοφανής ζημιά, αλλά οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να διενεργήσουν προληπτικά επισταμένους ελέγχους.

«Η παιδεία και η γνώση αποτελούν τη βάση για να αντιμετωπίσουν η χώρα μας και οι νέοι μας τις μεγάλες προκλήσεις του σύγχρονου και ανοιχτού κόσμου.
Η ΝΔ και στη χώρα μας και στην Ενωμένη Ευρώπη θα δίνει μάχες για ένα σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα αξιολογούνται ουσιαστικά, όπως απαιτούν οι καιροί και όπως γίνεται σ’ όλο τον κόσμο.»

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 14:29

Συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:

Πολιτικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, από την Παρασκευή 29/05 μέχρι και τη Δευτέρα 01/06,στις οποίες η παρουσία του κόσμου ήταν έντονη και δυναμική, δίνοντας παλμό και ζωντάνια στην προεκλογική περίοδο.

Ένα θέμα είναι αν ανταποκριθούμε στην πολιτική μας υποχρέωση και δεν μας παρασύρει ο …αέρας της παραλίας. Ένα από τα ζητούμενα λοιπόν τω εκλογών και στο ν. Κιλκίς είναι το ποσοστό της αποχής, που φοβούνται μήπως είναι αυξημένο τα δυο κόμματα εξουσίας, κυρίως διότι εκείνα διαθέτουν τη μεγάλη …πελατεία.