Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 10:11:10 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Ένας άνδρας και μία γυναίκα αστυνομικός της Ασφάλειας Κιλκίς, που εμφανίστηκαν ως «άτεκνο ζευγάρι» από τη Θεσσαλονίκη, ήρθαν σε επαφή με Βούλγαρο και τη σύζυγό του, που διέμεναν εδώ και 8 μήνες στον Ασπρο, και προσποιήθηκαν ότι ήθελαν να υιοθετήσουν παράνομα το νεογέννητο αγοράκι τους, αντί του ποσού των 32.000 ευρώ.
 «Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες χρησιμοποιεί το Επιμελητήριο Κιλκίς ο πρόεδρός του, Π. Τονικίδης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του φορέα, Παναγιώτης Αμοιρίδης.
Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρει: «Από δελτίο τύπου σε τοπικές εφημερίδες μάθαμε ότι κλιμάκιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Π. Τονικίδη είχε συνάντηση με μέλη  Δ.Σ. πολιτιστικού συλλόγου του Νομού. Για τη συνάντηση αυτή τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ενώ το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να γίνεται γενικά για κάθε ανοιχτή εκδήλωση και δεσμεύτηκε να το κάνει ο κύριος Πρόεδρος.
 Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπολειτουργεί, λόγω των θερινών διακοπών, με αποτέλεσμα η υγεία των πολιτών και των τουριστών να τίθεται σε κίνδυνο. Οι θερινές άδειες προκαλούν ελλείψεις σε προσωπικό, οι διαθέσιμες κλίνες και ΜΕΘ μειώνονται, ενώ η αναμονή σε τακτικά ιατρεία φτάνει και τους τρεις μήνες. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, υπολογίζεται πως συνολικά λείπουν 5.000 ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς προγραμματίζονται 3.500 συνταξιοδοτήσεις.
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:33

Η καθημερινότητα στο μυαλό των Ελλήνων

Συντάκτης:
 Με τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής στο μυαλό τους προσέρχονται οι Έλληνες στην κάλπη για τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομία απασχολεί το 70% των Ελλήνων. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από τα οκτώ συνολικά κριτήρια που περιέχει το ερωτηματολόγιο της έρευνας, οι Έλληνες πολίτες απαντούν σε ποσοστό 61% ότι «θα ψηφίσουν με βάση τις θέσεις των κομμάτων σε θέματα εθνικής πολιτικής». Υψηλότερο ποσοστό σημειώνεται στην Κύπρο, με 70% -πράγμα κατανοητό λόγω του εθνικού θέματος.
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:32

Ένα ξεχωριστό τριήμερο

Συντάκτης:
 Ξεπέρασαν κάθε αναμενόμενη προσδοκία, σε προσέλευση κόσμου, οι εκδηλώσεις που έγιναν στο Χωρύγι από 18 έως και 20 Ιουλίου. Ένα πλούσιο θέαμα με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, με θεατρικές παραστάσεις και με βραβεύσεις, σκόρπισε κέφι και χαρά σε όσους επισκέφθηκαν κατά το εορταστικό αυτό τριήμερο το Χωρύγι. Ήταν εκδηλώσεις που συνδύαζαν όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν και συναρπάζουν σε θέαμα, σε παράδοση και σε πολιτισμό. Τρεις διαφορετικές, ψυχαγωγικές βραδιές, που παρουσίασε, με ευρηματικότητα και χιούμορ, ο παρουσιαστής των εκδηλώσεων Νίκος Κωνσταντινίδης.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:37

Φτωχός απολογισμός στο δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:
«Φτωχό, άτολμο, χωρίς όραμα και σχεδιασμό», χαρακτήρισε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Δοϊράνης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Τερζενίδης, μιλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατά την έγκριση του οικονομικού απολογισμού για το έτος 2007. Ο κ. Τερζενίδης ανέφερε πως «θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά στο δήμο Δοϊράνης, αλλά η δημοτική αρχή του κ. Καλπακίδη δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε όραμα, ενώ έχασε και Ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν μπόρεσε να απορροφήσει χρηματοδοτήσεις εξ αιτίας της άγνοιάς της γύρω από αυτά. Ο δήμος Δοϊράνης πρέπει να λειτουργεί ως μια εξαιρετικά οργανωμένη «επιχείρηση», με πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, γιατί από αυτόν εξαρτάται η καθημερινότητα και το μέλλον 2000 ανθρώπων-δημοτών…».
 Απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2007 έκανε ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης την Κυριακή, 29 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου στον Καμπάνη, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων του Δήμου. Ο κ. Θεοδωρίδης ξεκίνησε τη λογοδοσία του, μιλώντας για το νέο μοντέλο διοίκησης που εφάρμοσε από την αρχή των καθηκόντων του στο Δήμο, του οποίου τα αποτελέσματα, όπως είπε έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται. Το μοντέλο αυτό, τόνισε, βασίζεται σε αυστηρό πρόγραμμα, στηρίζεται σε αρχές και διαφάνεια και χαρακτηρίζεται από όραμα και πράξεις ουσίας.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:34

www.europos.gr

Συντάκτης:
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ευρωπού», που υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e-government) και με την έναρξη της λειτουργίας της ανανεωμένης και διαδραστικής του ιστοσελίδας, www.europos.gr
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:28

Μεγάλη επιτυχία του “Αλέξανδρου” Κιλκίς

Συντάκτης:
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" Κιλκίς στο Διαβαλκανικό Τουρνουά που διοργανώθηκε στον ΑΤΕΡΜΩΝΑ Κιλκίς με συμμετοχή 16 ομάδων από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Βουλγαρία , Ρουμανία , Μαυροβούνιο κτλ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συμμετείχε από Ελληνικής πλευράς μαζί με ΑΡΗ  και ΠΑΟΚ. και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες των 93-94 και 95-96.    
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 05:11

Ξεσήκωσε το κοινό η Πρωτοψάλτη

Συντάκτης:
Μια μοναδική συναυλία, στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού 2008 του Δήμου Κιλκίς «στου φεγγαριού το φως», απόλαυσαν οι Κιλκισιώτες την περασμένη Πέμπτη με την εντυπωσιακή Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Το Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου Κιλκίς γέμισε από τον κόσμο, που τραγούδησε με την δημοφιλή τραγουδίστρια για δύο ώρες γνωστές επιτυχίες, παλιές και καινούργιες με αποκορύφωμα το πολύ γνωστό «πάμε Χαβάη σε μια ρόδα…. Σειρά έχει η Χάρις Αλεξίου, την Τετάρτη 30 Ιουλίου, όπου αναμένεται να κατακλειστεί το Θέατρο από τους Κιλκισιώτες. Η συναυλία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Γούναρη.