Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:12:44 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

«Ο Υπουργός Υγείας προσπαθεί να αγοράσει χρόνο, εκμεταλλευόμενος την περίοδο των θερινών διακοπών και την καθυστέρηση στην τυπική έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ), μετά τις σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μελών της.
«Ετσι, οι διοικήσεις των νοσοκομείων έλαβαν από το υπουργείο πρόχειρο έγγραφο, χωρίς ουδεμία ρητή νομική αναφορά και τεκμηρίωση, υπογεγραμμένο μόνον από αναρμόδια υπάλληλο του Υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ κατά το δεύτερο εξάμηνο θα γίνονται όπως και κατά το πρώτο.
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:40

Στην Εθνική ομάδα o Γιώργος Καπέτης

Συντάκτης:
 Διεθνής με την εθνική ομάδα στίβου των Παίδων θα χρισθεί ο πρωταθλητής των δρόμων ταχύτητας και αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιώργος Καπέτης, ο οποίος κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Κουτσοφλίνη να μετάσχει στη διεθνή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου που θα γίνει στην Λευκωσία στις 23 και 24 Ιουλίου.
Την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των δομών Κοινωνικής Πρόνοιας των ΟΤΑ κατήγγειλε η Δημοτική Αρχή του Κιλκίς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 15 Ιουλίου.
Σχετική ενημέρωση προς το Σώμα έκανε ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, υπογραμμίζοντας ότι με αιφνιδιαστική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που λήφθηκε πρόσφατα, περιορίζονται στο 1/3 οι χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους, ενώ ταυτόχρονα αποκλείονται από τις δομές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι έγκυες γυναίκες κ.α., καθώς κι εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:31

Μέτωπο κατά κυβέρνησης

Συντάκτης:
 Οι δήμαρχοι έχουν προ πολλού διαμορφώσει τη θέση τους ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση. Συνοψίζεται ως εξής: Δεν συζητάμε οποιοδήποτε Καποδίστρια αν πρώτα δεν λυθούν τα θέματα της οικονομικής αυτοδυναμίας και διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Αν νωρίτερα δεν ξεκαθαριστούν οι πόροι και οι αρμοδιότητες της Τ.Α, αν δεν περιοριστεί το κράτος στις επιτελικές, εθνικού χαρακτήρα αρμοδιότητες.
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:28

Στη Γιορτή Ρίγανης ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, την Κυριακή 20 Ιουλίου, στις 20.00 θα παραστεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αρέθουσας ν. Θεσσαλονίκης στον οικισμό Μαυρούδα, στο πλαίσιο της Γιορτής της Ρίγανης.
Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αποστόλων είχε κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Π. Τονικίδη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους Άνω Αποστόλους στην ταβέρνα «Αλέξανδρος», ύστερα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ήταν η πρώτη συνάντηση τέτοιου είδους και είχε ως βασικό στόχο την προσέγγιση των μελών του συλλόγου, που είναι μέλη του Επιμελητηρίου, με τις υπηρεσίες του ΕΒΕ και την αμφίδρομη πληροφόρηση και συνεργασία.
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:23

Εκπαίδευση φοιτητών και προσφορά ταξίδι

Συντάκτης:
Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στα προγράμματα κατάρτισης & πιστοποίησης φοιτητών σε δεξιότητες πληροφορικής του έργου «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ».
Αν είσαι φοιτητής που εγγράφηκες τα έτη 2005, 2006 & 2007 ή είσαι εγγεγραμμένος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο μπορείς να γραφτείς ΤΩΡΑ σε ένα από τα 10 ευέλικτα ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ προγράμματα που υλοποιεί η Επιμορφωτική, από σήμερα και μέχρι το τέλος Αυγούστου, αποκτώντας δικαίωμα σε ένα από τα ΔΩΡΕΑΝ ταξίδια του επόμενου καλοκαιριού.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:16

Πάλι καλά που γλίτωσε το κελί

Συντάκτης:
Είχε πεθάνει ο άντρας της τον καιρό - πάνε 10 χρόνια τώρα- που ήταν κατηγορούμενη για οικονομική διαφορά με το Δημόσιο. Δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην σε 30 μέρες φυλάκιση εξαγοράσιμη με 50.000 δραχμές, ήτοι το όλον σε επίκαιρα 146,74 Ευρώ.  Φαίνεται πως κανείς μηχανισμός δεν κινήθηκε για να υποχρεωθεί να τα πληρώσει στην εφορία.
Και δημιουργήθηκαν έτσι οι συνθήκες για να εκτεθεί η Αστυνομία του Κιλκίς.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:15

Νέα διοίκηση στους “Αργοναύτες”

Συντάκτης:
Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση των “Αργοναυτών”, με πρόεδρο το Θανάση Λαβασά.
Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης είναι: Κώστας Ξανθόπουλος και Κώστας Μαστορίδης αντιπρόεδροι, Παύλος Πασσαλίδης γενικός γραμματέας, Κώστας Ναθαναηλίδης ταμίας, Τούλα Γιαννιτσάκη έφορος χορευτικών, Παναγιώτης Δαμιανίδης έφορος θεατρικού, Έφη Πεταλά έφορος χορωδίας και Πολύκαρπος Κοντοζίδης υπεύθυνος τύπου.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:13

Πρεμιέρα σήμερα για θερινές εκπτώσεις

Συντάκτης:
Συμβουλές Εμπορικού
Συλλόγου Κιλκίς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς συμβουλεύει τα μέλη τα ώστε να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή τα εξής:
1. Τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων (15/6/2008), απαγορεύεται στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων να ανακοινώνουν, προς το κοινό, εκπτώσεις ή προσφορές με οποιονδήποτε τρόπο, ιδιαίτερα με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, η διενέργεια προωθητικών ενεργειών πωλήσεων, η οποία δεν εκδηλώνεται καθόλο το έτος ως συνεχής πρακτική της επιχείρησης αλλά μόνο κατά την 30ήμερη περίοδο απαγόρευσης των προσφορών ισοδυναμεί με απαγορευμένες προσφορές και τιμωρείται. Έτσι, φαινόμενα προσφορών ή όψιμων πρακτικών προώθησης πωλήσεων κατά την περίοδο αυτή (15/6/2008 έως 14/7/2008) που προηγείται των τακτικών εκπτώσεων, πρέπει να καταγγέλονται στις τοπικές Διευθύνσεις Εμπορίου και να τιμωρούνται.