Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:20:42 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Γεύμα προς τιμήν των αθλητών της ομάδας χαντ-μπωλ του ΑΣΑ "Αλέμανδος" Αξιούπολης και των υπευθύνων του συλλόγου παρέθεσε το Επιμελητήριο Κιλκίς. Το γεύμα δόθηκε στην Αξιούπολη, την περασμένη Τρίτη 20 Μαΐου, με την ευκαιρία της ανόδου της ομάδας στη Β_ Κατηγορία του αθλήματος. Από πλευράς Επιμελητηρίου Κιλκίς παρέστη ο πρόεδρος κ. Τονικίδης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους αθλητές και τους παράγοντες, τους διαβεβαίωσε για την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην ευγενή τους προσπάθεια.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:39

Οφέλη του αθλητισμού στην εφηβική ηλικία

Συντάκτης:
 «Τα οφέλη του αθλητισμού στην εφηβική ηλικία & παιδί και διατροφή», ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε το Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Γουμένισσας, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Γουμένισσας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί φορείς του Δήμου Γουμένισσας και εκπρόσωποι της Νομαρχίας Κιλκίς.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια αναδρομή για την ίδρυση και τη λειτουργία  του ΤΑΔ από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γουμένισσας, κ. Ζιέλκα Ευάγγελο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο καθηγητής Εργοφυσιολογίας κ. Ζιώγας Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών κι έκανε προτάσεις για την υγιεινή διατροφή των μαθητών αθλητών.
«Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του Δήμου Δοϊράνης για μια καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ δικαστική εμπλοκή του δημάρχου. Ο Δήμαρχος Δοϊρανης οφείλει να σέβεται ένα συλλογικό θεσμό λαϊκής εκπροσώπησης και να μην τον εμπλέκει στις προσωπικές περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νέα Εποχή», Κώστας Τερζενίδης, που σημειώνει:
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:35

Στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Συντάκτης:
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από την Δευτέρα 26 Μαΐου έως και την Τετάρτη 28 Μαΐου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Ο κ. Τονικίδης συμμετέχει σε 16μελή ομάδα εκπροσώπων φορέων και Επιμελητηρίων από όλη την χώρα. Η ομάδα είναι προσκεκλημένη του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Καθηγητή Γεωργίου Παπαστάμκου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας είναι η συμμετοχή στην Ημερίδα που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Γεφυρώνοντας την Νοτιοανατολική Ευρώπη με το Παγκόσμιο Εμπορικό Σύστημα».
Ολοκληρώθηκαν και στα μικρά καταστήματα όλου του νομού οι έλεγχοι για τον εντοπισμό και τη κατάσχεση ηλιέλαιου στα ράφια τους. Όμως οι ραγδαίες και ανησυχητικές εξελίξεις με την χρήση του επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιέλαιου σε άλλα προϊόντα (σάλατες) οδήγησε σε επέκταση τω από το Τμήμα εμπορίου με τη συνδρομή και του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας Κιλκίς. Το τμήμα εμπορίου ζήτησε τη συνδρομή του Επιμελητηρίου για την ενημέρωση των μελών του και την απόσυρση του ηλιέλαιου από τα ράφια των καταστημάτων.
Με σημαντική βελτίωση σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2008 για την Kleemann, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 26,99 εκατ. ευρώ, έναντι 24,55 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση 10,0%. Επιπρόσθετα, σε ενοποιημένη βάση, τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 9,2% από 2,40 εκατ. ευρώ σε 2,62 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,55 εκατ. ευρώ έναντι 3,34 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, εμφανίζοντας αύξηση 6,3%. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν κατά 6,4%, από 2,18 εκατ. ευρώ σε 2,31 εκατ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν από 4,09 εκατ. ευρώ σε 4,64 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 13,4%.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:30

Έληξε το θέμα. Δικαστικό στη Μεραρχία

Συντάκτης:
Ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι κατεβαίνουν αύριο σε απεργία στην οποία συμμετέχουν και  οι δικηγόροι με αίτημα την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες, ο Υφυπουργός Κ. Κιλτίδης σε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι το θέμα θεωρείται και είναι για την κυβέρνηση λήξαν, καθώς αποφασίστηκε οριστικά η χωροθέτηση στη μεραρχία.
Τον περασμένο μήνα, επισκέφθηκαν την Κύπρο 25 άνεργοι απόφοιτοι Λυκείου, για τις ανάγκες του προγράμματος «Τυποποίηση – Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων». Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, και υπεύθυνος φορέας για την υλοποίησή του ήταν η  Επιμορφωτική Κιλκίς.
Υπεύθυνος φορέας υποδοχής στην Κύπρο ήταν η Παγκύπρια Συνεργατική Συνομοσπονδία, με αρμόδια  για την οργάνωση  και τον συντονισμό της πρακτικής άσκησης την κα Μαρία Χατζηστεφάνου.
 Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε η συνεργασία που ξεκίνησε ανάμεσα σε δυο δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε τα Χριστούγεννα με την επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο Ειδικό Σχολείο, όπου τα παιδιά ακολούθησαν κοινό εκπ/κό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων. Η συνέχεια δόθηκε την Τρίτη 20 Μαΐου στην αυλή του 3ου Δημοτικού. Οι εκπ/κοί και οι μαθητές των σχολείων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλιπάτειρα», που συμμετέχει το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Το κυρίαρχο μήνυμα της ημέρας ήταν «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ».
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:33

Νερό, πολύτιμο αγαθό

Συντάκτης:
 «Αποτελεί  πλέον κοινή διαπίστωση όλων μας , ότι το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που μέρα με την μέρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ανεπάρκειά του. Όσο αφορά την περιοχή του Δήμου μας , μια τέτοια έλλειψη άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά τις Καλοκαιρινές περιόδους των τελευταίων ετών,  εξαιτίας κυρίως των λίγων χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου που επηρεάζουν άμεσα τις πηγές του Πάϊκου , αλλά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το τέλος της Άνοιξης μέχρι και τον Οκτώβριο, γεγονότα που συμβάλλουν τόσο στη μείωση της προσφερόμενης , όσο και στην αύξηση της ζητούμενης ποσότητας νερού.