Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 7:11:45 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:47

Φοιτητές από 28 χώρες μαθαίνουν Ελληνικά

Συντάκτης:
Εκατόν πενήντα αλλοδαπούς – αλλογενείς και ομογενείς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου, ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Καθηγητής Σταύρος Πανάς καθώς και μέλη της Επιτροπής Σπουδών.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:29

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των τριτέκνων οικογενειών

Συντάκτης:
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γιώργος Φλωρίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, αντιστοίχως, σχετικά με την ανακοίνωση για την καταβολή του επιδόματος τριτέκνων, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των τριτέκνων από την κυβέρνηση με εξαγγελίες- «μπαλώματα» μιας προεκλογικής υπόσχεσης που ποτέ δεν υλοποιήθηκε», αναφέρει σε δήλωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με την ανακοίνωση για την καταβολή του επιδόματος τριτέκνων.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:27

11ο Γαβούστημα στην Πλαγιά

Συντάκτης:
Κοσμοπλημμύρα είχαμε στην Πλαγιά, το Σάββατο 16 Αυγούστου, στο 11ο Γαβούστημα, την Πανελλήνια συνάντηση Καππαδόκων, που οργανώθηκε από το Σύλλογο Μισσιωτών και φίλων Πλαγιάς, με εξαιρετική επιτυχία.
Ενας μικρός σύλλογος και λιγοστοί άνθρωποι σήκωσαν με απόλυτο τρόπο μια τόσο μεγάλη εκδήλωση, που την τίμησαν βουλευτές, δήμαρχοι και Καππαδόκες από όλη την Ελλάδα.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:26

Με Χρ. Φώλια τα εγκαίνια του κτιρίου του Επιμελητηρίου

Συντάκτης:
 Ο Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας θα είναι το κυβερνητικό στέλεχος που θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00, με το Επιμελητήριο να αποκτά νέα ιδιόκτητα γραφεία και την πόλη του Κιλκίς ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο.
Ακόμη, θα παρευρεθεί και ο Υπουργός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της αίθουσας Συνεδρίων του κτιρίου, η οποία θα φέρει το όνομα "Βασίλειος Σεργιαννίδης".
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:23

Εγκρίθηκαν 87 νέα Επιχειρησιακά σχέδια

Συντάκτης:
Στην έγκριση 87 αιτήσεων για την επιχορήγηση επιχειρηματικών σχεδίων, μέσω του δεύτερου κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου έχει προχωρήσει ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 87 εγκεκριμένες επενδύσεις είναι συνολικού κόστους 93 εκατομμυρίων ευρώ και εγκεκριμένης επιχορήγησης 31 εκατομμυρίων ευρώ.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:22

Φεστιβάλ λύρας από “Αργοναύτες”

Συντάκτης:
Για όγδοη συνεχή χρονιά η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Λύρας, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008 και ώρα 20.30, στο Θέατρο Λόφου στο Κιλκίς.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της λύρας στις διάφορες παραλλαγές της ως κοινού μουσικού οργάνου, πληθυσμιακών ομάδων της πατρίδας μας.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:21

Συνάντηση Κοντού με κτηνοτρόφους

Συντάκτης:
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός είχε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Κτηνοτρόφων, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:20

Παιδικές κατασκηνώσεις από το δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
Ολοκληρώθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Γαλλικού σε συνεργασία με τη  Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου.
Με την οικονομική ενίσχυση του δήμου, συνολικά 55 παιδιά από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γαλλικού, ηλικίας από 11 έως 16 ετών είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και διασκεδαστικά μέρος των καλοκαιρινών διακοπών τους, στις παιδικές κατασκηνώσεις «Σκούρας» στη Νέα Φώκαια της Χαλκιδικής.
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Βάσω Παπανδρέου, για το θάνατο τριών νεαρών στρατιωτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Βαθιά θλίψη και ανησυχία προκάλεσε η είδηση για το θάνατο τριών νεαρών στρατιωτών τις προηγούμενες ημέρες.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:57

Νεκροί δυο στρατιώτες σε Κιλκίς και Κοζάνη

Συντάκτης:
Νεκρός βρέθηκε 21χρονος στρατιώτης σε χώρο του 604 Τάγματος Πεζικού, στο Καμπάνη Κιλκίς. Πιθανολογείται ότι ο θάνατος του στρατιώτη -που εντοπίστηκε σε απόσταση 60μ.από τα μαγειρεία, πίσω από υλικά για ανακύκλωση- προήλθε από ναρκωτικά, καθώς κοντά του βρέθηκαν σύριγγες και ναρκωτικά χάπια.