Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 7:16:05 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:17

Τιμούν την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
Η Δ.Ο. Πολυκάστρου διοργανώνει στις 3 Σεπτεμβρίου ανοιχτή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του γραφείου  της στο Πολύκαστρο τιμώντας την ιδρυτική επετείο της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974.
Η εκδήλωση θα ξεικινήσει στις 8.30 μ.μ. και η Δημοτική οργάνωση καλεί όλα τα μέλη και φίλους του κινήματος να παραβρεθούν.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:09

Αναγνώριση ΔΕΥΑΚ

Συντάκτης:
Τα εύσημα του Υπουργείου Εθν. Οικονομίας και της Διαχειριστικής Αρχής του Γ’ Κ.Π.Σ. για τα έργα του Ταμείου Συνοχής, έλαβε η ΔΕΥΑ Κιλκίς. Η νέα αυτή διάκριση της Δημοτικής Επιχείρησης του Κιλκίς ήλθε με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης του Δήμου και διατυπώνεται στην Έκθεση Ελέγχου Ολοκλήρωσης, που συντάχθηκε για λογαριασμό του Ταμείου Συνοχής.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Τρίτης οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Όσον αφορά την πορεία των βάσεων, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγραψαν εφέτος πάνω από 18 στις πανελλαδικές εξετάσεις ωθεί τις βάσεις των περιζήτητων σχολών (π.χ. Νομικές, Παιδαγωγικές, Ιατρικές και ορισμένες Πολυτεχνικές) σε σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 04:09

Αργοσβήνει το ΤΕΙ Κιλκίς S.O.S. για νέο τμήμα

Συντάκτης:
 Οι προσφερόμενες θέσεις στο τμήμα σχεδίασης και παραγωγής ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς ήταν 150 φέτος. Δυστυχώς όμως η κάλυψη περιορίστηκε στο 25,3%. Τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων επιφύλαξαν μια ακόμα ψυχρολουσία στο Κιλκίς. Στο μοναδικό τμήμα ΤΕΙ εισέρχονται φέτος μόνο 38 φοιτητές (16 από τα γενικά λύκεια, 20 από το 10% και 2 από τα ΤΕΕ)! Οι τρεις από τις τέσσερις προσφερόμενες θέσεις έμειναν κενές ως αποτέλεσμα τόσο της μειωμένης ζήτησης όσο και του νέου συστήματος που ίσχυσε την τελευταία τριετία.
Μέσα σε ζεστή (λόγω καιρού) και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η κλήρωση των αγώνων του κυπέλλου, που αρχίζει αυτό το ΣαββατοΚύριακο καθώς και ο απολογισμός της διοίκησης της ΕΠΣΚ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εργατικού Κέντρου και ήταν κάτι που σηματοδότησε την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Είναι η πρώτη φορά που ο θεσμός του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί με το νέο σύστημα των ομίλων.
Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη των πρωταθλημάτων με την κορυφαία κατηγορία της Ένωσης να αρχίζει στις 20-21 Σεπτεμβρίου.
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 15:34

Επιτυχόντες Τεχνικού Λυκείου

Συντάκτης:
Οι επιτυχόντες από όλα τα τεχνικά Λύκεια του νομού.
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 15:32

Επιτυχόντες Γενικού Λυκείου με το 90%

Συντάκτης:
Οι επιτυχόντες από όλα τα Λύκεια του νομού που πέρασαν με το 90%.
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 15:13

Επιτυχόντες Γενικού Λυκείου με το 10%

Συντάκτης:
Οι επιτυχόντες από όλα τα Λύκεια του νομού που πέρασαν με το 10%.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:53

Επεσε αεροσκάφος σε χαράδρα της Κάρπης

Συντάκτης:
 Μικρό αεροσκάφος, τύπου Τσέσνα, με τρεις επιβαίνοντες πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου αναγκαστική προσγείωση σε χαράδρα, κοντά στο πεδίο βολής Κάρπης, 20 μίλια βορειοδυτικά του Πολύκαστρου. Στον τόπο έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν τα μέλη του πληρώματος και τελικά κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν από το αεροσκάφος. Τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. «Και τα τρία μέλη του πληρώματος είναι εκτός κινδύνου», ανέφερε ο διοικητής του «Ιπποκράτειου», Παναγιώτης Αποστόλου.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:33

Στις κοινωνικές δομές Κιλκίς και Πολύκαστρο

Συντάκτης:
 Με τους δήμους Δοϊράνης, Ευρωπού και Χέρσου να βρίσκονται εκτός κοινωνικών δομών –παιδικοί σταθμοί και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης- σκιαγραφείτε το νέο τοπίο, όπου οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν ένα σημαντικό κόστος από τη λειτουργία τους.
Οι δήμοι Κιλκίς και Πολυκάστρου εντάχθηκαν στο νέο καθεστώς, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την οικονομική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.