Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:33:29 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:58

Ο Δήμος Γαλλικού στην ψηφιακή εποχή

Συντάκτης:
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Καμπάνη, η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Γαλλικού», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government).
Η Νέα Εποχή για το Δήμο Γαλλικού, εγκαινιάστηκε με την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής του ιστοσελίδας www.dimosgallikou.gr
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:56

Ο Δήμος Δοϊράνης στην ψηφιακή εποχή

Συντάκτης:
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Δοϊράνης», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government).
«Εγκαινιάζουμε τη νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής του ιστοσελίδας www.dimos-doiranis.gr», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Δοϊράνης.
«Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, η οποία εντάσσεται στο έργο των Δημοτικών Διαδικτυακών Πυλών, ο Δήμος Δοϊράνης πλέον έχει:
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:31

Επιτρεπόμενη ποικιλία το τσάπουρνο

Συντάκτης:
Στις επιτρεπόμενες ποικιλίες αμπέλου περιελήφθη, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η ποικιλία του τσάπουρνου.
Με την απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει  σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, δίδεται οριστική λύση για τους αμπελοκαλλιεργητές των ορεινών οικισμών του Δήμου Αξιούπολης (Φανού, Πλαγίων, Ειδομένης, Σκρα, Χαμηλού) οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις ευνοϊκές διατάξεις των μέτρων  που θα εφαρμοστούν για την αμπελοκαλλιέργεια μετά την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (Κ.Ο.Α) στον τομέα του Οίνου.
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 10:05

Κάθε απάντηση δεκτή!

Συντάκτης:
 Αλήθεια, πόσα χρόνια ακόμα θα παρακολουθούμε, έκπληκτοι και αγανακτισμένοι εμείς οι πολίτες, χωρίς ίχνος ντροπής οι παράγοντές μας, την κατάρρευση του «κτηρίου των διοδίων» στην αερογέφυρα του Πολυκάστρου;
Το κτήριο κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σταθμού διοδίων, χωρίς όμως αυτός να λειτουργήσει ποτέ, με αποτέλεσμα και το κτήριο να παραμείνει από τότε άδειο και εγκαταλειμμένο.
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 10:04

Θηροφύλακες κατά Κιλτίδη

Συντάκτης:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων, ένα μήνα πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, εκφράζει την «ανησυχία της και την απογοήτευσή της διότι με ευθύνη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Κιλτίδη δεν αντιμετωπίζεται υπεύθυνα το πρόβλημα της λειτουργίας των ιδιωτικών φυλάκων θήρας (θηροφυλάκων) που προσλαμβάνονται από τις κυνηγετικές οργανώσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων.
«Σημειώνεται πως όλοι οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που υπηρετούν σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και ορκισμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι – δασοφύλακες από την Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με το άρθ. 267 του ν.δ. 86/1969.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:29

Συνάντηση Γκοράνη με τους δημάρχους

Συντάκτης:
 Συνάντηση με τους τρεις Δημάρχους, Γουμένισσας Στυλιανό Παπαπαναγιώτου,  Αξιουπόλεως Σοφία Συμεωνίδου – Νούλα και  Ευρωπού Κουρτζανίδη Ευθύμιο, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας με πρωτοβουλία του Διοικητή κ. Θεόδωρου Γκοράνη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αιμίλιος Σάτσογλου και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Καπουτζής  Νικόλαος. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη σχέση πολίτη με το Νοσοκομείο, και ιδιαίτερα την εύρυθμη  λειτουργία  των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής, με προτεραιότητα την κάλυψή τους από Αγροτικούς Ιατρούς.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:25

Κατά 70% αυξημένες οι πληρωμές για βιολογικά

Συντάκτης:
Κατά 70% αυξημένες είναι οι πληρωμές των Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων έτους 2008 στο νομό Κιλκίς, όπου περιλαμβάνονται οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας, βιολογικής κτηνοτροφίας και σπάνιων φυλών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του  Γραφείου του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη,  από 16.10.2007 έως 24.6.2008 έχουν καταβληθεί πιστώσεις 1.728.450 ευρώ σε 230 δικαιούχους, ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο (15.10.2006  έως 15.10.2007) είχε καταβληθεί αντίστοιχα το ποσό του 1.014.500,16 ευρώ σε 177 δικαιούχους. 
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:01

Ενεργή συμμετοχή πολιτών στα κόμματα

Συντάκτης:
«Η ενεργή συμμετοχή στα κόμματα δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στο πολιτικό μας σύστημα και εμβαθύνει τους δεσμούς της δημοκρατίας και του πολιτεύματός μας.
 Η αποχή δηλώνει σοβαρή αδυναμία πολιτικής έκφρασης και θέσης. Όταν απέχουμε είναι δεδομένο ότι κάποιοι άλλοι θα υπάρχουν κατά τη Συνταγματική επιταγή για να λειτουργεί το πολίτευμα. Οι ενεργοί πολίτες όμως, αυτοί που πίστεψαν σε όποια ιδεολογία πίστεψαν, πρέπει να ενταχθούν στα ελληνικά κόμματα και από τις επάλξεις τους να προσφέρουν ότι ο καθένας νομίζει περισσότερο».
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:57

Ψηφιακός Ευρωπός

Συντάκτης:
Ο Δήμος Ευρωπού  σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ-ΤΕΔΚ Nομού Κιλκίς διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακός Δήμος». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008 με ώρα έναρξης: 20:30.
Τα θέματα της συνεδρίας:
1. «Από τη Μηχανοργάνωση στην Αναδιοργάνωση των δήμων»
2. «Διαχείριση γης και περιουσίας με GIS»
3. «Δίκτυα internet-extranet»
4. «Ευρυζωνικά Δίκτυα»
5. «Διαχείριση διαδικασιών και διοίκηση του Ψηφιακού
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:56

Συνάντηση Τερζίδη με βουλευτή του ΛΑΟΣ

Συντάκτης:
Τον δήμαρχο Κιλκίς Δημ. Τερζίδη επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολλατίδης, συνοδευόμενος απ’ τον  πρόεδρο της Μητροπολιτικής επιτροπής Κιλκίς Χρ. Τσιαμαντά και άλλα στελέχη του κόμματος. Στη συνάντηση παρεβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημ. Φωτιάδης.