Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:31:27 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 18 Μαϊος 2008 15:46

Ήπιαμε κι εμείς ορυκτέλαια…

Συντάκτης:
Τουλάχιστον δεν χρειαζόμαστε σέρβις, κατά το ανέκδοτο που δημιουργήθηκε αμέσως μόλις ξέσπασε το νέο σκάνδαλο με την ανάμειξη ορυκτέλαιου σε παρτίδες ηλιέλαιου που κατανάλωσαν οι συνέλληνες. Οι Κιλκισιώτες δεν μπορούσαμε να αποτελέσουμε εξαίρεση, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των εξονυχιστικών ελέγχωνι στους οποίους προβαίνει το τμήμα εμπορίου της Νομαρχίας. Στα ράφια καταστημάτων της Γουμένισσας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 25 μπουκάλια ηλιέλαιου από παρτίδες όπου ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε ότι έγινε ανάμειξη με ορυκτέλαιο.
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:29

Το 2ο Γυμνάσιο στην Κρήτη

Συντάκτης:
 Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς στα πλαίσια του προγράμματος ανοιχτών περιβαλλοντικών τάξεων «Καλλιστώ» πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή στην Κρήτη από 13 έως 17 Απριλίου 2008. Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν τα ανάκτορα της αρχαίας Κνωσσού, το υπέροχο φοινικόδασος του Βάι, αλλά και το νέο και υπέρ-σύγχρονο ενυδρείο του Ηρακλείου τον ονομαστό «Θαλασσόκοσμο». Εκεί ενημερώθηκαν για το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου και είδαν από κοντά μια μεγάλη βιοποικιλότητα ειδών και οικοσυστημάτων που σήμερα απειλούνται περισσότερο από κάθε άλλη ιστορική εποχή.
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:27

Άδεια ικανότητος Αθλητή Ιππασίας

Συντάκτης:
 Κλιμάκιο κριτικής επιτροπής από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας εξέτασε εννέα αθλητές του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς, το Ράντσο. Με επιτυχία απόκτησαν την άδεια ικανότητος αθλητή οι: Καμπουρίδου Ευαγγελία, Σιμούδης Σίμος, Κατσαρώνας Ιωάννης, Ιωσηφίδου Ευτυχία, Ιωσηφίδου Καλλιόπη, Μπατάγια Μαρία, Πλακίδης Νικόλαος, Σχοινά Βικτορία. Η αθλούμενη Σταρδέλη Σοφία δεν τα κατάφερε λόγω πτώσης.
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς συζητήθηκε το θέμα που ανέκυψε από τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών εκείνων που αντιμετώπισαν τον εισαγγελικό έλεγχο. Πρόκειται κυρίως για ορισμένους καταστηματάρχες του τομέα διασκέδασης και εστίασης, οι οποίοι ελέγχονται  για υγειονομικές και κυρίως πολεοδομικές παραβάσεις, ύστερα από εισαγγελική πρωτοβουλία.
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:24

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
Το Κ.Ε.Κ  ΠΕΡΓΑΜΗΝΗ  Α.Ε, που εδρεύει στο Κιλκίς, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δήμο της Ευρωπού,  στο παλιό Δημοτικό σχολείο,  με τίτλο «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», στα πλαίσια του έργου «προγράμματα κατάρτισης στις περιοχές ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης αγροτικού χώρου (ΟΠΑΑΧ)» ΕΠ αγροτική ανάπτυξη –ανασυγκρότηση της υπαίθρου (ΑΑΑΥ) και στα πλαίσια του ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000-2006.
Οι περιφερειακές διαρθρωτικές στατιστικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις  επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν τη μείωση της απασχόλησης στους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας και της καπνοβιομηχανίας στην Κεντρική Μακεδονία κατά την περίοδο 2002-2005. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά την ίδια περίοδο η απασχόληση αυξήθηκε στους τομείς των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών (εκτός των χρηματοοικονομικών), γεγονός που αντισταθμίζει την απώλεια θέσεων εργασίας στη βιομηχανία.
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:19

Γιορτή ποδοσφαίρου της Aκαδημίας ΔΑΚ

Συντάκτης:
Με την διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή φορά, αποχαιρέτησαν την ποδοσφαιρική σαιζόν 2007-2008 τα παιδιά της ακαδημίας του Δημοτικού Αθλητικού  Κέντρου Κιλκίς. Σ’ αυτό συμμετείχαν εκτός από το ΔΑΚ, οι Ακαδημίες του Πανσερραϊκού και του Πάϊκου Γουμένισσας ενώ πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του δημοτικού διαμερίσματος Χωρυγίου του Δήμου Κιλκίς. Διεξήχθησαν αγώνες μεταξύ των όλων των ομάδων ίδιων ηλικιών, «πρωτάρικα» (2002-2001), προτζούνιορ (2000-1999), τζούνιορ (1998-97) και παίδες (96-95-94) προσφέροντας όμορφο θέαμα στους εκατοντάδες γονείς και φίλους του αθλήματος.
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:19

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Scramble στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κιλκίς ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Scramble, στο χώρο απέναντι από το Κ.Τ.Ε.Ο. Οι συμμετέχοντες, αλλά και οι πολλοί θεατές, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο συναγωνισμού και  την οργάνωση, την οποία ανέλαβε ο Μοτοσυκλετιστικός Ομιλος Κιλκίς. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι σχολές οδηγών 4 ΤΡΟΧΟΙ, η «2τροχο», εταιρία επισκευής και συντήρησης μοτοσικλετών του Χρήστου Χρηστίδη, η εταιρία «Moto Κοτίδης», η εταιρία εμπορίας ελαστικών «Τριανταφύλλου» και η εταιρία εμπορίας μοτοσικλετών «Κάκαρης».
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:55

Τιμή στους ήρωες της μάχης στο Σκρα

Συντάκτης:
 Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου έγιναν την Κυριακή από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 90 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα. Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, οργάνωσαν ο Δήμος Αξιούπολης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κων/νου Κιλτίδη και των βουλευτών Χανίων της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκη, Μαν. Βολουδάκη και Στ. Νικηφοράκη καθώς και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θεσ/νίκης  Κυρ. Βελόπουλου.
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:54

Σώστε το δάSOS

Συντάκτης:
 Σε ένα κάλεσμα των μαθητών και των καθηγητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, για εξόρμηση καθαριότητας και φροντίδας του Λόφου Αγίου Γεωργίου ανταποκρίθηκαν οι εφημερίδες μας, ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ, στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία για ένα καλύτερο περιβάλλον.