Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 4:47:06 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:11

Εγκρίθηκαν 44 μικρές επιχειρήσεις για το νομό

Συντάκτης:
Συνολικά 44 επενδυτικές προτάσεις, με προϋπολογισμό 4,057 εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί και θα υλοποιηθούν στο νομό Κιλκίς και στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το παραπάνω αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην πρόσφατη αναφορά του βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη με θέμα την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του νομού Κιλκίς.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:10

Σε ημερίδα για Ο.Π.Σ.Ν.Α η Νομαρχία Κιλκίς

Συντάκτης:
Στη Σιάτιστα Κοζάνης διοργανώθηκε ημερίδα του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα την πορεία υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ο.Π.Σ.Ν.Α).  Στην ημερίδα συμμετείχε κλιμάκιο από υπηρεσιακά στελέχη της Ν.Α. Κιλκίς με επικεφαλής τον Αντινομάρχη κ. Αμανατίδη.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:09

Δώστε ελπίδα στη ζωή και στην πρόληψη

Συντάκτης:
Υπόμνημα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ κατέθεσαν τα μέλη του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ.
Στο υπόμνημα τα μέλη του Δικτύου αναφέρουν:
«Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008 τα μέλη του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Ειρήνης σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας. Στόχος μας ήταν και παραμένει να αντισταθούμε στη διάλυση του συστήματος πρόληψης, καθώς το Υπουργείο Υγείας που είναι ο κεντρικός χρηματοδότης του ΟΚΑΝΑ αποφάσισε να αποδυναμώσει τα Κέντρα Πρόληψης, στερώντας τους την οικονομική στήριξη.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:30

«Πρατήριο» ηρωίνης

Συντάκτης:
Η συστηματική δουλειά των ανδρών και γυναικών της Ομάδας Δίωξης ναρκωτικών Κιλκίς αποδίδει καρπούς και οι επιτυχίες της ομάδας διαδέχονται η μία την άλλη. Τελευταία επιτυχία η σύλληψη  μιας 38χρονης ημεδαπής στο Κιλκίς μεσημέρι της Τρίτης 1 Ιουλίου. Η συλληφθείσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είχε στο σπίτι της, όπου η αστυνομία έκανε νομότυπη έρευνα, τρία γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 10 φιξάκια, καθαρού βάρους 6,7 γραμμαρίων, ηρωίνης.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Κιλκίς ανακοινώνονται τα ονόματα των αριστευσάντων μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠ.ΑΛ του Νομού Κιλκίς για το σχολικό έτος 2007-2008
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:26

Ο Δήμος Ευρωπού στην ψηφιακή εποχή

Συντάκτης:
 Πληροφοριακό σύστημα  εξυπηρέτησης πολιτών λειτουργεί πλέον στο Δήμο Ευρωπού. Το έργο υλοποιείται με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ΄ΚΠΣ) Έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:26

Διαμαρτυρία για προσλήψεις εν κρυπτώ

Συντάκτης:
Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς, Παντελή Σκλιά, εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης, μ ‘αφορμή  την διαδικασία πρόσληψης δυό ατόμων για τις ανάγκες του νεοσύστατου προγράμματος των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Ο κ. Τερζίδης διαμαρτύρεται επειδή η Γ.Γ.Ν.Γ. προχώρησε στην πρόσληψη δυο ατόμων αντί ενός-όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός-χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί ο Δήμος για τους όρους του διαγωνισμού πρόσληψης, έτσι ώστε να ενημερώσει σχετικά τους δημότες.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 04:51

Η ΠΟΕ πρότεινε το Μεταλλικό

Συντάκτης:
Την  ίδρυση Δάσους Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ζήτησε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Το αίτημά της έγινε αποδεκτό από τον κ. Κιλτίδη με προτεινόμενη από τον ίδιο χωροθέτηση την περιοχή του Μεταλλικού.
Για την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων μεταξύ του Δήμου και του Οργανισμού Εργατικής κατοικίας για την ανέγερση εικοσιπέντε (25) κατοικιών σε δύο οικοπεδικές εκτάσεις εντός του σχεδίου πόλης της Αξιούπολης, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του στις 19-6-2008 η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου.
Την ένταξη του ν. Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών αναγγέλλει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης, επικαλούμενος νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ικανοποιείται το αίτημα του ν. Κιλκίς. Ειδικότερα: Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη ανακοινώθηκε ότι η ρύθμιση για την υπαγωγή του νομού Κιλκίς στους παραμεθόριους νομούς της χώρας περιλαμβάνεται στο  Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών που κατατίθεται προσεχώς στη Βουλή.