Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:11:33 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:32

Νικητής η αποχή και οι «γραμμές»

Συντάκτης:
 Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε οι εκλογές στο Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Κιλκίς, με μεγάλο νικητή τις «γραμμές» και την αποχή. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Κιλκίς, παρουσία του υπεύθυνου του νέου θεσμού, δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Αναστασιάδη. Από τους 599 εγγεγραμμένους στο μητρώο νεολαίας του Δήμου Κιλκίς, προσήλθαν στην κάλπη οι 370, οι οποίοι εξέλεξαν την πρώτη διοίκηση του νέου θεσμού. Εκλέχθηκαν κατά σειρά ψήφων οι:
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:28

Βρώμισαν τον Αγιάκ

Συντάκτης:
 Το κάποτε πανέμορφο ποτάμι, τον Αγιάκ με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, μετέτρεψαν σε αποχετευτικό αγωγό οι υπεύθυνοι βιομηχανίας εδρεύουσας στη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου. Διοχέτευσαν παράνομα στην κοίτη παραπόταμου του Αγιακ τα λύματα και υπολείμματα της κατεργασίας  γάλακτος καθώς και τη λυματ6ολάσπη από την μονάδα  πρωτοβάθμιου καθαρισμού που λειτουργεί στην εν λόγω μεταποιητική μονάδα προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή σε ένα ήδη επιβαρυμένο ποτάμι.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:26

Χορός του Συλλόγου. Επίδοση τιμητικής πλακέτας

Συντάκτης:
 Στις 29 Φεβρουαρίου 2008 ο σύλλογός μας, πραγματοποίησε τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο «Κήπος» του   Κιλκίς.
Παράλληλα επέδωσε τιμητική πλακέτα, για την προσφορά τους στην εκπαίδευση, στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που αποχώρησαν από την υπηρεσία, τα έτη 2004- 2005.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:23

Ο δήμος Πολυκάστρου για το Εμπορευματικό

Συντάκτης:
Συνάντηση με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρο Κοντό και Κώστα Κιλτίδη, είχε ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης στο Υπουργείο, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση της έκτασης των 800 στρεμμάτων επί της ΠΑΘΕ, για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Δήμου και δόθηκαν οι αναγκαίες οδηγίες στους αρμόδιους υπαλλήλους, ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:22

Έγινε σεβαστή η βούληση της τοπικής κοινωνίας

Συντάκτης:
Μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων του Μικροκάμπου και του Δήμου Πικρολίμνης οi επενδυτ;eς οπισθοχώρησε και η επένδυση παραγωγής βιοκαυσίμου ματαιώνεται.. Αποφασιστική για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, η βούληση του οποίου έγινε σεβαστή από την «Xρ. Λιβέρης ΕΠΕ GREEN" .
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:20

«Θα το μελετήσουμε και θα δούμε…»

Συντάκτης:
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Πριν τρεις μήνες ενέταξαν δυο ακόμα νομούς στις προβληματικές περιοχές. Το καλοκαίρι ακόμα έναν. Εξαιρέθηκε σταθερά το Κιλκίς. Ο Υπουργός Εσωτερικών, αν πιστέψουμε τους κ. Τσιτουρίδη και Κιλτίδη που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, δεσμεύτηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ενέτασσε το νομό μας στις παραμεθόριες εξισώνοντάς τον με τους ν. Σερρών, Δράμας και Πέλλας που προεντάχθηκαν, όπως προαναφέραμε.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:18

Νηπιαγωγείο στα Πλάγια

Συντάκτης:
Στις εορταστικές εκδηλώσεις  που πραγματοποίησε το Δημοτικό σχολείο Πλαγίων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρέστη, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο του γραφείου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γουμένισσας, Διονύσιο Τσιφτσόπουλο, η Δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 04:02

Εγκαίνια ΚΑΠΗ στον Άγιο Πέτρο

Συντάκτης:
 Με την παρουσία δεκάδων κατοίκων του Αγίου Πέτρου εγκαινιάσθηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη, το δήμαρχο Ευρωπού Ευθύμη Κουρτζανίδη και το νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, το ΚΑΠΗ Αγίου Πέτρου, στην πλατεία του χωριού.
 Την έντονη αντίδραση της Κοινωνίας Πολιτών Νομού Κιλκίς προκάλεσε η προσπάθεια παραχώρησης οικοπέδων ακριβώς μπροστά από το χώρο που σήμερα κατασκευάζονται τα ΤΕΙ Κιλκίς.
«Αισίως διανύουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και μερικοί παρατρεχάμενοι της εξουσίας συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν σε αυτή τη χώρα να κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει η Κοινωνία Πολιτών.
«Όντας ταγμένοι να διαφυλάσσουν το δημόσιο συμφέρον επιχειρούν να «πιάσουν πόρτα» έγκαιρα εξασφαλίζοντας εαυτούς και τους απογόνους τους ακόπως.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 04:00

Προσεχώς κλειστόν!

Συντάκτης:
Ομόφωνη είναι πλέον η απόγνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ν. Κιλκίς. Η οικονομική ασφυξία που επέβαλε η κυβέρνηση στους Ο.Τ.Α. εκλαμβάνεται και είναι ως απόπειρα πολιτικής υποβάθμισης του θεσμού από τον οποίο αποστερούν και τις στοιχειώδεις δυνατότητες άσκησης του πραγματικού του ρόλου.
Στο Δημαρχείο Κιλκίς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι δήμαρχοι του νομού μαζί με το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ύστερα από πρόσκληση του προέδρου και Δημάρχου Πικρολίμνης Δ. Σισμανίδη που συνεδρίασε υπό τη συνήθη διευρυμένη σύνθεσή του.