Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 9:38:41 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:20

Γαλλικός - Κολχίδα Η χαρά των εργολάβων

Συντάκτης:
 Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο του Κιλκίς υψώνεται  ή τουλάχιστον κάποτε υψώνονταν οι λόφοι της Κολχίδας, κάτι σαν φυσικό τείχος των οργισμένων νερών του Γαλλικού που κυλούν ακριβώς στην κοιλάδα που διαδέχεται τους λόφους. Σ’ αυτή την τοποθεσία και στην κοίτη του Γαλλικού μέχρι και τη γέφυρα της παλιάς εθνικής Κιλκίς - Θεσσαλονίκης, λειτουργούν τα παράνομα λατομεία από τα οποία θησαυρίζουν οι ιδιώτες εργολάβοι που εγκατέστησαν βαρέα μηχανήματα και απολαμβάνουν τεράστιες ποσότητες.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:18

Η οικογένεια Λύκα έκοψε την πίτα της

Συντάκτης:
 Είναι ο ορισμός της οικογενειακής επιχείρησης. Και η κοπή της βοσιλόπιτας της επιχείρησης Λύκα ήταν μια γιορτή οικογενειακή στη Λέσχη Κυνηγών Κιλκίς.
Τα μέλη της οικογένειας που ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια την επιχείρηση τους κόπους τους να πιάνουν τόπο, την επιχείρηση να προκόβει και σήμερα να αριθμεί 50 εργαζόμενους, αναπόσπαστα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Λύκα.
«Μας έχουν τρελάνει στις διακοπές. Αναρωτιέμαι με ποιο προγραμματισμό και με ποιο πνεύμα ισότητας έναντι τω πολιτών διακόπτουν την ηλεκτροδότηση συνεχώς στο κέντρο του Πολυκάστου και στο νότιο τμήμα της πόλης και μάλιστα σε μέρες που η αγορά είναι ανοιχτή, ενώ στο βόρειο και ανατολικό τμήμα τα πόλης δεν έχει διακοπεί ούτε μια ώρα, ούτε μια μέρα η ηλεκτροδότηση.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:12

Βράκυλλοι κορυφής Μετταλικού

Συντάκτης:
Ο Άρης και εγώ περπατήσαμε τη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων από τις νέες εργατικές κατοικίες μέχρι την κορυφή του Μεταλλικού, πολλές φορές και όλες τις εποχές τα τελευταία χρόνια. Είδαν πολλά τα μάτια μας από όλες τις οπτικές γωνίες και ακόμη περισσότερα ο νους μας.
Κάθε φορά που ανταμώνονται οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Κιλκισιακού το γλεντούν με την καρδιά τους. Με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας τους την προπερασμένη Κυριακή 2 Μαρτίου, οι παλιές δόξες της ιστορικής ομάδας με την συνοδεία των γυναικών τους, αλλά και φίλων τους, βρέθηκαν στην ταβέρνα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Σιδηρόπουλου, στην Αργυρούπολη Κιλκίς, «Χαμελέτε», με καρναβαλική διάθεση, όπου χόρεψαν, διασκέδασαν και το κέφι εκτοξεύθηκε στα ύψη.
 Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Villarcayo της Ισπανίας στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2008 στα πλαίσια του Leader+. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν στελέχη από 19 αναπτυξιακές εταιρείες της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας καθώς και πάνω από εκατό επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου των χωρών αυτών.
 Δυναμικό παρών έδωσε το Ράντσο Κιλκίς σε διεθνές συνέδριο τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Villarcayo της Ισπανίας, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια διακρατικού προγράμματος του Leader+, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Κιλκίς A.E., με στόχο να αναπτυχθεί και να προωθηθεί η ποιότητα ως δυναμικός συντελεστής τοπικής ανάπτυξης.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 11:59

Νέος κληρικός στη Μητρόπολη Kιλκίς

Συντάκτης:
 Ένας νέος κληρικός προστέθηκε στην ιερατική οικογένεια της τοπικής μας Εκκλησίας.  
Προερχόμενος από το Λαοδικηνό Κιλκίς, γόνος πολύτεκνης οικογένειας, ο νέος κληρικός, αποφάσισε να εισέλθει στον άγαμο κλήρο, να υπηρετήσει το ιερό θυσιαστήριο και να διακονεί τον πιστό λαό του Θεού.
Την περασμένη Κυριακή στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Απόστολος τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του κατά κόσμον Παναγιώτη Καβατζικλή,  νυν Διακόνου Γεράσιμου, ο οποίος τυγχάνει απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κιλκίς και τώρα τελειόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 11:58

Τι διεκδικούν οι δήμαρχοι

Συντάκτης:
Ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουν σήμερα, Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008, στις 10.30 το πρωί, οι δήμαρχοι μετά τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και διερμηνεύοντας τις απόψεις του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - όπως αυτές εκφράστηκαν στις 6 Μαρτίου 2008, στην  ενημερωτική συνάντηση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας και των Δημάρχων των πρωτευουσών με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ -  διεκδικώντας την πλήρη απόδοση στην Αυτοδιοίκηση των οφειλομένων και κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα και τους νόμους πόρων της.
Ακόμα ηχούν στα αυτιά των δημάρχων της χώρας οι «δεσμεύσεις» των υπουργών της κυβέρνησης περί καταβολής των αδίκως παρακρατηθέντων πόρων στους ΟΤΑ. Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το περασμένο Φθινόπωρο ο ΥΠΕΣΔΑ κ. Προκόπης Παυλόπουλος ήταν κατηγορηματικός και τα ίδια είπε και στις μετέπειτα συνεργασίες του με τη διοίκηση της ΚΕΔΚΕ. Μόνο που στην πράξη άλλα συνέβησαν. Για τα παρακρατηθέντα προβλέπονται πολύ μικρότερες επιστροφές και μάλιστα με δεκαετή ομόλογα. Κι επειδή είναι καιρός λιτότητας η κυβέρνηση περιέκοψε κατά 20% τη ΣΑΤΑ ενώ ανάλογες μειώσεις έκανε και στην τακτική επιχορήγηση!