Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:34:51 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:46

Τρεις νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Χιούι» κατέπεσε λίγο πριν τις 10.38 το πρωί και συνετρίβη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έξω από το χωριό Βασιλούδη στη Θεσσαλονίκη. Το ελικόπτερο, που συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση του Στρατού Ξηράς, είχε απογειωθεί από τη βάση ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και πήγαινε προς Ρεντίνα. Επίσης, βρέθηκαν και οι σωροί του τριμελούς πληρώματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:46

Ημέρα του Καταναλωτή

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η 15η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η ‘Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή’.
Η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας μιας και είναι γενικά παραδεκτό ότι ο ‘καταναλωτής’, στην Ελλάδα, αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας της ελεύθερης αγοράς όπου ζούμε. Ενώ επί δεκαετίες οι κρίκοι των παραγωγών και διακινητών προϊόντων, των παρόχων υπηρεσιών (δημόσιων και ιδιωτικών) κλπ, οργανώθηκαν, δυνάμωσαν, μορφοποιήθηκαν,  ο κρίκος του καταναλωτή (του πάντα απαραίτητου για να κλείσει η αλυσίδα) παρέμεινε ανοργάνωτος, αδύναμος, αμορφοποίητος.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:45

Αδρανήσατε επί πολλά χρόνια. Τώρα τρέξτε για τα μεγάλα έργα

Συντάκτης: Eidisis.gr
Όλοι οι Κιλκισιώτες γνωρίζουν ότι τα αθλητικά έργα από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» στην πόλη του Κιλκίς, και συγκεκριμένα το κολυμβητήριο, το κλειστό προθερμαντήριο στίβου, το νέο κλειστό γυμναστήριο αλλά και οι κερκίδες του σταδίου έχουν «παγώσει» και έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προσπάθησε πολλές φορές να πιέσει την γενική γραμματεία αθλητισμού ώστε να ολοκληρώσει τα έργα, να πάρει απαντήσεις γιατί έχουν περιφρονηθεί στερώντας από όλους τους κατοίκους και ειδικά από την νεολαία σύγχρονους και οργανωμένους χώρους άθλησης.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:44

Μεγάλες επιτυχίες για το σχολικό αθλητισμό στην πόλη μας

Συντάκτης: Eidisis.gr
Τεράστια η επιτυχία για μια ακόμη φορά για το σχολικό αθλητισμό του Ν. Κιλκίς από το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς κατακτώντας την 3η θέση στους πανελήννιους σχολικούς αγώνες χειροσφαίρισης μαθητών λυκείων 2007-08 που έγιναν στην Λάρνακα της Κύπρου 3-6 Μαρτίου .
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:05

Συγκέντρωση Τερζενίδη στον Άγιο Χαράλαμπο

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Περισσότερο από μια μιάμιση ώρα κράτησε ο ουσιαστικός διάλογος του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νέα Εποχή δήμου Δοϊράνης Κώστα Τερζενίδη με τους κατοίκους του Αγίου Χαραλάμπους, στην τέταρτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:03

Στον πεζόδρομο οι επιστήμονες κατά του ασφαλιστικού

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στο δρόμο και εν προκειμένω στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου κατέρχονται οι θιγόμενοι από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιστήμονες του Κιλκίς. Ο σύλλογος μηχανικών και η Ν.Ε Ν. Κιλκίς του ΤΕΕ «Καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:02

Τώρα θυμηθήκατε πως είναι παραμεθόριος ο νομός;

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς υποτίθεται για να χαιρετίσει την υποβολή ερώτησης του βουλευτή Γ. Φλωρίδη προς την κυβέρνηση για το θέμα της ένταξης του νομού στις παραμεθόριες περιοχές. Κατ΄ουσίαν όμως επιτίθεται στον κ. Φλωρίδη υπενθυμίζοντας ότι ενώ είχε την ευκαιρία ο ίδιος ως υφυπουργός να εντάξει το νομό, το αμέλησε και ξαναθυμήθηκε ύστερα από εννέα χρόνια τον παραμεθόριο χαρακτήρα του νομού.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:01

Απεργούν οι φαρμακοποιοί

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην απεργία και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 04:59

«Ναι» σε μονάδα βιοαερίου

Συντάκτης: Eidisis.gr
Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υπέβαλε η εταιρία  «Λιβέρης Χρήστος ΕΠΕ. Δ.Τ. GREEN OIL» για λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου σε περιοχή του Μικροκάμπου του Δήμου Πικρολίμνης. Πρόκειται για την επένδυση που αρχικά ζήτησε να εγκατασταθεί στο πεδινό, αλλά δεν ενέκρινε τη ΜΠΕ η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας λόγω του χαρακτηρισμού της πέριξ του νέου δρόμου Κιλκίς - Θεσσαλονίκης ως ζώνης χαμηλής όχλησης με το νέο Γ.Π.Σ, παρότι η ΜΠΕ είχε εγκριθεί από το Νομαρχιακό συμβούλιο.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 04:59

Κοινωνική ευαισθησία από κατοίκους της Βάθης

Συντάκτης: Eidisis.gr
Την κοινωνική τους ευαισθησία απέδειξαν οι κάτοικοι της Βάθης, απέναντι σε μια ανήμπορη γυναίκα του χωριού, που ζει μέσα σε συνθήκες εξαθλίωσης. Με πρωτοβουλία της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βάθης, Ελένης Γεωργιάδου, και κινητοποιώντας συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, οι κάτοικοι περιποιήθηκαν την ανήμπορη γυναίκα και την κατοικία της, προσέφεραν ρουχισμό και φαγητό, ενώ ο Αναστάσιος Τσολακίδης φρόντισε για την κατασκευή της κουζίνας και της σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης.