Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:51:17 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 12:04

Λίμνη Δοϊράνη - Η μαγεία της φύσης

Συντάκτης:
 Λίμνη Δοϊράνη. Στη μαγεία της φύσης, στο πέταγμα ενός ονείρου, στο ξάφνιασμα ενός πουλιού. Ένας τόπος πονεμένος από την αδιαφορία των ανθρώπων. Μια ομορφιά πληγωμένη και χαμένη μέσα σε ατέλειωτες υποσχέσεις και μελέτες. Αυτή η ομορφιά είναι που μας δεν μας επιτρέπει να σταματήσουμε να φωνάζουμε για τη σωτηρία του μοναδικού υδροβιότοπου του νομού μας, αναμένοντας την πολυπόθητη λύση.  

Το δήμαρχο Δοϊράνης Γιώργο Καλπακίδη καταγγέλλει με επιστολή του ο κ. Βασίλης Τσιραμπίδης, κατηγορώντας τον πως έχει βλάψει το δήμο, σφραγίζοντας το δημοτικό αναψυκτήριο στην παραλία της λίμνης.
Επισημαίνουμε, πως για το ίδιο θέμα έντονη ήταν η καταγγελία και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας Κ. Τερζενίδη και Δ. Αϊδινίδη, στο δημοτικό συμβούλιο Δοϊράνης, για τις μεθοδεύσεις του κ. Καλπακίδη στο θέμα αυτό.
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:57

Ολοκληρωμένες προτάσεις Τερζενίδη προς Κιλτίδη

Συντάκτης:
 Γραπτό υπόμνημα με ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του δήμου Δοϊράνης παρέδωσε και παρουσίασε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Κώστας Τερζενίδης, κατά την παρουσία του Υφυπουργού στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης.
Το υπόμνημα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ έχει ως εξής:
«Κύριε Υφυπουργέ,
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:55

Πρόγραμμα δράσης ζητά από τα Δασαρχεία

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης
απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο στις Περιφερειακές Δασικές Αρχές της χώρας για την υποβολή του προγράμματος δράσης τους, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής με έμφαση στην ανασυγκρότηση του δασικού χώρου.
Οι Περιφερειακές Δασικές Αρχές καλούνται να καταθέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008 ετήσιο πρόγραμμα σχετικά με την υλοποίηση έργων, εργασιών και δραστηριοτήτων τους, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ειδικό Φορέα Δασών.
Ως άμεσης προτεραιότητας παρεμβάσεις για το τρέχον έτος, σε ότι αφορά τη χρηματοδότησή τους, καθορίζονται στην εγκύκλιο οι εξής:
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:47

Ενίσχυση δήμων Γαλλικού και Μουριών

Συντάκτης:
 Ικανοποιείται το αίτημα της δημοτικής αρχής Γαλλικού για την χρηματοδότηση του δήμου από το υπουργείο εσωτερικών με το ποσό 250.000 ευρώ από το πρόγραμμα
«Οριζόντιες Δράσεις» και 40.000 ευρώ από άλλα προγράμματα, με σκοπό την εκπόνηση μελετών σημαντικών έργων υποδομής.
Στην σχετική ανακοίνωση προέβη ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας στο δημαρχείο Γαλλικού, στον Καμπάνη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:45

Η πίτα των Γυναικών της Τ.Ο. Κιλκίς της Ν.Δ

Συντάκτης:
 Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του τμήματος Γυναικών της τοπικής οργάνωσης του Δήμου Κιλκίς της Ν.Δ στα νέα γραφεία της Τ.Ο.
Η συνάντηση πήρε σάρκα και οστά με πρωτοβουλία της υπεύθυνης γυναικών της Τ.Ο/Ν.Δ Άρτεμης Γαλάνη-Μουλλά, σε συνεργασία με την πρόεδρο της Τ.Ο Σοφίας Κολεσιώτου, παρουσία της υπεύθυνης γυναικών της ΝΟΔΕ  Ντίνας Συμεωνίδου και της κ. Γεωργίας Κιλτίδου.
 Η πολύ καλή αγωνιστική χρονιά για το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς το 2007 επιβεβαιώθηκε και από τη στατιστική, αφού πριν λίγες ημέρες η στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες λίστες με τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της περασμένης χρονιάς.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 12:03

Ο κύκλος της ζωής.

Συντάκτης:
 Αισθάνεσαι αμέτρητη χαρά, όταν στα μικρά χωριά του νομού μας, βλέπεις τέσσερις συνεχόμενες γενιές να συνυπάρχουν, μιας και δεν είναι πια σύνηθες φαινόμενο. Όπως στη φωτογραφία μας, που απαθανάτισε τα χαρά του παππού για τον εγγονό και τα δισέγγονά του.
Σπάει και μαραίνεται ο κύκλος ζωής στα χωριά μας και ουδείς νοιάζεται γι’ αυτό, ουδείς ενδιαφέρεται.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 12:00

Αούτοπαν και Τελωνεία στο πρόγραμμα INTERREG

Συντάκτης:
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008, παρουσία όλων των στελεχών της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Κιλκίς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας:  “Καταρχήν παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου «Κόμβος Μαυρονερίου – Είσοδος Κιλκίς». Η μελέτη, που έχει προϋπολογισμό 600.000_,  εκπονείται αυτό το διάστημα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2008 και θα είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2008 στα πλαίσια του Δ’ Κ.Π.Σ.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:59

Προσφορά δέκα αγροτικών μηχανημάτων από ΚΟΝΤΕΛΗ

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης αποδέχθηκε, εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης  Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου, την προσωπική δωρεά στόλου δέκα αγροτικών μηχανημάτων του κ. Παύλου Κοντέλη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας «Π. ΚΟΝΤΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε».