Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:20:27 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:04

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Συντάκτης:
 Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, με θέμα: «Απαράδεκτες μεθοδεύσεις και επιλογές στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό».
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:58

Η βασιλόπιτα του Ομίλου Αντισφαίρισης

Συντάκτης:
 Μέσα σε ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα συναντήθηκαν τα μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς στο «Λόφο», προκειμένου να κόψουν την καθιερωμένη βασιλόπιτα τους.
Η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Ασίκη ευχαρίστησε τα μέλη για την συμμετοχή τους στις δράσεις του Ομίλου, ενώ όλοι έδωσαν ραντεβού στον ετήσιο χορό τους, στις 28 Φεβρουαρίου.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:54

Η πίτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτάς του στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: ο κ. Τσιτουρίδης Σάββας-βουλευτής Κιλκίς, ο κ. Ευάγγελος
«Ελπίζω όταν οργανώσουμε τη συνάντηση να υπάρξει ετοιμότητα κατάθεσης προτάσεων…» επισήμανε ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας όταν ο νομ. σύμβουλος Γ. Φραγγίδης επανήλθε για τέταρτη φορά, όπως τόνισε, στην ευθύνη της Νομαρχίας για τη μη σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και των φορέων του νομού με θέμα την συζήτηση των μεγάλων έργων ενόψει του Δ. Κ.Π.Σ.
Πάντα ταύτα στην πάντα ενδιαφέρουσα προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς, που οργανώθηκε αυτήν την φορά στην έδρα του Δήμου Γαλλικού Καμπάνη.
Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Μακεδονίας–Θράκης για την ανάγκη κατασκευής λωρίδας έκτακτης ανάγκης στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν:
«Σε κυκλοφορία δόθηκε πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος του νέου οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την ασφαλή μετακίνησή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το υπόλοιπο τμήμα.
Τετρακόσιοι υδροβιότοποι, με επιφάνεια που ξεπερνά τα 2.000.000 στρέμματα έχουν μείνει στην χώρα μας,  ενώ  μέχρι το 1974 η Ελλάδα απώλεσε  το 61% λόγω αδικαιολόγητων  αποξηράνσεων τους. Εξαίρεση αποτελούν λίγες  λίμνες, όπως π.χ. των Γιαννιτσών, του Αχινού, του Λεσινίου όπου  οι αποξηράνσεις ήταν αναγκαίες για να καταπολεμηθεί η ελονοσία. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων  στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 400 υδροβιότοποι, το εμβαδόν των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 στρέμματα.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:54

Μας δίδαξε ο Αρχιεπίσκοπος

Συντάκτης:
 ναμφισβήτητα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος μας Χριστόδουλος υπήρξε μεγάλη εκκλησιαστική μορφή και τόσο η ζωή όσο και η δράση του θα μείνουν στην ιστορία.
Δραστηριοποιήθηκε έντονα σε πολλούς τομείς, ήρθε πιο κοντά στο λαό, έφερε τους νέους κοντά στην Εκκλησία, συγκρούστηκε, δοκιμάστηκε και στο τέλος έδωσε με εντυπωσιακό θάρρος και χαρακτηριστική δύναμη τον αγώνα της ζωής ενάντια στο θάνατο.
Μπορεί να εκοιμήθη αλλά «νίκησε» το θάνατο μεταδίδοντας σε όλους μας ένα αισιόδοξο μήνυμα…το οποίο μας συγκλόνισε.Αιωνία του η μνήμη. Χ.Κ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:51

Συνάντηση του Κ. Κιλτίδη με Πρόεδρο Δημοκρατίας

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόσκληση του κ. Κάρολου Παπούλια, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για τη δασική πολιτική της χώρας.
Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μισή ώρα, ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί για την ανασυγκρότηση του δασικού χώρου, με ιδιαίτερη μέριμνα στις πυρόπληκτες περιοχές της επικράτειας, όπου έχουν κατασκευαστεί τα μεγαλύτερα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα της δασικής πολιτικής.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:48

Καταστροφή παλαιών και άχρηστων φαρμάκων

Συντάκτης:
 Είναι γνωστό ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει μία μικρή ή μεγάλη ποσότητα φαρμάκων τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων περιέχουν σκευάσματα που έληξαν ή είναι άχρηστα πλέον στον κάτοχό τους .
Η πιο συνήθης κίνηση είναι κάποια δεδομένη στιγμή να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων και να πάρουν τον δρόμο τους προς τις χωματερές της κάθε περιοχής.
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης για το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, μακαριστού Χριστοδούλου.