Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:01:03 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:16

Αποχώρηση Καμπά

Συντάκτης:
“Μετά από 10 χρόνια παρουσίας μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης αποχωρώ σήμερα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικηφόρος Βύρων Καμπάς, ανφήνοντας αιχμές για συκοφαντίες σε βάρος του.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:15

Ταξίδι στο Αλμπασάνι με τις ιερές εικόνες Μεσιάς

Συντάκτης:
 Το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού, δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά την ευαισθησία του, ταξίδεψε στον χρόνο και ξύπνησε θύμισες και μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης, τόπο καταγωγής των κατοίκων της Μεσιάς.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:12

60 χρόνια από τη Μακρόνησο

Συντάκτης:
 Φέτος στις 29 του Γενάρη κλείνουν 60 χρόνια από τη δημιουργία του στρατοπέδου των πολιτικών εξορίστων στη Μακρόνησο του ΒΕΤΟ-ΕΣΑΪ. Το στρατόπεδο για τους φαντάρους, το ΑΕΤΟ, είχε αρχίσει τη λειτουργία του από τον Απρίλη του 1947. Η κυβέρνηση Σοφούλη κάτω από τις οδηγίες Βαν-Φλήτ Γκουϊκαμ και άλλων προχώρησε στη δημιουργία του Γκουαντάναμο της Ελλάδας, της πιο μελανής κηλίδας στην ιστορία του τόπου μας.
Σαν να μην έφταναν όλα τα δεινά, που τραβούσε ο κόσμος με τα στρατοδικεία, τις εκτελέσεις, τους διωγμούς θέλησαν να δημιουργήσουν και στρατόπεδα αναμόρφωσης των συνειδήσεων του αριστερού κόσμου.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:07

Ύστατο Χαίρε στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Συντάκτης:
 Στιγμές πένθους και περισυλλογής για χιλιάδες ανθρώπων που προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσουν το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Στις 10 το πρωί -αμέσως μετά την άφιξη στο ναό του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια- άρχισε η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία διήρκησε δύο περίπου ώρες.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:04

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Συντάκτης:
 Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, με θέμα: «Απαράδεκτες μεθοδεύσεις και επιλογές στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό».
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:58

Η βασιλόπιτα του Ομίλου Αντισφαίρισης

Συντάκτης:
 Μέσα σε ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα συναντήθηκαν τα μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς στο «Λόφο», προκειμένου να κόψουν την καθιερωμένη βασιλόπιτα τους.
Η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Ασίκη ευχαρίστησε τα μέλη για την συμμετοχή τους στις δράσεις του Ομίλου, ενώ όλοι έδωσαν ραντεβού στον ετήσιο χορό τους, στις 28 Φεβρουαρίου.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:54

Η πίτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτάς του στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: ο κ. Τσιτουρίδης Σάββας-βουλευτής Κιλκίς, ο κ. Ευάγγελος
«Ελπίζω όταν οργανώσουμε τη συνάντηση να υπάρξει ετοιμότητα κατάθεσης προτάσεων…» επισήμανε ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας όταν ο νομ. σύμβουλος Γ. Φραγγίδης επανήλθε για τέταρτη φορά, όπως τόνισε, στην ευθύνη της Νομαρχίας για τη μη σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και των φορέων του νομού με θέμα την συζήτηση των μεγάλων έργων ενόψει του Δ. Κ.Π.Σ.
Πάντα ταύτα στην πάντα ενδιαφέρουσα προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς, που οργανώθηκε αυτήν την φορά στην έδρα του Δήμου Γαλλικού Καμπάνη.
Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Μακεδονίας–Θράκης για την ανάγκη κατασκευής λωρίδας έκτακτης ανάγκης στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν:
«Σε κυκλοφορία δόθηκε πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος του νέου οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την ασφαλή μετακίνησή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το υπόλοιπο τμήμα.
Τετρακόσιοι υδροβιότοποι, με επιφάνεια που ξεπερνά τα 2.000.000 στρέμματα έχουν μείνει στην χώρα μας,  ενώ  μέχρι το 1974 η Ελλάδα απώλεσε  το 61% λόγω αδικαιολόγητων  αποξηράνσεων τους. Εξαίρεση αποτελούν λίγες  λίμνες, όπως π.χ. των Γιαννιτσών, του Αχινού, του Λεσινίου όπου  οι αποξηράνσεις ήταν αναγκαίες για να καταπολεμηθεί η ελονοσία. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων  στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 400 υδροβιότοποι, το εμβαδόν των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 στρέμματα.