Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 3:00:55 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

1. Προτιμήστε να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μια λεκάνη με νερό και όχι κάτω από τη συνεχώς ανοικτή βρύση.
2. Μη χρησιμοποιείτε το τρεχούμενο νερό για να ξεπαγώσετε το κρέας και τα παγωμένα τρόφιμα.
3. Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει άσκοπα όταν πλένετε τα πιάτα.
4. Μην αφήνετε τις βρύσες να στάζουν.
5. Αφήστε τα άπλυτα πιάτα να μουλιάσουν στο νερό αντί να προσπαθείτε ν’ απομακρύνετε τ’ αποφάγια με τρεχούμενο νερό.
6. Χρησιμοπ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:07

Αγώνες δρόμου για τους μαθητές

Συντάκτης:
Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008 διεξήχθησαν  τα αγωνίσματα δρόμου επί ανωμάλου εδάφους των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών  του Ν. Κιλκίς για το σχολικό έτος 2007-2008.
Τα σχολεία που συμμετείχαν  στους αγώνες του νομού ήταν 27. Οι  αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς κι όχι στο λόφο Ηρώου, όπως αρχικά είχε οριστεί, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες στην πόλη και κατέστησαν τον αγωνιστικό στίβο της περιοχής ακατάλληλο.
Καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε το φίλαθλο πνεύμα, αλλά και μια υγιής αντιπαράθεση, ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητών/τριων – μαθητών/τριων που συμμετείχαν.
 Μοναδικές στιγμές έζησαν οι Πολυκαστρινοί την περασμένη Κυριακή, όσοι δηλαδή μπόρεσαν να βρουν χώρο να σταθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, απολαμβάνοντας τη θεατρική παράσταση «Οι κουραμπιέδες», από τους «Ονειροπόλους Θεατρίνους». Ψυχή της θεατρικής ομάδας του Πολυκάστρου ο δημιουργός Σάββας Τσουφλίδης και οι μαθητές του, πραγματικοί εραστές της τέχνης. Η πόλη μπορεί να είναι περήφανη για τα παιδιά της.
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 13:11

Στην αναδάσωση Πεντέλης ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αναδασώσεων, συμμετείχε στην εκδήλωση αναδάσωσης του Πεντελικού όρους.
Ο κ. Κιλτίδης μαζί με τον Κύπριο επιχειρηματία κ. Στέλιο Χατζηιωάννου φύτεψαν συμβολικά από ένα δενδρύλλιο χαλέπιου πεύκης στην περιοχή του Νεκροταφείου όπου έσπευσαν από το πρωί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, πρόσκοποι και δεκάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην κοινή  πρωτοβουλία του Υπουργείου, της Διεύθυνσης
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 13:07

Προσλάβετε έμπειρους

Συντάκτης:
Πλήρης δικαίωση των δυο υπαλλήλων του ΚΕΠ Αξιούπολης με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο Υφυπουργός Χρ. Ζώης. Στο έγγραφο που στάλθηκε ήδη σε δήμο, ενδιαφερόμενες υπαλλήλους, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας κλπ. Μνημονεύονται οι μέχρι τώρα ενέργειες για τη λειτουργία του ΚΕΠ και ο κ. Υφυπουργός κατηγορεί την κ. Συμεωνίδου ότι:
«η σύναψη νέας σύμβασης μίσθωσης έργου, όχι με τους ίδιους, αλλά με τρίτους, αφενός θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με επιπρόσθετες δαπάνες εκπαίδευσης και αφετέρου θα προκαλούσε δυσχέρειες στην λειτουργία του ΚΕΠ…»
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 13:06

Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα

Συντάκτης:
 Μέσα σ’ ένα εορταστικό κλίμα, στην όμορφη και ζεστή αίθουσα του παλιού Δημοτικού σχολείου Ευρωπού, κατάλληλα διαμορφωμένη και στολισμένη, έγινε από το Πολιτιστικό Κέντρο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευρωπού η παρουσίαση του βιβλίου του δημότη Ευρωπού, Νίκου Κουμαρτζή, πτυχιούχου πληροφορικής του ΑΠΘ, με τίτλο: «Κάστρα και θρύλοι στην Ελλάδα».
Γεμάτη η αίθουσα από φίλους και παλιούς συμμαθητές του Νίκου Κουμαρτζή, μαζί τους, ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμης Κουρτζανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι γονείς, ο παππούς, η γιαγιά και συντοπίτες του συγγραφέα.
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, με αφορμή  τις εορτές των Χριστουγέννων, επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο της Δοϊράνης, όπου μοίρασε δώρα και αντάλλαξε ευχές με τους οπλίτες, που λόγω καθήκοντος παραμένουν τις ημέρες αυτές μακριά από τα σπίτια τους.
Ζητήσαμε τη θέση - απάντηση της Δημάρχου Αξιούπολης σε όσα αναφάρονται στο έγγραφο του Υπουρεγείου Εσωτερικών.
Η κ. Συμεωνίδου εμμένει στις θέσεις της και υποστηρίζει τα εξής:
Κύριε διευθυντά,
Στο Κ.Ε.Π. του δήμου Αξιούπολης υπηρετούσαν μέχρι τις 13-11-2007 οπότε και έληξε η σύμβαση τους δύο συμβασιούχες.  
Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου λύονται είτε με καταγγελία για σπουδαίο λόγο είτε με την πάροδο του συμφωνημένου χρόνου.
 Συνεργασία με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε πρόσφατα ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για θέματα υγείας και Πρόνοιας του Νομού Κιλκίς.
Ο κ. Τσιτουρίδης προσκάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί το Κιλκίς για την επιτόπου εξέταση των θεμάτων και την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων.
Ο κ. Αβραμόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα επισκεφθεί το Κιλκίς κατά τις προσεχείς εβδομάδες, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί.
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 12:57

Οι κλέφτες οδήγησαν την Ασφάλεια στην ηρωίνη

Συντάκτης:
Νέο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και δη ηρωίνης εξάρθρωσε η ασφάλεια Κιλκίς στο τριήμερο 11-13 Ιανουαρίου.
Αξιοποιώντας πληροφορίες οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας συνέλαβαν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου δυο ημεδαπούς, μια γυναίκα και έναν άνδρα, να κατέχουν ποσότητες ηρωίνης (κλάσματα γραμμαρίου η γυναίκα και 5,4 γραμμάρια  άνδρας  ) καθ