Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:56:03 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Συνηθίσαμε να στηλιτεύουμε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο απονομής της δικαιοσύνης, μνημονεύοντας το κτήριο του Πρωτοδικείου Κιλκίς. Και όντως η σύγκριση με Δικαστικά Μέγαρα ακόμα και της ημεδαπής, μόνο μελαγχολικές σκέψεις προκαλεί.
Αλλά αν το κτήριο του Πρωτοδικείου παραπέμπει σε  βαλκανικές συνθήκες, υπάρχουν και χειρότερα. Ο χώρος όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κιλκίς  παραπέμπει σε συνθήκες τριτοκοσμικές.
 Μισή μόλις ώρα μετά την έναρξη της χιονόπτωσης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τα συνεργεία του Δήμου Πολυκάστρου έπιασαν δουλειά με αλατιέρες και γκρέιτερ σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα με τη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν.
Συνολικά συγκροτήθηκαν επτά συνεργεία, που την πρώτη βραδιά εργάσθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα, σε ξεχωριστούς τομείς, με τη συμμετοχή και ιδιωτών εργολάβων, έτσι όπως έγκαιρα σχεδιάστηκε από το Δήμο η αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 10:15

Η πίτα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

Συντάκτης:
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς οργανώνει εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας, που θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 11 το πρωί, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν συμπολίτες μας για την κοινωνική τους προσφορά στον τομέα του εθελοντισμού και συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Απόστολος, η κ. Ευαγγελίας Σκορδά και μικρή Βασιλική Καραδήμου.
Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Ευρωπού και η ομάδα εθελοντών που συγκρότησε ο Δήμος για την αντιμετώπιση της έντονης χιονόπτωσης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Από την πρώτη στιγμή τρία διαφορετικά συνεργία κινήθηκαν στους οικισμούς του Δήμου με τρία τρακτέρ και λιμασματοδιανομείς που έριχναν αλάτι στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των χωριών.
Τα συνεργεία που συγκροτήθηκαν από την πρώτη στιγμή, κάλυψαν Εύρωπο-Πολύπετρο, Άγιο Πέτρο-Μεσιά και Τούμπα, ρίχνοντας τόνους αλάτι. Μαζί με τα τρακτέρ κινήθηκαν, μέχρι τις 1 τα μεσάνυχτα την πρώτη βραδιά, το μηχάνημα του Δήμου και δυο μηχανήματα ιδιώτη, τα οποία συντόνιζε ο δήμαρχος Ευθύμης Κουρτζανίδης.
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 10:08

Η πίτα του Μακεδονικού Δροσάτου

Συντάκτης:
 Την πλατεία του Δροσάτου επέλεξε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Μακεδονικός Δροσάτου για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη του πίτα, δίνοτας γιορτινή νότα ανήμερα πρωτοχρονιάς. Τυχερός της χρονιάς ήταν ο ποδοσφαιριστής Αλέξης Λουνής.
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 10:04

Δώρα σε τροχονόμους σε ώρα δράσης

Συντάκτης:
 Πρωτότυπη όσο και όμορφη ήταν η πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς Νίκο Παππά να μοιράσει χριστουγεννιάτικα δώρα και ευχές στους τροχονόμους, την ώρα που οι τελευταίοι βρίσκονταν στις διασταυρώσεις του Κιλκίς και επί τω έργω!
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 10:00

Κόμμα των αγώνων και των θυσιών το ΚΚΕ

Συντάκτης:
«Το ΚΚΕ είναι το κόμμα των αγώνων και θυσιών, το κόμμα που πάλεψε για κάθε θετική κατάκτηση στον τόπο μας», σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Χαλίτσιος, στην ετήσια συνεστίαση της Ν.Ε Κιλκίς του κόμματος.
Την εκδήλωση, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση, άνοιξε ο γραμματέας της Ν.Ε. Νίκος Κούρος ένα αγωνιστικό 2008, χωρίς πολέμους στον κόσμο, ενώ την τίμησαν το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Μεταλλικιώτης Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο νομάρχης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Χρ. Σπίγκος, ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Ι. Παυλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήμου Δοϊράνης Κ. Τερζενίδης, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, των Συνταξιούχων και της Επιτροπής Ειρήνης.
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 11:15

Ο χιονιάς που τους δρόμους παγώνει

Συντάκτης:
 Σε πίστα πατινάζ μεταμορφώθηκε μέσα σε μια νύχτα το οδικό δίκτυο του νομού. Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν ξεκίνησε θυελλώδης χιονόπτωση, τόσο πυκνή ώστε σε διάστημα μιας ώρας ολόκληρος ο νομός να ντυθεί στα λευκά. Το απρόσμενο χιόνι ομόρφυνε τον γιορτινό διάκοσμο των πόλεων και των χωριών, αλλά από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη χθες, τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν.
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 11:13

Επιβράδυνση στη μεταποίηση

Συντάκτης:
 Στις 52,7 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) τον Δεκέμβριο, έναντι 54,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το NTC Research.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στις 52,7 μονάδες τον Δεκέβριο, από τις 54,3 μονάδες του προηγούμενου μήνα, ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) κατέγραψε τη χαμηλότερη τιμή σε διάστημα 11 μηνών».
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 11:12

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συντάκτης:
 Το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνελήφθη ένα άτομο από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και συνοριοφύλακες του Πολυκάστρου, το οποίο κατείχε ποσότητα κοκαϊνης βάρους 6 γραμμαρίων, χασίς βάρους 2,2 γραμμαρίων και αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.